Program
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Program


Program putovanja i Opšti uslovi putovanja:


1. dan: Beograd – sastanak putnika na dogovorenom mestu, pola sata pre predviđenog  vremena polaska. Noćna vožnja sa kraćim usputnim odmorima.

2. dan – 8, 11, 16. dan: dolazak, smeštaj, boravak na  bazi izabrane usluge, noćenje.

8, 11, 16. dan: napuštanje objekta, polazak autobusa u navedeno vreme (utvrdjeno u zavisnosti od destinacije).Vožnja sa kraćim usputnim odmorima.

9, 12, 17 dan: Beograd - Dolazak na dogovoreno mesto. Kraj usluge.


Smeštaj: Najam uključuje troškove električne energije, tople i hladne vode, troškove inventara kao i komunalnu taksu. Detaljniju opisi destinacija i objekata nalaze se u posebnom katalogu i ovaj cenovniku, koji su prilog ovog programa putovanja. Studia i apartmani su smeštajne jedinice namenjene letnjem boravku gostiju. Spavaći deo sastoji se od jedne, dve ili 3 sobe. Pored spavaćeg dela studio sačinjavaju i kupatilo – TWC (neka kupatila sa tuš kadom, neka sa zidanom kadom, neka sa pločicama), balkon, terasa ili trem terasa, kuhinjski deo koji je opremljen opremom za pripremanje i konzumiranje hrane za odgovarajući broj osoba. Studija i apartmani poseduju frižider, sudoperi, štednjak sa dve ringle, posudje i escajg za odgovarajući broj osoba, garnituru za sedenje. Duplex apartmani “dvosoban stan” je smestajna jedinica u vili koja se sastoji od dve spavaće sobe sa dva do tri ležaja, dnevnog boravka u kojem se nalaze kuhinjski elementi, jedan ili dva ležaja, odnosno ili sofi ili ležaj na otvaranje za jednu do dve osobe, kupatilo i terasu. Razlika izmedju apartmana i studia je u tome što kod studia kuhinja nije posebna prostorija. Oznaka AC označava klima uredjaj, TV . televizor, SV pogled na more. Apartmani i studija su prve  i druge (A i B) kategorije po lokalnoj kategorizaciji. Za smeštaj gostiju koji u letovalište dolaze organizovanim autobuskim prevozom odgovoran je pratilac grupe, a vaučeri su obavezni. Gosti sa sopstvenim prevozom javljaju se u letovalište sa vaučerom, prema posebnoj pismenoj instrukciji organizatora predstavniku, koji ih smešta u smeštajnu jedinicu.Gosti su obavezni na domaćinski odnos prema inventaru i opremi kao i poštovanje kućnog reda, koji moze propisati i vremenski period upotrebe tople vode u smeštajnom objektu. Po ulasku u smeštajnu jedinicu gost je dužan da proveri inventar i o eventualnim nedostacima obavesti predstavnika agencije.Eventualne štete prouzrokovane nepažnjom u koriščenju gosti su dužni da prijave domaćinu ili predstavniku i iste odmah nadoknade.Uslovi korišćenja apartmana: Apartmani se koriste posle 14:00h prvog dana po programu, a poslednjeg dana se napuštaju najkasnije do 9:00h. Tokom boravka gosti sami čiste i održavaju higijenu u smeštajnoj jedinici i obavezni su da je prilikom napuštanja ostave u čistom stanju i sa kompletnim inventarom. Čišćenje apartmana i menjanje posteljine je svakih 5 dana boravka.U svim apartmanima i studijima postoji osnovni kuhinjski pribor i oprema, posteljina, ali ne i peškiri, toalet papir i sredstva za higijenu. Ukoliko se putnici ne budu pridržavali pravila korišćenja klima uređaja, propisanih kućnim redom u apartmanima, vlasnik ima pravo uskratiti uslugu daljeg korišćenja bez prava na naknadu ili umanjenje cene aranžmana.


