Valtos plaža Parga | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Parga

Valtos plaža Parga



Valtos plaža je najpopularnija plaža u letovalištu Parga. Smeštena je na 15-ak minuta laganog hoda od same Parge.

Valtos parga

Kako doći do Valtos plaže?

Do Valtos plaže se stiže putem koji vodi na brdo gde se nalazi nadaleko čuvena Venecijanska tvrđava, a kada dođete do nje, spuštate se nizbrdo do same plaže. Skrežemo Vam pažnju da ukoliko niste u dobroj formi, ova šetnja može biti malo naporna.

Ukoliko Vas pak mrzi da šetate, ili je vreme pretoplo, preporučujemo da uzmete neki od taksi brodića koji voze do ove plaže. Cena vožnje u jednom smeru je 2€. Ovi taksi brodići saobraćaju na svakih polaa sata, prvi polazak je u 10h ujutru, a poslednji u 23h, kada je poslednji povratak sa plaže.

Da li se do Valtosa može stići kolima?

U špicu sezone parkiranje na plaži može biti problem, ali pošto je zaista blizu Parge, na nju je ipak bolje doći pešice ili taksi brodićem.

Kakva je Valtos plaža?

Sama plaža je dugaa nešto preko jednog kilometra, a prilično je široka, posebno u središnjem delu plaže. More je duboko nakon 10-ak koraka, pa treba obratiti pažnju na decu jer nema dugačkog plićaka. U plićaku se nalaze sitni kamenčići, i kada prođete njih nakon toga je pesak.

Dakle da rezimiramo, plaža je najšira u središnjem delu, a pesak je najsitniji na levoj strani plaže.

Valtos parga

Kakva je organizacija plaže?

Plaža je uređena i na većem delu su postavljene ležaljke i suncobrani. Na oba kraja plaže postoji i slobodan prostor za sve one koji imaju sopstvenu opremu. Uz plažu postoje dva mini marketa u kojima možete kupiti piće ili hranu po dosta povoljnijim cenama nego u barovima uz plažu. Takođe, tokom čitavog dana plažom prolazi prodavac sa pićem u frižideru koje prodaje po povoljnoj ceni.

Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana ima različitu cenu od bara do bara. Najpopularniji bar na plaži je Tango Beach Club, koji u svom sastavu ima i veliki bazen koji je gostima na raspolaganju uz poručeno piće ili hranu. On ima i nešto više cene. Najpovoljniji je Captain's Bar pored pontona gde je cena za dve ležaljke i suncobran 7e i u to su uključena dva pića (informacija iz 2016. godine). Inače, cene se kreću od 8 do 15e po setu bez pića. Naravno najskuplji kafići pružaju i druge pogodnosti poput sefa uz suncobran, velikih i čistih toaleta, tuševa, kabina za presvlačenje, uslugu serviranja hrane na plaži i slično.

Valtos parga

U jeku sezone na plaži se može stvoriti velika gužva, ali je more i tada vrlo čisto i providno, a izvan sezone plaža Valtos predstavlja odličan kontrast užurbanoj i bučnoj Pargi. Veća gužva je tokom vikenda kada je i lokalno stanovništvo posećuje, pa je tada bolje izbegavati odlazak na Valtos. Tada vam može odlično poslužiti plaža Lihnos (Lichnos) koja je dosta mirnija i takođe blizu Parge.

Duž plaže postoje taverne sa predivnim baštama sa pogledom na more i plažu, ali i smeštajni objekti. Restorani, kao i kafići na ovoj plaži imaju nešto više cene nego restorani i kafići u Pargi.

Valtos parga

Da li ima smeštaja i apartmana na Valtos plaži?

Kao što smo već naveli, Valtos je najpopularnija plaža u Pargi, te ni ovde ne manjka smeštajnih kapaciteta. Međutim, ukoliko planirate letovanje u Pargi, i smeštaj na Valtos plaži, savetujemo Vam da požurite sa rezervacijom, jer su upravo vile na Valtos plaži najtraženije i prve se rezervišu i rasprodaju. U ponudi Club Paradiso agencije za letovanje na Valtosu se nalazi sledeće vile: