Evropski gradovi -> Francuska -> Dvorci Loare

Dvorci Loare - Cena aranžmana već od 229€ po osobi

Dvorci Loare - Zamkovi iz mašte

Dvorci Loare - Bajkoviti dvorci koji su građeni ili adaptirani u vreme renesanse dočekuju milione posetilaca svakog leta. Sa svojim lampionima, tornjevima, kosim krovovima, krovnim prozorima i ukrašenim dimnjacima, oni predstavljaju glavne turističke lokalitete u Francuskoj. Većina dvoraca se nalazi duž obale reke Loare ili neke od njenih pritoka (kao što su Cher, Indre, Loir, Maine i Vienne). Neki od njih udaljeni su tek dva sata vožnje od Pariza.


Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare


Evropski gradovi - Dvorci Loare

Dvorci Loare 9 noćenja sa doručkom
21.09. - 01.10.2018.

1. dan (Nedelja 1. April / Sreda 25. April)
Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Noćna vožnja.


2. dan (Ponedeljak 2. April / Četvrtak 26. April) LION
Dolazak u LION u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.


3. dan (Utorak 3. April / Petak 27. April) LION – DOLINA LOARE
Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h i odlazak do istorijskog centra Liona. Kraći organizovani obilazak grada (oko 1 sat) uz razgledanje: trg Belekur na ostrvu koje se nalazi između reka Saone i Rone, most Bonaparta preko reke Saone, katedrala Sv. Jovana iz 12. veka sa veličanstvenom gotskom fasadom, Opera sa neobičnom kupolom, Gradska kuća, veličanstvena fontana Bartoldi,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da se obavezno poseti kvart starog dela grada po imenu „Croix-Rousse“. Polazak ka Dolini Loare u 15h. Putovanje preko živopisnog Overnja ka oblasti Loare. Dolazak u večernjim satima (oko 22h) u regiju DOLINE LOARE i smeštaj u hotel u regiji grada Tura ili grada Bloa. Noćenje.


4. dan (Sreda 4. April / Subota 28. April) DVORCI LOARE I / AZE LE RIDO – ŠINON – D'USE
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni izlet ka DVORCIMA LOARE. Polazak na izlet u 8.30h, povratak u hotel do 20h. AZE LE RIDO je jedan od najvoljenijih i najbajkovitijih dvoraca Loare. Ovaj dvorac na vodi, utemeljen je na ostrvcu reke Indre. Renesansno zdanje zrači belinom i svetlošću koja se prelama i reflektuje u vodi. Balzak mu je dodelio epitet „brušeni dijamant u reci Indri“. Iza debelih zidova, u unutrašnjosti dvorca nećete sresti zavidan glamur. Slobodno vreme za individualnu posetu dvorcu (1 sat). Nastavak putovanja malog idiličnog seoca ŠINON koje u svojim krivudavim uličicama krije prelepe prodavnice, barove i restorančiće sa pravim francuskim duhom. Slobodno vreme u seocu za ručak i individualnu posetu DVORCU ŠINON koji predstavlja najveću atrakciju grada, nad kojim dominira poput utvrđenja. Odlazak do obližnjeg šatoa D'USE. Vrlo je moguće da je Šarl Pero baš ovaj dvorac i obližnje usnulo selo imao na umu kada je pisao svoju „Uspavanu lepoticu“. U pojedinim odajama postavljene su voštane figure, obučene u autentičnu odeću, koje u izvesnoj meri oslikavaju život kakav je nekada bio. Skupoceni nameštaj, bogata kolekcija oružja i stare zidne tapete čine enterijer ovog uspavanog dvorca. Uključena je i poseta dvorcu. Polazak ka hotelu u 19h. Povratak oko 20h. Noćenje.


5. dan (Četvrtak 5. April / Nedelja 29. April) DVORCI LOARE II / ŠENONSO – AMBOAZ – KLO LUSE - ŠAMBOR
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet ka DVORCIMA LOARE. Polazak na izlet u 8.30h, povratak sa izleta do 21h. Odlazak do dvorca ŠENONSO, „najromantičnijeg“ dvorca u dolini Loare. Nazivaju ga i damski dvorac, s' obzirom da su kroz istoriju većinom žene odlučivale o njegovoj sudbini. Anri II poklonio je dvorac svojoj ljubavnici Dajani od Poatjea, čijem ukusu je prilagođen izgled dvorca. Nakon Anrijeve smrti, Anrijeva žena Katarina Mediči proteruje iz dvorca Dajanu, i pretvara ga u svoj letnjikovac. Poseta dvorcu i slobodno vreme. Nastavak putovanja do bajkovitog gradića AMBOAZ. Poseta DVORCU AMBOAZ, nekadašnjoj rezidenciji francuske dinastije Valoa. U ovom dvorcu je kralj Fransoa sreo Leonarda i dao mu obližnji letnjikovac KLO-LUSE na korišćenje u kojem je veliki maestro pravio svoje čuvene mašine. Sam letnjikovac se može takođe posetiti i nalazi se nedaleko od dvorca Amboaz. Poseta Amboazu uključuje i ulaznicu za dvorac Amboaz u kojem se u kapeli Sen Ibera nalazi grob Leonarda da Vinčija. Klo Luse se individualno posećuje. Slobodno vreme u mestašcu Amboaz za ručak. Nastavak putovanja do dvorca ŠAMBOR,uz Šenonso, najposećenijeg dvorca Loare. Najveći dvorac doline Loare, predstavlja jedan od najupečatljivijih primera renesansne arhitekture. Izgrađen je kao lovačka kuća francuskog kralja Fransoe I. Dvorac ima 6 ogromnih kula, 440 odaja, 365 kamina i 84 stepeništa i predstavlja pravi arhitektonski delirijum. Vrhunac arhitektonskih rešenja je sumanuto stepenište u obliku dvostruke spirale, gde ljudi mogu ležerno da se penju i silaze, a da se pritom ne sretnu. Šambor je okružen parkovima površine 50 km2 kojima slobodno tumaraju jeleni i divlje svinje. Nakon posete dvorcu, povratak u hotel i noćenje.


