Pratite nas na:

Bugarska leto

letovanje suncev breg hoteli

 • Suncev breg
 • letovanje nesebar hoteli

 • Nesebar
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Letovanje -> Letovanje Bugarska -> Letovanje Sunčev Breg

  Sunčev Breg - Ibica istoka

  Sunčev Breg: vile, apartmani, hoteli

  Letovanje Suncev Breg

  Sunčev breg je najpopularnije i najsunčanije crnomorsko letovalište smešteno u koloritnoj polukružnoj uvali obgrljenoj sa severa padinama Stare planine. Naziv nosi po prirodnom fenomenu - peščanim dinama sa svetlucavim sitno - zlatnim pesku na više od 9 km dugoj i mestimično do 100 m širokoj plazi od maja do oktobra obasjane zracima sunca sa oko 1700 sati. Tokom letnjih meseci prosečna dnevna temperatura vazduha iznosi 29°a mora oko 23°. Sunčev breg je poznat kao „grad hotel“ jer u hladovini zelenih površina i parkova postoji više od 800 hotela svih kategorija sa oko 300.000 postelja. Naselje ima šoping centre, mehane, pabove, restorane, pozorište, bioskop na otvorenom, igrališta za sve sportove, dečije igraonice, suvenirnice što ga čini mestom za sve uzraste. Brojne su mogućnosti za bavljenje sportom tokom boravka u letovalištu: jedrenje, vodeni sportovi, (sandolina, skijanje, vožnja na dasci, skuteri) kao i beach voley, tenis i stoni tenis, pikado, kuglanje...


  Letovanje Sunčev Breg apartmani

  /

  /

  Letovanje Sunčev Breg - Atrakcije

  ISTORIJA:
  Izgradnja Sunčevog brega kao letovališta započela je planski šezdesetih godina prošlog veka u oblasti čija je osobenost viševekovna istorija. Na samo 5 km odavde je jedno od najstarijih evropskih naselja - Nessebar. Smatra se da je osnovan već 1000 g. pr. n. e. Od VI. v.pr.n. ere grad prelazi u ruke Grka pod čijom upravom grad ima intenzivan napredak. U potonjim vekovima gradom upravlja Vizantija, a značaj Nesebra i okruženja znatno slabi. Sredinom  XV. veka Nesebar preuzimaju Turci sve do 1878. kada grad i okolina zajedno sa Sunčevim bregom bivaju priključeni  Bugarskoj a po jednoj od legendi za to je zasluzna  bugarska lepotica Kalina koja se skrila od turskih osvajača pa je blistajući lepotom i umešnošću sjedinila bugarski narod da bi se on odupreo osvajačima... Kalina i dan danas vazi za  sinonim raskosne lepote i neizmerne pripadnosti sopstvenom narodu.
  Ukoliko putujete individualno imajte na umu  da putovanje u sopstvenom aranžmanu možete realizovati jedino avionom, autobusom ili automobilom, jer letovalište nije povezano železničkim linijama.

  Posetiocima su veoma zanimljivi izleti po okolini Sunčevog brega. Jedan od takvih je poseta gradu Burgasu, 35 kilometara južno od Sunčanog brega u kojem možete posetiti crkvu Sv. Marije Device ili pravoslavni hram Sv. Ćirila i Metodija. Naročita atrakcija u Burgasu su Mineralne kupke čije lekovite osobenosti su čuvene na daleko.
  Sunčev breg je oblast u kojoj je sve prilagođeno posetiocima, pa se tokom leta ovde  održava Međunarodna smotra folklora, modne revije, koncerti ozbiljne muzike, i nastupi raznorodnih umetničkih sastava, brojna takmičenja. Turistima je na raspolaganju i najveći zabavni vodeni park u Bugarskoj nedaleko od Nesebra. Aqua Park Nesebar turistima garantuje, ne samo izvrsnu zabavu, već i široku lepezu različitih restorana. Posle ludog spusta na Kamikazi i Space Jamu sa visine od 22 metra svakako će prijati osveženje u  jednom od bazenskih barova. Sem ovog postoji i  Action Aquapark sa više od 20 objekata grupisanih shodno nameni. Action Aquapark ima i vrt sa životinjama kao što su emu, poniji ili minijaturni prasići.
  U okolini Sunčevog Brega je i rimski Jupiterov hram iza Obzora kao i ruševine grčkog utvrdjenja Poleokastro. Preporučuje se i poseta šumskom rezervatu Langoza koji je uz reku Kamčiju sa obiljem egzotičnog rastinja kao i voznja turističkim vozićem do obliznjeg Nesebra „muzeja bugarske kulture“, grada za kojeg vazi da ima najviše crkava po glavi stanovnika a jedinstven je po impresivnom zagrljaju mora i kopna pa je uvršten u UNESCOVU listu svetske kulturne baštine.

