Pratite nas na:


 • Proleće/Jesen
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Doček Nove Godine avio -> Nova godina Sicilija 2019

  Nova godina Sicilija 2019 avionom – 5 dana / 4 noćenja – 429€

  Nova godina Sicilija 2019

  Doček nove godine Sicilija 2019

  Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske „čizme“. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije: italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film „Kum“.


  Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija Sicilija, Putovanja Sicilija

  Nova godina Sicilija 2019 avionom

  Doček nove godine Sicilija 2019 avionom
  30.12.2017 – 03.01.2018. (5 dana / 4 noćenja)


  1. dan 30.12.2017: Beograd – Katanija
  Sastanak putnika na aerodormu „Nikola Tesla“ u Beogradu, dva sata pre poletanja aviona (proveriti dva dana ranije tačno vreme poletanja aviona i mesto sastanka; predviđena vremena leta pogledati ispod tabele). Čekiranje za let. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines. Dolazak u Istanbul i nastavak sa istog aerodroma za Kataniju kompanijom Turkish Airlines. Sletanje na aerodorm u Kataniji. Po sletanju, panoramski obilazak grada (katedrala svete Agate, fontana od slonova, spomenik Vinćencu Beliniju...) Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.


  2. dan 31.12.2017: Katanija – Palermo – Katanija
  Doručak. Nakon doručka, mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma. Panoramski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka, koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska, slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima, povratak u Kataniju. Individualni odlazak na doček Nove 2019. godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


  3. dan 01.01.2019: Katanija – Sirakuza – Katanija
  Doručak. Nakon doručka, mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Sirakuzu. Sirakuzu nazivaju belim biserom Jonskog mora, grad smešten na Ortiđi, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Karavađa. Izlet obuhvata: pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortiđa: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Dianna, obilazak katedrale, fontana Aretuze... Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru Ortiđe za individualne aktivnosti. Nakon obilaska povratak u Kataniju. Noćenje.


  4. dan 02.01.2019: Katanija – Savoka – Taormina – Katanija
  Doručak. Nakon doručka, mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do čuvenog sicilijanskog sela Savoka i mondenske Taormine. Savoka je najpopularnije sicilijansko selo u kojem je sniman legendarni film „Kum“. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor u baru „Viteli“ u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska, polazak za Taorminu. Taormina je mondensko i ujedno najlepše letovalište na Siciliji. Po dolasku, šetnja glavnom ulicom, obilazak Grčkog amfiteatra, palate Di Stefano, crkve Sv. Katarine, gradske opštine, odlazak na vidikovac sa koga se pruža prelep pogled na ceo zaliv Đardini Naksosa. Povratak u Kataniju. Noćenje.


  5. dan 03.01.2019: Katanija – Beograd
  Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodorm u Kataniji. Polazak aviona za Beograd (pogledati vreme ispod tabele). Poletanje za Istanbul kompanijom Turkish Airlines. Sletanje na aerodrom u Istanbulu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma istom kompanijom. Dolazak u Beograd. Kraj programa.


  Cena u pripremi


  Cena aranžmana obuhvata:
  – povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Turkish Airlines,
  – smeštaj u Kataniji, u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i 1/2+1 sobama (jednokrevetne sobe su isključivo na upit),
  – troškove organizacije putovanja,
  – usluge licenciranog vodiča na destinaciji.


  Cena aranžmana ne obuhvata:
  – troškove aerodromskih taksi u Beogradu, Istanbulu i Kataniji – oko 129€ (avionske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama),
  – međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
  – obaveznu gradsku komunalnu taksu za Kataniju – za boravak u hotelima sa 3* – 1€ po noćenju po osobi,
  – ulaznice i fakultativne izlete.


  Cene fakultativnih izleta po osobi: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2–12 godina ostvaruju popust, deca od 0–2 godine besplatno):
  – Palermo – 55€ odrasli / 45€ deca,
  – Sirakuza – 45€ odrasli / 35€ deca,
  – Savoka i Taormina - 40€ odrasli / 35€ deca.


  Napomene u vezi fakultativnih izleta:
  Sve prijave za fakultatitvne izlete se vrše u agenciji pre polaska na put. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, kao i od broja prijavljenih putnika.
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.


  Doplata:
  – za 1/1 sobu: 40% od cene aranžmana.


  Popusti:
  – deca od 0–2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu),
  – deca od 2–12 godina imaju popust od 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu),
  – treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ostvaruje popust 5%.


  Opis i lokacija hotela:
  Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:


  Hotel Valentino 3* (website)
  Hotel se nalazi u centralnoj zoni grada. Poseduje restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, mini bar, klima uređaj i balkon. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni švedski sto).


  Detalji letova:
  Beograd – Istanbul: 30.12.2017. Let: TK 1082. Poletanje: 09.25. Sletanje: 13.15.
  Istanbul – Katanija: 30.12.2017. Let: TK 1395. Poletanje: 14.20. Sletanje: 14.50.
  Katanija – Istanbul: 03.01.2019. Let: TK 1394. Poletanje: 09.00. Sletanje: 13.25.
  Istanbul – Beograd: 03.01.2019. Let: TK 1083. Poletanje: 19.35. Sletanje: 19.20.


  Mogući načini plaćanja:
  1) 40% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja,
  2) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.04.2019 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou,
  3) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 mesečne rate karticama Banca Intesa,
  4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


  Napomene u vezi smeštaja:
  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%. U slučaju da su u pitanju Ibis Budget hoteli, pomoćni ležaj je krevet na sprat zbog čega treća odrasla osoba ima popust u iznosu od 20%. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...) Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik hotela odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.


  Napomene u vezi avionskog prevoza:
  – Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
  – Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
  – Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (u zavisnosti od toga da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).


  Opšte napomene:
  – Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
  – Besplatni prtljag – jedan prtljag koji se predaje (maksimum do 20 kg) i jedan ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati oštre predmete u ručnom prtljagu (makaze, nož...) i preko 100 ml tečnosti.
  – Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
  – Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
  – Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4–8 nedelja unapred.
  – Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
  – Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
  – Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
  – Preporuka je, da se putnici sa novim, crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs) ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
  – Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
  – Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
  – Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja organizatora.


  Aranžman je rađen na bazi od minimum 15 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.


  Cenovnik br.1 od 12.09.2017.

  /

  /

  /

  /

  /


  Prijave i informacije

  Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

  011/72 47 012; 72 40 928