Zlatni Pjasci | Bugarska | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Zlatni Pjasci - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:


Povezana mestsa

Nesebar
Albena
Balčik
Čajka
Kranevo
Sozopol
Sunčev breg
Sveti Konstantin
Sveti Vlas
Kiten

Letovanje Bugarska 2021: Zlatni Pjasci

Letovanje Zlatni Pjasci 2021

Letovalište Zlatni Pjasci je najveće na severnom delu crnomorske obale (zauzima oko 1800 hektara). Zlatni Pjasci su 18 km severnoistocno od Varne na teritoriji istoimenog nacionalnog parka. U doba vladavine Turaka Osmanlija ovo mesto su zvali „OUZOUNKOUM“ što je značilo dugački pesak. Odlikuje ga 3.5 km duga peščana plaža od sitnog zlatnog peska, smeštena izmedju šumovitih brežuljaka i plavog mora.

Zlatni Pjasci su najpoznatije letovalište na severu bugarske crnomorske obale, nedaleko od Varne, sa veoma lepom peskovitom plažom. Legenda govori da su pirati ovde iskopali ogromno zlatno blago, ali zemlja ih je kaznila i sve pretvorila u divan zlatan pesak. Hoteli su većinom novoizgradjeni ili renovirani, a neki od njih pripadaju velikim svetskim hotelskim lancima. Većina ima spa centre sa bazenima sa termomineralnom vodom i bogate sadržaje.

Destinacija je najviše posećena u periodu od maja do oktobra, a prirodni faktori  (čist vazduh, blaga klima, morska voda, mineralni izvori i lekovito blato) čine Zlatne Pjaske rado posećno odredište tokom cele godine. Letovalište ima mnoštvo prijatnih restorana sa tradicionalnom bugarskom i internacionalnom kuhinjom, restorana na plaži koji nude raznovrsne riblje specijalitete, mnoštvo kafića i butika. Ljubitelji aktivnog odmora imaju različiteb mogućnosti: jahting, skijanje na vodi, baloni, surfovanje, banane, Jet ski i padobrani..., Ovde se nalazi najveći centar za ronjenje na bugarskoj obali  - "Padi", kao i najveći Aqua park što čini ovo letovalište primamljivim za porodični odmor.

Zlatni Pjasci hoteli letovanje 2021