Saranda | Albanija letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Saranda - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Drač
Valona

Saranda - Letovanje sa pogledom na Krf

Letovanje Saranda 2024: vile, apartmani, hoteli

Saranda se nalazi na jugu Albanije, smeštena je u zalivu oblika potkovice, između planina i Jonskog mora. Grad se nalazi preko puta severoistočnog dela ostrva Krfa, udaljen je 26 km od grčke granice. U gradu se vidi spoj savremenih građevina, starih taverni i kafanica, izgrađeni od kamena u predivnom tradicionalnom stilu, čiji su i krovovi od kamenih ploča. Grad je sagrađen u obliku amfiteatra, koga čine tri paralelna puta. Četiri niza stepenica vode od vrha brda do grada Sarande i njegovih šetališta.

Letovalište poznato po kristalno čistom i toplom moru, prijatnoj mediteranskoj klimi sa preko 300 sunčanih dana u godini i blizini brojnih kulturnih znamenitosti, Saranda je kosmopolitski grad, u kome se reflektuje kombinacija savremenih građevina, starih taverni i kafanica, izgrađenih od kamena u predivnom tradicionalnom stilu.

Zahvaljujući svom odličnom položaju na prekrasnoj Jonskoj obali, kristalno čistom i toplom moru, toploj i prijatnoj mediteranskoj klimi i blizini brojnih kulturnih znamenitosti, Saranda je stekla duh kosmopolitskog grada i vremenom postala jedno od najznačajnijih turističkih centara Albanije, u kome mladenci tradicionalno provode svoj odmor. Saranda ima preko 300 sunčanih dana godišnje.

Kako je Saranda dobila ime?

Legenda koja datira iz 320 god. n.e. kaže da je Onchesmos svoje novo ime poneo po 40 mučenih sevastijskih vojnika (današnje Jermenije) koji nisu hteli da se odreknu hrišćanstva ni po koju cenu. Po nalogu rimskog cara Likinija ostavljeni su na zaleđenom jezeru, vezani, bez garderobe i hrane da umru. Kako na grčkom jeziku Saranda  (Σαραντα) označava broj 40, to je do danas ostao zvaničan naziv ovog značajnog turističkog centra Albanije.