6. dan (Petak 6. April / Ponedeljak 30. April) TUR - BLOA
Doručak. Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus od 9.30h. Odlazak do centra gradića TUR koji predstavlja jedan od najlepših gradova doline Loare. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz šetnju preko prelepog trga Plumero i ulice Kolber do katedrale Sv. Gasijana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost popodnevnog odlaska do gradića BLOA sa vozom. U ovom gradu se nalazi još jedan dvorac vredan posete, a sam grad Bloa predstavlja jedan od najživopisnijih u dolini Loare. Polazak ka Italiji iz Tura u 21h. Noćna vožnja preko Liona, Torina i Milana.


7. dan (Subota 7. April / Utorak 1. Maj) JEZERO GARDA - SIRMIONE
Dolazak na JEZERO GARDA u prepodnevnim satima. Poseta mestu SIRMIONE, najlepšeg na obali poznatog alpskog jezera. Sirmione poseduje izuzetno slikovite srednjovekovne ulice i staru tvrđavu na vrhu poluostrva sa kojeg se pruža prelep pogled na jezero i Alpe u pozadini. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 15h polazak ka hotelu i smeštaj u regiji Garde. Slobodno vreme i noćenje.


8. dan (Nedelja, 8. April / Sreda, 2. Maj) GARDA – NOVI SAD - BEOGRAD
Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.45h i odlazak iz hotela u 9h. Putovanje preko Verone, Venecije, Trsta i dalje preko Slovenije i Hrvatske. Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim noćnim satima (oko ponoći). Kraj putovanja.


First minute cena aranžmana po osobi: 299€
(za prijave i revervacije do 16.03.2018)

Redovna Cena aranžmana po osobi: 329€ po osobi


Specijalna ponuda - Paket izleta za uplate u agenciji:
Umesto 100€ samo 80€
Nevedena ponuda uključuje sledeće izlete:
-Izlet Dvorci Loare I: Aze Le Rido – Šinon – D'use sa uključenom ulaznicom za dvorac d'Use
-IzletIzlet Dvorci Loare II: Šenonso – Amboaz – Klo Luse – Šambor sa uključenim ulaznicama za dvorac Šenonso, dvorac Amboaz i dvorac Šambor


Aranžman obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelima sa 2/3* (1 noćenje sa doručkom u regiji Liona, 3 noćenja sa doručkom u regiji Dolina Loare, 1 noćenje sa doručkom u regiji Garde)
- smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
- obilaske Liona, Tura i Sirmionea prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča


Aranžman ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 8 € u din.protivvrednosti)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 110 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
- Izlet iz Tura do gradića Bloa sa vozom – individualno, po želji uz plaćanje na licu mesta (cca 30 €)
- Gradska taksa u hotelima (cca 1 € po noćenju) – plaća se isključivo na licu mesta na recepciji hotela


Fakultativni izleti:
- Dvorci Loare I – 50 €
- Dvorci Loare II – 50 €


Opis hotela:
- HOTEL „IBIS“ 2**, Lion www.accorhotels.com ili sličan
Hotel se nalazi u južnom predgrađu Liona, na oko 8 km od istorijskog centra grada. Svega 1,5 km od hotela, nalazi se i metro stanica, a u neposrednoj blizini se nalazi i nekoliko restorančića. Hotel je standardne kategorije za Ibis hotele i poseduje skroman nivo usluga. Pored lobija i recepcije nalazi se mali aperitiv bar i salon za posluženje doručka (skroman i jednoličan doručak koji se servira tipa „buffet“). Hotel raspolaže i sa besplatnim WiFi. Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC (odvod, bez kabine), TV, centralno grejanje. Sobe su dvokrevetne ili 1/2+1, odnosno dvokrevetne sa pomoćnim trećim ležajem koji je manjih dimenzija (fotelja na razvlačenje ili žičana konstrukcija na rasklapanje-tipa poljskog kreveta) te može naravno i bitnije ugroziti komfor treće osobe!
- HOTEL „IBIS“ 2**, Tur www.accorhotels.com ili sličan
Hotel se nalazi u severnom delu grada Tura. Od centra Tura hotel je udaljen oko 7,5 km. U neposrednoj blizini hotela nalazi se i nekoliko restorančića. Hotel je standardne kategorije za Ibis hotele i poseduje skroman nivo usluga. Pored lobija i recepcije nalazi se mali aperitiv bar i salon za posluženje doručka (skroman i jednoličan doručak koji se servira tipa „buffet“). Hotel raspolaže i sa besplatnim WiFi. Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC (odvod, bez kabine), TV, centralno grejanje. Sobe su dvokrevetne ili 1/2+1, odnosno dvokrevetne sa pomoćnim trećim ležajem koji je manjih dimenzija (fotelja na razvlačenje ili žičana konstrukcija na rasklapanje-tipa poljskog kreveta) te može naravno i bitnije ugroziti komfor treće osobe!
- HOTEL „ENRICHETTA“ 3***, Dezencano www.hotelenrichetta.comili sličan
Hotel se nalazi u mestu Dezencano na jezeru Garda i udaljen je svega 1 km od cenra mesta. Hotel je standardne kategorije i poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar, restoran za posluženje doručka („buffet“; slab i jednoličan)… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje. Sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva!Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928