Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Evia -> Neos Pyrgos

Ostrvo Evia: Neos Pyrgos - Prva grčka banja

Neos Pyrgos letovanje 2019: vile, apartmani

Neos Pyrgos apartmani

Neos Pyrgos važi za najlepše letovalište u severnom delu ostrva Evia, na svega 10-ak km udaljenosti od najvećeg grada na severu ostrva Evia, i gotovo da se spojio sa mestom Oreoi. Naselili ga grci, prebegli iz Istanbula nakon Grčko-Turskog rata. Danas primorsko naselje sa prelepom plažom, najbliže letovalište na Eviji kada se siđe sa trajekta u Agiokamposu.

Neos Pyrgos je živopiso mestašce koje nudi za svakog po nešto, od prelepih plaža sa kristalno čistim morem do mnoštva drugih zabavnih sadržaja. Uz obalu mora nalazi se veliki izbor taverni gde možete uživati u svežoj ribi i morskim plodovima, dok za mlade postoji nekoliko barova na plaži, gde možete kombinovati kupanje, zabavu i sportove na vodi. Mesto raspolaže sa sportskim terenima za rekreaciju, kao što je: košarka, odbojka, fudbal... U večernjim časovima možete uživati u piću u nekom od lokalnih barova i kafića uz zvuke Grčke ili strane muzike.

Dolazak do Ostrva Evia je vrlo jednostavan, iz pravca Soluna i Severne grčke, idete autoputem Solun Atina, te nakon 250km dolazite u lučki grad Glifa, odakle se trajektom prelazi do Agiokamposa. Detalje o trajektu možete pogledati na sledećem linku:
http://www.ferriesglyfa.gr/prices-glyfa-ferries.php


Neos Pyrgos letovanje Neos Pyrgos letovanje Neos Pyrgos letovanje Neos Pyrgos letovanje Neos Pyrgos letovanje Neos Pyrgos letovanje Neos Pyrgos letovanje Neos Pyrgos letovanje Neos Pyrgos letovanje

Neos Pyrgos apartmani i vile 2019

Neos Pyrgos mapa

Neos Pirgos patrola – Kolima do Neos Pirgosa

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Neos Pirgosa. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO NEOS PIRGOSA

Neos Pyrgos video

Neos Pyrgos atrakcije

Banja Lutra Edipsos

Edipsos

Edipsos, ili kako se još naziva Lutra Edipsos je najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj, a karakteristična je po kombinaciji termalnih voda i momre. U prilog tome da je među najstarijim banjama ide i to da se spominjala u delima čuvenog grčkog filozofa Aristotela. U rimsko doba je ugostila i rimske imperatore Hadrijana, Septimija Severa i Marka Aurelija. Iz tog doba su poznata rimska kupatila – Sila. Banju je razrušio vizantijski imperator Teodosije kao objekat okupljanja pagana. Danas grad broji desetak hiljada stanovnika, 198 hotela od čega su 18 sa spa programima.

Neos Pyrgos plaže leto 2019

Neos Pyrgos izleti leto 2019

Poseta Atini

Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada, umetničkih dela itd. Najpoznatiji je Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture. Smatra se začetnicom demokratije.


Delfi

Obilazak arheološkog nalazišta u Delfima, poseta muzeju, etno selu Arahova. Delfi je arheološko nalazište i savremeni grad u Grčkoj. U antička vremena bio je prebivalište Delfske Sibile, proročice posveće bogu Apolonu. Delfi su poštovani širom grčkog sveta kao mesto kamena, centra sveta. U unutrašnjosti ili srcu hrama delfskog Apolona, goreo je večni plamen. Posle bitke kod Plateje, grčki gradovi su ugasili svoje vatre i doneli su novu vatru iz srca Grčke, Delfa.


Lihadinisia - Grčki Sejšeli

Odlazak autobusom do mesta Sv. Đorđe, odakle je ukrcavanje na gliser. Zatim kreće obilazak 15 manjih vulkanskih ostrva, obilazak stare olipune iz II Svetskog rata. Slobodno vreme za sunčanje i kupanje, uz ručak na taverni na plaži.


Severna Evia

Obilazak primirskom mesta Orei, zatim banje edipsos. Poseta manastiru Svetog Jovana Rusa, posle Meterora najvažniji svetilišta u Grčkoj. Poseta manastiru Svetog Davida, zaštitnika ostrva.


Skiatos i Skopelos

Obilazak Skopelosa, slobodno vreme za odlazak na čuvene plaže u blizini grada. Krstarenje prema Skiatosu gde se provodi slobodno vreme.

Neos Pyrgos noćni život i zabava leto 2019

Vila Aimilios

Leto 2019

Vila Dirfy

Leto 2019

Vila Ourania

Leto 2019

Vila Seaview

Leto 2019

Vila Galini

Leto 2019