  Letovanje Sunčev Breg - Plaža

  U Sunčevom bregu plaža je duga je skoro 9 km i nosilac je „Plave zastave“ ekološkog priznanja za pogodnosti naturalnog okruzenja sa čistim morem i plazama te svezeg vazduha koji dopire iz zaledja. Ležaljke se naplaćuju ali može se uživati i na sopstvenom peškiru. Crno more je čisto i bez ajkula, izvrstan akvatorijum za ronioce sa salinitetom dvaput manjim od Sredozemnog, a ljubitelji adrenalina se mogu oprobati u letu padobranom vučenim gliserom i tako uživati u nebeskoj panorami na Sunčev breg iz ptičje perspektive. Oni koji vole sportove na kopnu na raspolaganju imaju teniske terene, školu jahanja i moto trke - karting. Preporučujemo da tokom boravka na plaži obratite pažnju na zastavice crvene, žute ili zelene boje. Kada je pobodena crvena zastavica to znači da je zabranjen ulaz u more a savesni spasioci Vam to sigurno neće dozvoliti, jer veliki talasi mogu da naprave vrtloge, koji nastaju zbog dna koje je kao peščana dina i to je veoma opasno. Žuta zastavica označava da se može plivati uz povećanu opreznost, a zelena da nema opasnosti.

  Letovanje Sunčev Breg - Izleti

  Ostrvo Robinzon Kruso je nenaseljeno i naročito zanimljivo za decu. Do ostrva se od Sunčevog brega plovi oko 40 minuta a na samoj plaži na ostrvu organizuju se performansi, predstave i igre za decu i roditelje.

  BUGARSKO VEČE: Predlazemo Vam uzivanje u spektakularnoj bugarskoj večeri po kojoj ćete se dugo sećati i Bugarske i gostoljubivih domaćina. Na izlet se ide autobusom do sela u okolini gde će Vas u restoranu dočekati u skladu sa tradicionalnom bugarskom dobrodošlicom hlebom, solju i časicom domaće rakije. Uzivajuci u lokalnoj hrani, vinu i folklornnoj predstavi sa tipičnim bugarskim plesovima kao kulminaciju večeri dozivećete spektakularan hod po žeravici.
  Neki od izleta na koje mozete ici tokom boravka u Sunčevom bregu su: Varna (Trgovinski centar i delfinarijum), Jeep safari, foto safari, Plovdiv (Bačkovski manastir), Sozopol, Burgas

  Letovanje Sunčev Breg - Zabava

  Noćni život je raznolik, odvija se do zore i dešava se u mnoštvu atraktivnih restorana, brojnim kafeima, diskotekama, kockarnicama i erotik barovima. Zahvaljujući dobrom provodu Sunčev breg je doziveo pravi procvat jer po pristupačnim cenama daje mnoštvo doživljaja koji ga promovisu kao stecište mladih, pa ga neki smatraju za „Ibicu Istoka“.

  Hotel Sun 3*

  Leto 2018

  Hotel Calipso 3*

  Leto 2018

  Hotel Bohemi 3*

  Leto 2018

  Hotel Condor 3*

  Leto 2018

  Hotel Delfin 3*

  Leto 2018

  Hotel Flamingo 4*

  Leto 2018

  Hotel Grenada 4*

  Leto 2018

  Hotel Imperial 4*

  Leto 2018

  Hotel Kotva 4*

  Leto 2018

  Hotel Kuban 4*

  Leto 2018

  Hotel Marvel 4*

  Leto 2018

  Hotel Planeta 5*

  Leto 2018

  Hotel Tia Maria 3*

  Leto 2018

  Hotel Iberostar resort 3*

  Leto 2018

  Hotel Maria revas 5*

  Leto 2018

  Hotel Evrika beach Club 4 *

  Leto 2018

  Hotel Smartline meridian 4 *

  Leto 2018