Lefkada | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Lefkada
Nidri
Lefkas
Agios Nikitas
Perigali
Nikiana
Ligia
Vasiliki

Lefkada - Ostrvo avantura i divnih plaža


Lefkada je ostrvo u Jonskom moru, koje je poznato po svojim prekrasnim plažama i avanturističkim aktivnostima. Ali to nije sve što ovaj ostrvo ima da ponudi.

Za početak, Lefkada je jedano od retkih grčkih ostrva koje možete posjetiti bez korištenja broda. To znači da možete doći direktno s kopna automobilom, a da se ne morate brinuti o plovidbi. Dakle, ako imate "morsku bolest", Lefkada je pravo mesto za Vas.


lefkada

A sada, za one avanturiste, Lefkada ima sve što vam srce želi. Od surfovanja, jedrenja, paraglajdinga do penjanja i ronjenja, ovo ostrvo će vam pružiti nezaboravne doživljaje. A ako vam se čini da ste iskusili sve, probajte "Lefkada Fly", novi trend u kojem možete leteti iznad ostrvo uz pomoć isntruktora letenja.

Međutim, ukoliko želite samo opuštajući odmor na plaži, Lefkada i tu ima svoje adute. Ostrvo ima nekoliko plaža koje su idealne za sunčanje, kupanje i uživanje u čarima Jonskog mora. Porto Katsiki, Egremni i Kathisma su samo neke od plaža koje biste trebali posjetiti.

Naravno, ne zaboravite posetiti i staro gradsko jezgro Lefkasa, gde ćete se zaljubiti u male, šarmantne uličice i taverne s tradicionalnom hranom.


lefkada

Lefkada je raj za ljubitelje plaža

Poznata širom sveta zbog egzotičnih plaža, ostrvo Lefkada je fantastično mesto za letovanje i odmor. Ovo ostrvo Jonskog mora, geografski locirano zapadno od grčkog kopna, ima najromantičnije boje mora. Plaže, kao što su Porto Katsiki, Katisma i Egremni, spadaju među najfotografisanija mesta u Grčkoj. Istočna strana ima porodična mirna sela, dok je zapadna strana rezervisana za nešto divljije plaže.

Porto Katsiki - smeštena na južnom delu ostrva, ova plaža ima impresivne stene koje se naglo spuštaju u more i beli pesak. Zbog svog izvanrednog položaja, Porto Katsiki je jedna od najpopularnijih plaža na Lefkadi.


porti-katsiki

Egremni - Egremni ima dugu peščanu plažu i čistu vodu. Ova plaža je idealna za one koji žele uživati u sunčanju i kupanju.


egremi

Kathisma - nalazi se na severu ostrva, Kathisma je plaža s dugačkom peščanom plažom i mirnim morem. Ova plaža je savršena za porodice s djcom, a takođe je popularna i među ljubiteljima sportova na vodi.


kathisma

Gialos - smeštena u zalivu, Gialos je malena plaža s belim peskom i čistom vodom. Ova plaža je popularna među turistima koji žele uživati u tihom okruženju i opuštajućoj atmosferi.

Ammoglossa - smeštena na istočnom delu ostrva, Ammoglossa je plaža s belim peskom i čistom vodom.

Ukratko, Lefkada ima neke od najlepših plaža u Grčkoj, a svaka od njih ima svoj jedinstveni šarm i karakteristike. Ako ste ljubitelj plaža, ovaj ostrvo je savršeno mjesto za vas. Ne čekajte više, planirajte svoje putovanje u Lefkadu i uživajte u svemu što ovaj ostrvo ima za ponuditi.

Lefkada vile i apartmani letovanje 2024