Uslovi plaćanja smeštaja: Uslovi plaćanja smeštaja: Prilikom rezervacije uplacuje se 30% cene smeštaja u dinarskoj protivvrednosti. Ostatak deviznog dela aranžmana se uplacuje najkasnije 15 dana pre pocetka korišcenja usluga (za korisnike autobuskog prevoza), a najkasnije 30 dana pre pocetka (za putnike koji koriste sopstveni prevoz ili u trenutku preuzimanja vaucera.) u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom prodajnom kursu Marfin banke na dan uplate.


Popusti (za programe čiji je organizator Club Paradiso): First minute akcija (sadrži popust na uplatu u celosti i popust na učinjene rezervacije) Uplatom u celosti (popust na cenu smeštaja) u iznosu od 20% za uplate u periodu do 31.12.2013. Popust od 15%, za uplate u periodu od 01.01.2015 do 31.01.2015. Popust od 10%, za uplate u periodu od 01.02.2015 do 15.03.2015. Popust od 5%, za uplate u periodu od 16.03.2015 do 15.04.2015. Popust na učinjene rezervacije do 15.04.2012 iznosi 5% (na devizni deo). Popusti se ne mogu zbrajati. First minute se ne odnosi na Hotele na Halkidikiju.


Način plaćanja: Administrativnom zabranom na zaradu (po osnovu specijalnih ugovora sa preduzećima); Platnim karticama banaka (Visa, Visa Electron, Master Card, Maestro, Dina Card); Travel Card Marfin bank-e (uz mogućnost otplate na više meseci), deponovanjem čekova u jednakim mesečnim ratama počev od dana rezervacije pa do 15.11.2015. godine, bez uvećanja. Čekovi moraju biti datumirani na 1 ili 15.-i u mesecu. Napomena: Putnik se može opredeliti samo za jedan način plaćanja i ne može ga menjati.


Preporuka: Za bezvizni prelazak granice neophodan je biometrijski pasoš. Postoje odredjena pravila za ulazak u pojedine zemlje (raspitati se u ambasadama), kao i sankcije ukoliko se putnik ne vrati sa grupom. Iskoristite mogućnost pribavljanja u agenciji zdravstvenog, putnog i drugih vidova osiguranja. Imaoci pasoša drugih zemalja dzžni su da se sami informisu, i da, ako je neophodno, samo pribave vizu za Republiku Grćku, kao i za sve druge zemlje kroz koje se obavlja tranzit. Inpidualnu grčku vizu obezbedjuje sam putnik, prema propisima odredjenim od strane ambasade Republike Grčke.


U cenu aranžmana je uračunato: usluge smeštaja (apartman / studio u tabeli navedene kategorizacije prema lokalnoj kategorizaciji) autobuski prevoz, (ukoliko se putnik odluči za paket aranžman),  usluge vodiča/pratioca grupe, usluge predstavnika turističke agencije, troškove organizacije i usluge agencije.


U cenu aranžmana nije uračunato: obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje – uplata se može izvršiti kod organizatora putovanja prema cenovniku osiguravajućeg društva, usluge viziranja grčke kolektivne vize za imaoce plavog pasoša (800 dinara po osobi) – minimalan broj za posredovanje agencije je 8 putnika, programom ne navedene usluge, inpidualni i ostali troškovi putnika.


