Kemer hoteli letovanje 2021 | Letovanje Turska | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Kemer - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:


Povezana mestsa

Alanja
Antalija
Side

Kemer - Zid

Letovanje Kemer 2021: vile, apartmani, hoteli

Kemer (u prevodu sa turskog:zid) ime je dobio davne 1916/1917. godine kada su meštani ozidali 22 km dug kameni zid na vodenom kanalu kako bi se tadašnje ribarsko naselje odbranilo od poplava i bujica sa planine Taurus (2635 m.n.v).Današnji Kemer osnovan je na mestu likijskog naselja Idiros a imao je još i naziv Eski Köy (staro selo) sve do 1917. Kemer važi za atraktivan turistički centar a zanimljivo je da je do 1960 jedini prilaz bio sa mora a potom je izgrađen put koji je razvio čitavu regiju.

 

Aerodrom Antalija udaljen je 50 a istoimeni grad 40 km od Kemera. Grad obuhvata zapadni deo obalske linije Antalijskog zaliva, a riva od Beldibija do Tekirova ima puno nedirnutih plaža u lagunama i uvalama Mediterana naročite lepote pa se za Kemer tvrdi da ima najlepšu prirodu u regiji. Nedaleko od Kemera su ruševine likijskog grada Faselisa. Boravak u Kemeru nudi mogućnost koju ćete retko gde u svetu doživeti, u istom danu uživanje u planinskom snegu i u talasima mora. Ovo je naročiti hit tokom ranog proleća kada je jedna takva mogućnost najdostupnija. U centru Kemera je marina sa preko 320 jahti. Podnebljem vlada mediteranska klima sa suvim i toplim letom. Srednja godišnja temperatura vazduha u Kemeru iznosi 10°,a tokom leta 28º. Broj sunčanih dana u godini nadmašuje brojku od 300, a srednje temperatura vode leti iznosi 26°. Prirodne lepote ove regije omogućile su turistički razvoj nekoliko manjih sela rasutih na udaljenosti 5-20 km od Kemera povezanih u neprekidan niz hotela. Povezanost sa ovim selima je odlična pa tako možete posetiti Tekirova (18 km), Camyuva (8 km), Beldibi i (11 km) severno od Kemera.