Jonska Ostrva | Letovanje Grčka | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Jonska Ostrva - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:


Povezana mestsa

Jonsko more
Grčka ostrva
Sporadi
Dodekanezi

Jonska Ostrva - Sedam ostrva

Jonska ostrva letovanje 2024: Krf, Lefkada, Kefalonija, Zakintos

Jonska ostrva ili Sedam ostrva, kako se još nazivaju u Grčkoj, su skupina od sedam većih i više manjih ostrva duž istočne obale Jonskog mora. Jonska ostva čine (od severa ka jugu): Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos, Kitira. To su najzelenija od svih grčkih ostrva I turistima nude čitav niz atrakcija. Maslinjaci, bujne šume i pospana sela leže dublje u kopnu, dok su na obalama odmarališta koja rade cele godine i plaže od kojih zastaje dah. Istorijski lokaliteti, među kojima je I stari grad Krf, koji je kao “ živi muzej “, uvršćen u Uneskovu listu, privlače zaljubljenike u istoriju, azbog prijatne klime ostrva su omiljena među mornarima.

Ono što je specifično za ova ostrva je to da tokom svoje istorije, nikad nisu bila, ili su bila vrlo kratko, pod turskom okupacijom. U novije doba razvijala su se pod Mlecima, Francuzima, Italijanima i Britancima, čiji se uticaji vide u arhitekturi, slikarstvu, književnosti, muzici, a stanovništvo je vekovima govorilo i grčki i italijanski jezik.

Ostrva Jonskog mora poznata su po zelenilu (borove šume i maslinjaci), egzotičnim plažama koje su svrstane na sve liste najlepših plaža na svetu i kristalno-čistom tirkiznom moru.

Jonska ostrva letovanje 2024