Pratite nas na:

Evropski gradovi


 • Proleće/Jesen
 • Solun polasci


 • Solun
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Doček Nove Godine -> Nova godina Solun 2019

  Nova godina Solun 2019 6 dana/ 3 noćenja

  Nova godina Solun 3 noćenja 2019

  Doček nove godine Solun 2019

  Thessaloniki ili Solun je glavni gran grcke regije Makedonija i drugi po velicini grad u Grckoj. Osnovan je 316 godine p.n.e. od strane kralja Kassandera, koji je grad imenovao po svojoj zeni Thessaloniki (thessaly + nike = pobednica Tesalije), polusestri Aleksandra Velikog a kceri Filipa II Makedonskog. Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.  Nova godina Solun 3 noćenja 2019

  Doček nove godine Solun 2019
  29.12.-03.01.2018 6 dana/ 3 noćenja


  1. dan: (29.12.2017.) Beograda
  Polazak iz Beograda, Niša u večernjim satima.... Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.


  2. dan: (30.12.2017.) Solun
  Dolazak u Solun u ranim jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk. Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska u tržni centar Cosmos. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


  3. dan: (31.12.2017.) Solun
  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i pripremu za odlazak na doček Nove godine. Noćenje. 


  4. dan: (01.01.2019.) Solun - Meteori
  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne posete Meteorima. Dolazak u živopisni gradić Kalambaka, koji se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak jedne od „fabrike ikona“ u podnožju Meteora. Slobodno vreme za odmor. Odlazak na Meteore koji predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira. Poseta manastirima na Meteorima - „lebdećem kamenju“, koji su pod zaštitom UNESCO-a i sa pravom ih mnogi nazivaju osmim svetskim čudom. Panoramski obilazak spomenika kulture od izuzetnog značaja (Veliki Meteori, Sveta Trojica, Varlam...), sa posetom jednom od manastira. U poslepodnevnim časovima polazak ka Solunu. Slobodno vreme. Noćenje.


  5. dan: (02.01.2019.) Solun
  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju.


  6. dan: (03.01.2019.) Srbija
  Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima. 


  Cena u pripremi


  Cena aranžmana obuhvata:
  - vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio/video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr.tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  - smeštaj u hotelu Metropolitan 3* u Solunu, na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama;
  - panoramsko razgledanje po programu putovanja i obilazak Zejtinlika;
  - usluge turističkog vodiča - pratioca;
  - troškove organizacije i vođenja program


  Cena aranžmana ne obuhvata:
  - troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja;
  - ulaznice za lokalitete predviđene programom i fakultativne izlete; 
  - odlazak u tržni centar Cossmos - 5€
  - izlet do Meteora 25€
  - individualne troškove putnika.


  Popusti:
  - 1 dete od 2-10 godina u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobi: ostvaruje popust od 40% (ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelu);
  - 1 dete od 2-10 godina u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelu);
  - dvoje dece od 2-10 godina u 1/3 sobi: ostvaruju popust od po 25% (imaju sedišta u autobusu, dele krevet u hotelu);
  - dvoje dece od 2-10 godina u 1/4  sobi: ostvaruju popust od po 10% (imaju sedišta u autobusu, ima krevet u hotelu);
  - Umanjenje za sopstveni prevoz - 10 €


  Mogući načini plaćanja:
  1) 40% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja,
  2) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.04.2019 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou,
  3) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 mesečne rate karticama Banca Intesa,
  4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


  Lokacija i opis hotela:
  Hotel Metropolitan 3* u Solunu se nalazi u centru Soluna. U ponudi ima restoran, bar i klimatizovan smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom. Solunska Bela kula udaljena je 1 km. Sve sobe u hotelu Metropolitan nude TV sa satelitskim kanalima. Opremljene su mini-frižiderom i fenom za kosu. Besplatan toaletni pribor takođe je obezbeđen. Dan u hotelu možete započeti doručkom na bazi švedskog stola, koji obuhvata izbor toplih i hladnih jela lokalne i internacionalne kuhinje. U hotelskom restoranu pripremaju se ručak i večera, dok se pića služe u baru M smeštenom u prizemlju. Hotelski poslovni Recepcija radi non-stop, a na raspolaganju vam je i hotelski salon. Na tek nekoliko metara od hotela nalazi se autobuska stanica sa polascima za centar Soluna, gde možete posetiti brojne prodavnice i kafe-barove. Hotel je udaljen 5 km od Železničke stanice u Solunu i 7 km od Međunarodnog aerodroma Makedonija. 


  Cene fakultativnih izleta po osobi: Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimun za izvođenje fakultativnih izleta je 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino- partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.


  Napomene u vezi fakultativnih izleta: Fakutativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti, kao i radnog vremena svih lokaliteta i tržnih centara za vreme praznika, koji će svakako biti naknadno provereni i utvrđeni i u skladu sa tim Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja održavanja svih fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

  Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Jelen travel, licenca OTP 21/2015


  Gradski arheološki muzej, Arheološko nalazište antičke pijace, Galerijeva kapija, Bela kula, Gornji grad, Aristotelov trg, crkva Sv. Dimitrija, OTE toranj, crkva Sv. Đorđa, crkva Sv. Sofije, crkva Panagija, Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku.

  /

  /


  Prijave i informacije

  Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

  011/72 47 012; 72 40 928