Valtos plaža Parga
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Valtos plaža Parga

Valtos plaža Parga

Valtos plaža je najpopularnija plaža u letovalištu Parga. Smeštena je na 15-ak minuta laganog hoda od same Parge.

Sama plaža je duga nešto preko jednog kilometra, a prilično je široka, posebno u središnjem delu plaže. More je duboko nakon 10-ak koraka, pa treba obratiti pažnju na decu jer nema dugačkog plićaka. U plićaku se nalaze sitni kamenčići, i kada prođete njih nakon toga je pesak.

Plaža je uređena i na većem delu su postavljene ležaljke i suncobrani. Na oba kraja plaže postoji i slobodan prostor za sve one koji imaju sopstvenu opremu. Uz plažu postoje dva mini marketa u kojima možete kupiti piće ili hranu po dosta povoljnijim cenama nego u barovima uz plažu. Takođe, tokom čitavog dana plažom prolazi prodavac sa pićem u frižideru koje prodaje po povoljnoj ceni.

Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana ima različitu cenu od bara do bara. Najpopularniji bar na plaži je Tango Beach Club, koji u svom sastavu ima i veliki bazen koji je gostima na raspolaganju uz poručeno piće ili hranu. On ima i nešto više cene. Najpovoljniji je Captain's Bar pored pontona gde je cena za dve ležaljke i suncobran 7e i u to su uključena dva pića (informacija iz 2016. godine). Inače, cene se kreću od 8 do 15e po setu bez pića. Naravno najskuplji kafići pružaju i druge pogodnosti poput sefa uz suncobran, velikih i čistih toaleta, tuševa, kabina za presvlačenje, uslugu serviranja hrane na plaži i slično.