Astakos apartmani i hoteli letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Astakos - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:

Astakos

Letovanje Astakos 2024: vile, apartmani, hoteli

Astakos je još jedan biser jonskog mora. Ovo šarmantno mesto smešteno je na istočnoj obali Jonskog mora, blizu južnog kraja Akarnanskih planina. Prelepa arhitektura kuća, lepota prirodnog pejzaža i čari koje projektuje Jonsko more sigurno će vam oduzeti dah!

Glavne karakteristike ovog letovališta su kristalno čiste plaže sa živopisnim uvalama i zelenim pejzažima.Zagrljen Jonskim morem i pod zaštitom planine Veluca, Astakos izgleda kao skrivena tajna koja već godinama strpljivo čeka da je otkrijete. Prošetati uz more sa živopisnim ribarskim čamcima, preći kaldrmisanim uličicama, zavideti cvetovima ukrašenim dvorištima kuća, diviti se dobro očuvanim neoklasicističkim zgradama luke, ali i pijace i trga. Mnoge Astakosove kuće, koje svedoče o prosperitetnoj eri, imaju prelepe freske unutra, kitnjasto ukrašene plafone i izuzetne dekorativne detalje. U blizini se nalazi mnogo kafića i taverni u kojima se možete opustiti i uživati u tradicionalnim grčkim jelima. Na obali grada nalazi se i mala marina koja uglavnom prima čamce i manje jahte sa obližnjih ostrva.

Astakos je dobro povezan sa obližnjim ostrvima Kefalonijom i Itakom. Možete se ukrcati na brodove Ionion Pelagos i stići do Kefalonije za 3 sata i Itake za 2 sata i 20 minuta.