Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Evia -> Edipsos

Ostrvo Evia: Edipsos - Prva grčka banja

Edipsos letovanje 2018: vile, apartmani

Edipsos apartmani

Edipsos, ili kako se još naziva Lutra Edipsos je najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj, a karakteristična je po kombinaciji termalnih voda i momre. U prilog tome da je među najstarijim banjama ide i to da se spominjala u delima čuvenog grčkog filozofa Aristotela. U rimsko doba je ugostila i rimske imperatore Hadrijana, Septimija Severa i Marka Aurelija. Iz tog doba su poznata rimska kupatila – Sila. Banju je razrušio vizantijski imperator Teodosije kao objekat okupljanja pagana. Danas grad broji desetak hiljada stanovnika, 198 hotela od čega su 18 sa spa programima.

Edipsos je jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta u Grčkoj, koje je poznato po svojim termalnim izvorima, koji se ulivaju direktno u more sa temperaturom od 34 do 70 stepeni. Sam Edipsos je lepo razvijeno turističko mesto, koje nudi dobru ponudi smeštaja, kao i mnoštvo kafića, restorana, i ostalih turističkih sadržaja. Činjenica da grad živi i leti i zimi čini ga idelanim za posete tokom cele sezone.

Dolazak do Ostrva Evia je vrlo jednostavan, iz pravca Soluna i Severne grčke, idete autoputem Solun Atina, te nakon 250km dolazite u lučki grad Glifa, odakle se trajektom prelazi do Agiokamposa, odakle je Edipsos udaljen 20-ak km. Detalje o trajektu možete pogledati na sledećem linku:
http://www.ferriesglyfa.gr/prices-glyfa-ferries.php


Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje Edipsos letovanje

Edipsos apartmani i vile 2018

Edipsos mapa

Edipsos patrola – Kolima do Edipsosa

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Edipsosa. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO EDIPSOSA

Edipsos video

Edipsos atrakcije

/

Edipsos plaže leto 2018

Edipsos izleti leto 2018

Poseta Atini

Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada, umetničkih dela itd. Najpoznatiji je Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture. Smatra se začetnicom demokratije.


Delfi

Obilazak arheološkog nalazišta u Delfima, poseta muzeju, etno selu Arahova. Delfi je arheološko nalazište i savremeni grad u Grčkoj. U antička vremena bio je prebivalište Delfske Sibile, proročice posveće bogu Apolonu. Delfi su poštovani širom grčkog sveta kao mesto kamena, centra sveta. U unutrašnjosti ili srcu hrama delfskog Apolona, goreo je večni plamen. Posle bitke kod Plateje, grčki gradovi su ugasili svoje vatre i doneli su novu vatru iz srca Grčke, Delfa.


Lihadinisia - Grčki Sejšeli

Odlazak autobusom do mesta Sv. Đorđe, odakle je ukrcavanje na gliser. Zatim kreće obilazak 15 manjih vulkanskih ostrva, obilazak stare olipune iz II Svetskog rata. Slobodno vreme za sunčanje i kupanje, uz ručak na taverni na plaži.


Severna Evia

Obilazak primirskom mesta Orei, zatim banje edipsos. Poseta manastiru Svetog Jovana Rusa, posle Meterora najvažniji svetilišta u Grčkoj. Poseta manastiru Svetog Davida, zaštitnika ostrva.


Skiatos i Skopelos

Obilazak Skopelosa, slobodno vreme za odlazak na čuvene plaže u blizini grada. Krstarenje prema Skiatosu gde se provodi slobodno vreme.

Edipsos noćni život i zabava leto 2018

Vila Akropol

Leto 2018

Vila Anemola

Leto 2018

Vila Kiapeku

Leto 2018

Vila Aktion

Leto 2018

Vila Tiva

Leto 2018

Vila Avantis

Leto 2018

Vila Metropol

Leto 2018

Vila Remvi

Leto 2018

Vila Erato

Leto 2018

Vila Katerina

Leto 2018

Vila Kaliopi-Iolkos

Leto 2018

Vila Afrodita

Leto 2018

Vila Niovi

Leto 2018

Vila Korali

Leto 2018

Vila Miami

Leto 2018

Vila Poseidon

Leto 2018

Vila Viana

Leto 2018

Vila Anixi

Leto 2018

Vila Kyprianos

Leto 2018

Vila Orion

Leto 2018

Vila Teletrio

Leto 2018

Vila Tenaro

Leto 2018

Vila Vergina

Leto 2018

Vila Ifigenia

Leto 2018

Vila Ilias

Leto 2018

Vila Boja

Leto 2018

Vila Elektra

Leto 2018

Vila Iliotropio

Leto 2018

Vila Nadia

Leto 2018

Vila Suliadis

Leto 2018

Vila Vasiliki

Leto 2018

Vila Katarina1

Leto 2018