Evropski gradovi -> Grčka -> Atina

Atina - Podno veličanstvenog Akropolja

Atina

Putovanje Atina

Atina je dobila ime po boginji zaštitnici Atini. Postala je glavni grad Grčke daleke 1834. godine i u njoj živi oko 4 miliona stanovnika. Atina predstavlja kolevku starogrčke kulture. Grad je nastao još 6.000. godine, a Jonci su podigli Akropolj 450 gpne na brdu iznad Atine, na 156 mnv kada je, tokom vladavine Perikla, Atina doživela procvat.

Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada, umetničkih dela itd. Najpoznatiji je Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture. Smatra se začetnicom demokratije.

Atina je centar ekonomskog, finansijskog, industrijskog, političkog i kulturnog života u Grčkoj. Antička Grčka je bila centar umetnosti, učenja i filozofije, domovina Platonove Akademije i Aristotelovog Liceja. Atina je, takođe, rodno mesto Sokrata, Perikla, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara koji datiraju iz Antičke Grčke.


Atina, Putovanja Atina Atina, Putovanja Atina Atina, Putovanja Atina Atina, Putovanja Atina Atina, Putovanja Atina Atina, Putovanja Atina


Evropski gradovi - Atina

Atina
Pirej – Glifada – Korint – Epidaurus – Nafplion – Mikena
- (6 dana / 3 noćenja) 27.04 - 02.05.2018.


1.dan(27.04.2018.) Beograd
Polazak autobusa iz Beograda u 19.00h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre puta). Vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora…


2.dan(28.04.2018.) Atina
Dolazak u Atinu. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Nakon kraćeg odmora, zajednički odlazak pešice ili metroom do dela Atine u podnožju Akropolja: Anafiotika – jedinstveno, skriveno naselje sa tipičnom kikladskom arhitekturom, Plaka i Monastiraki – jedno od najboljih mesta za opuštanje i uživanje u mnogobrojnim kafićima i restoranima, kao i u prodavnicama odeće, obuće, tradicinalnih začina, antikvarnicama… Individualni povratak u hotel. Noćenje.


3.dan(29.04.2018.) Atina - Pirej - Glifada - Atina
Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodiča: trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Hadrijanova vrata, Zevsov hram, stari Olimpijski stadion, Predsednička palata i prisustvovanje smeni predsedničke straže – Evzoni, panorama Akropolja i stare Agore, fakultativni obilazak drevnog Akropolja – hram boginje Atine Partenon, Propileji i Erehtejon. Nakon toga polazak za Pirej i Glifadu, slobodno vreme za šoping i ručak u nekom od restorana duž obale. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Uveče fakultativni odlazak u neku od taverni na Plaki uz muzičko-folklorni program i večeru. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


4.dan(30.04.2018.) Atina - Argolida (Korint - Epidaurus - Nafplion - Mikena) - Atina
Doručak. Nakon doručka, slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet na Argolidu (Peloponez) sa obilaskom Korintskog kanala, prelazak mostom sa Atike na Peloponez, prolazak pored Tirinsa i obilazak Epidaurusa – čuveno antičko pozorište, zatim odlazak do Nafpliona-stare grčke prestonice i obilazak ostataka “zlatne” Agamemnonove Mikene sa Lavljom kapijom, kraljevskim grobovima i tzv. Atrejevom riznicom. Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče. Noćenje.


5.dan(01.05.2018.) Atina
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela oko 10.00h i slobodno vreme za šetnju i šoping. U 18.00h polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora.


6.dan(02.05.2018.) Beograd
Dolazak u Beograd oko podneva. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi: 175€


Termini putovanja:
27.04 - 02.05.2018.


Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
- smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj i trokrevetnim sobama u hotelu 3* u Atini na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak – buffet (samoposluživanje)
- razgledanje gradova prema programu sa stručnim vodičem
- vodič tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja


Aranžman ne obuhvata:
- gradsku komunalnu taksu – oko 1€ po osobi/noć
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove putnika
- fakultativne izlete, ulaznice za lokalitete navedene u programu
- doplatu za jednokrevetnu sobu – 50€.


Fakultativni izleti:
- Akropolj (sa ulaznicom i vodičem) – 25€ (za polazak 27.04. cena izleta je 30€)
- Grčko veče – 35€
- Argolida sa ulaznicama – 45€.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika


Opis hotela:
- Hotel Achillion 3*, hotel Iniohos 3*, hotel Marina 3* ili sličan
Hotel Achillion 3* www.achillionhotel.com
Lokacija: Hotel se nalazi na samo nekolimo minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran, recepcija i wifi internet. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, SAT TV, frižiderom. Usluga: noćenje sa doručkom – buffet (samoposluživanje). Hotel Iniohos 3* www.iniohoshotel.gr
Lokacija: Hotel se nalazi u centru grada. Na par minuta hoda od trga Omonia ili vožnje od svih značajnijih kulturno-istorijskim znamenitostima Atine. Hotel ima restoran, konferencijsku salu, bar, recepciju i wifi internet. Hotel sadrži 134 sobe opremljene kupatilom, TV-om, klima uređajem, frižiderom, wifi internet konekcijom. Usluga: noćenje sa doručkom – kontinentalni (samoposluživanje).Trg Omonija, Trg Sintagma, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsednička palata (sa evzonima u tradicionalnoj uniformi), Zevsov hram, Olimpijski stadion, Hadrijanova kapija, Akropolj sa ostalim građevinama (Partenon, Erehtejon, Propileji, hram Nike Aptoros, Odeon).

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928