Autobuski prevoz: Vrši se autobusima visoke turističke klase (visokopodan ili doubledecker), sa klimom, audiom i video opremom. Prevoz se plaća najkasnije 15 dana pre početka puta. Autobus polazi dan ranije u odnosu na datume iz tabela. Moguće je prikupljanje putnika ispred svih motela na magistrali Beograd – Niš – Vranje. Povratak autobusa je poslednjeg dana boravka oko 15:30 časova (vreme povratka je podležno promenama). Dolazak u Beograd narednog dana u ranim jutarnjim ili prepodnevnim časovima (najkasnije do 12h). Redosled prijavljivanja određuje raspored sedenja. Pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava u autobusu nije dozvoljeno. WC nije u upotrebi. Dete mora imati svoje sedište (ne može biti u krilu). U slučaju nepoštovanja ovih odredbi pratilac autobusa će uskratiti dalji prevoz putniku. Posadu sačinjavaju 2 vozača i pratilac grupe. Putovanje od Beograda do letovaliošta (razdaljina u tabeli reda vožnje) uobičajeno traje oko 15h, uključujući pauze za odmor i osveženje uz zakonski limitiranu brzinu vožnje i četiri granične procedure, u kojima su moguća čekanja nepredvipe dužine trajanja. Mesto dolaska i polaska autobusa najbliže je moguće svakom smeštajnom objektu, najmanje 10 m a najviše 300 m. Minimalan broj putnika za organizovan prevoz je 35. Po proceni i planu organizatora putovanja ne isključuje se mogućnost da se koristie kombi i taksi vozila kao i redovne linije (TRANSFERI I SL. Gde postoji mogućnost presedanja u drugo prevozno sredstvo), što putnik uplatom prevoza bezuslovno prihvata. Agencija može odustati od ugovora bez nadoknde štete i u slučaju da se nije prijavio minimalan broj putnika predvidjen programom putovanja pod uslovom da putnik bude obvešten najmanje 5 (pet) dana pre početka putovanja. Rezervacija određenog sedišta u autobusu se naplaćuje 20 € po putniku i važi za sva sedišta u autobusu. Sedišta br. 1, 2, 3 i 4 (ukoliko je u pitanju običan autobus) ili 75 ,74, 73 i 72 (ukoliko je u pitanju double decker) – tkv. sedišta iza vozača i vodiča su službena sedišta i bukiraju se samo u slučaju da nema drugih slobodnih mesta u autobusu. Osim ovog ne postoji drugi način rezervacije sedišta u autobusu. Agencija pravi raspored sedenja uzimajući ravnopravno u obzir starost putnika (stara lica, porodice s decom, trudnice), bolest i fizičke nedostatke, kao i vreme uplate. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija dodeli. Agencija određuje mesto polaska, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom prevoza putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu. Prevoz prtljaga (2 komada) je besplatan. Putnik je dužan voditi brigu o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo, o davanju, odnosno preuzimanju prtljaga predatog prevozniku. Agencija nije dužna odneti prtljag do smeštajne jedinice.


Važne napomene: Pre izdavanja putne dokumentacije neophodno je da putnici uplate celokupan iznos izabranog aranžmana organizatoru putovanja. Putnik je dužan da se upozna i da preuzme Opšte i posebne uslove putovanja turističke agencije Club Paradiso kao i sa opisom smeštajnih kapaciteta u programu i katalogu Leto 2015 pre nego sto izvršiti uplatu i zaključi ugovor za putovanje. Posebni uslovi odustajanja putnika od putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja, koji su sastavni deo ovog programa putovanja i cenovnika, i čine jednu štampanu celinu (veličina slova 12)


Informacije na sajtu www.paradisotravel.com su informativnog karaktera. U sklopu TA Club Paradiso funkcionisu sledeći sajtovi: Neos Marmaras, Sarti, Polihrono, Hanioti, Pefkohori, Hoteli Halkidiki, Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna, Paralia, Olympic beach, Nei Pori, Leptokaria, Platamon, Tasos, Krf, Skiatos, Zakintos, koji su takođe isključivo informativnog karaktera.


Usmene informacije ne mogu organizatora putovanja obavezivati više od pisanih u programu ili ugovoru o putovanju.


Predstavnik: Predstavnik agencije je angažovan u cilju kvalitetnog ispunjenja obaveza organizatora i pružanja informacija i savetovanja vezanih za boravak i aktivnosti turista. Sa gostima predstavnik komuicira redovnim dežurstvima kod naseg grčkog partnera ili kod smeštajnog objekta u vreme koje je unapred odredjene i objavljeno. U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, putnici su dužni da o tome obaveste predstavnika, popunjavanjem obrasca u pisanoj formi, (Prigovor na licu mesta), PRVOG dana boravka, da bi se na njih moglo reagovati. Reklamacije zbog problema za koje agencija sazna nakon prvog dana boravka ili po povratku putnika – NEĆE BITI RAZMATRANE!


Program je rađen na bazi 35 putnika.


“CLUB PARADISO'' zadržava pravo da u slučaju više sile ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili pomeri datum polaska, i to najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje.

Organizator putovanja "CLUB PARADISO" d.o.o.Licenca OTP 149/2010 od 09.02.2010

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA (od 01.06.2015) AGENCIJE “CLUB PARADISO''