Kinira hoteli letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Kinira - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:


Povezana mestsa

Limenarija
Limenas
Potos
Skala Potamia
Trypiti beach

Kinira

Letovanje Kinira 2024: vile, apartmani, hoteli

Kinira je šarmantno priobalno selo na ostrvu Tasosu, udaljeno 24 kilometara od grada Tasosa Limenasa i 40 kilometara od luke Skala Prinou. Ova regija poznata je kao najmirnija i najtiša na Tasosu, obilujući prirodnom lepotom koja ostavlja bez daha. U selu se nalazi sve što vam je potrebno za idealan odmor: mali broj ribljih restorana, autentičnih grčkih taverni, picerija i dobro opremljen minimarket.
Plaža u Kiniri pruža se duž obale, pretežno sastavljena od sitnog peska i šljunka. Retko je gužva na ovoj plaži, obezbeđujući miran odmor. More je prozirno plavo i veoma mirno. Nedaleko od Kinire, na samo 2 kilometra udaljenosti, nalazi se plaža Paradise, jedna od najpopularnijih na Tasosu, koju svakako treba posetiti tokom letovanja.
Kinira se smesti na istočnom delu ostrva Tasos. Ukupna površina sela iznosi 0,33 kvadratnih kilometara, sa uzvišenjima visine između 60 i 100 metara. Ostrvo je u privatnom vlasništvu, sa jednom vidljivom kućom, a obala ostrva nije previše razuđena, sa nekoliko plaža. Oblik ostrva je eliptičan, dužine 1100 metara i širine od 200 do 500 metara.
Plaža Kinira obično ima uski pojas peska i šljunka duž obale, protežući se od Paradise plaže, pa sve do Skale Panagije na nekoliko kilometara. Prvih nekoliko metara u vodi su kamenje, a zatim sledi peščani deo dna. Postoje i delovi sa isključivo peščanim plažama, sa dugim plićacima i kristalno čistom vodom. Plaža je veoma upotrebljiva, sa izuzetno čistom vodom i bez gužve, čak i u najprometnijim mesecima. Generalno, plaža nije organizovana i nema ležaljki i suncobrana, osim u delovima koji su deo hotela i njihovih kafića na plaži.

Kinira hoteli letovanje 2024