Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Jonska ostrva -> Zakintos

Zakintos - Cvet istoka

Letovanje Zakintos 2019: Laganas, Argassi vile, apartmani, hoteli

Zakintos apartmani

Azurno plavi Zakintos, najjuznije jonsko ostrvo i treće po veličini. Nalazi se na samo 8,5 km južno od Kefalonije, i na 9,5 km od Peloponeza. Pored Tasosa, Zakintos je jedno od najpopularnijih i najpoznatijih ostrva kod nas. Zbog svoje geografske pozicije do njega se lako stiže kako sa drugih Jonskih ostrva tako i sa kopnenog dela Grčke. Zante je glavni grad ovog Zakinotsa. Nakon zemljotresa i velikog pozara iz 1953 godine grad je ponovo izgradjen u venecijanskom i vizantijskom stilu. Grad se često i naziva Venecijom juga. Ovo je jedino mesto na ostrvu gde u sezoni ima više meštana nego turista. Većina ostrvske populacije koja broji oko 35.000 stanovnika živi upravo u ovom gradu. U gradu postoji mnoštvo hotela oko luke ali plaža je ovde vrlo mala i stenovita pa često ovaj grad i nije uvršten u turističku ponudu agencija već obližnji gradovi. Strata Marina je najprometniji deo grada jer se tu ukrcavaju turisti i automobili na trajekte. Grad je kulturini centar ostrva sa velikim brojem impresivnih muzeja a jedan od najpopularnijih je i Muzej vizantijske umetnosti koji je otvoren od utorka do subote od 08:30 do 15:00. Solomos muzej koji se nalazi u Platia Ayiou Markou sadrzi kolekciju zapisa Dionyssiosa Solomosa i otvoren je od ponedeljka do subote od 08:30 do 15:00 i besplatan je. Muzej Zakintosa otvoren je od utorka do nedelje od 08:30 do 15:00 i sadrzi zanimljivu kolekciju lokalnih istorijskih predmeta.


zakintos letovanje zakintos letovanje zakintos letovanje zakintos letovanje zakintos letovanje zakintos letovanje

Zakintos hoteli i vile leto 2019

Zakintos mapa

Zakintos patrola – Kolima do Zakintosa

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Zakintosa. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO ZAKINTOSA

Zakintos video

/

Zakintos atrakcije leto 2019

Detaljnije o atrakcijama na Zakintosu.

Zakintos plaže leto 2019

Detaljnije o plažama na Zakintosu.

Zakintos izleti leto 2019

Detaljnije o izletima na Zakintosu.

Zakintos noćni život i zabava leto 2019

Detaljnije o noćnom životu na Zakintosu.

Napomena: Klikom na željenu destinaciju bićete preusmereni na naš specijalizovani sajt www.zakintos.rs na koje se nalazi naša kompletna ponuda apartmana i hotela na ostrvu Zakintos sa terminima, polasicma, cenama...

Laganas apartmani

Leto 2019