Evropski gradovi -> Poljska -> Varšava

Varšava - Pariz na istoku

Varšava

Glavni grad Poljske se nalazi na reci Visli i u njemu živi oko 1,7 miliona stanovnika. Današnja Varšava je ubrzana i pomalo haotična, ali to je pre svega moderan grad u kom stanovnici zainteresovano posmatraju šta se dešava na zapadu. U samom gradu su radile brojne arhitekte iz Italije, Francuske i Nemačke, nakon što je grad u XVI veku proglašen kraljevskom prestonicomi, oni su zajedno sa poljskim arhitektama stvorili ovaj grad budućnosti. Grad je više puta rušen, gotovo do temelja, ali su njegovi stanovnici svaki put uspeli da ponovo podignu svoj grad i da ga restauriraju na osnovu fotografija.


Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje Varsava, Varsava putovanje

Evropski gradovi - Varšava

13.02 - 17.02.2015 (5 dana/2 noćenja)


1. Dan BEOGRAD / NOVI SAD
Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga u Bloku 42 (preko puta ulaza na buvlju pijacu) u 19.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak 20.30h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.


2. dan VARŠAVA
Dolazak u Varšavu u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: kvart Starog grada- Stare Miasto koji je potpuno rekonstruisano posle II svetskog rata i stavljeno pod zaštitu UNESCO-a, Kraljevski Dvor, Stub kralja Zigmonda i Trgovački skver, zatim malo južnije, tzv.Kraljevska staza sa puno klasicističkih palata, Predsedničke palate, zgrade varšavskog Univerziteta, Povaski groblje koje je jedno od najstarijih u Evropi, prepuno skuptura među kojima umetnička dela poznatih poljskih vajara 19. i 20.veka. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.


3. dan VARŠAVA-PALATA WILANOW
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativni odlazak do Palate Wilanow koja je bila rezidencija kralja Jana III Sobieskog i jedna od retkih objekata koji nisu stradali tokom II svetskog rata. Palata potiče iz sedamdesetih godina godina sedamnaestog veka, a njena originalna lepota može se videti i danas. Tokom vekova palata je proširivana po uzoru na italijanske vile, plemićke kuće i palate Luja XIV. Umetnost ovog zdanja ispunjena je autentičnim umetničkim  delima i nameštajem, a iza palate se nalazi ogroman park, sjajan za beg od gradske gužve. Slobodno veče. Noćenje.


4. dan VARŠAVA
Doručak. Napuštanje hotela posle doručka. Slobodno vreme u Varšavi. Oko 18.00h je predviđen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu i Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.


5. dan NOVI SAD/ BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad / Beograd u ranim jutarnjim časovima. Vreme dolaska zavisi od zadržavanja na granici. (Kraj usluga)


Cena aranžmana po osobi: 77€ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
- 2 noćenje sa doručkom u Varšavi u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
- obilaske prema programu (Varšava)
- usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- individualne troškove
- medjunarodno putno zdravstveno osiguranje ( 1 eur dnevno )
- ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI:

- PALATA WILANOW - 20 €

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

POPUSTI I DOPLATE:
- doplata za 1/1 sobu je 60% od cene aranžmana

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj će biti u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

HOTEL B&B *** https://www.hotelbb.pl/en/portal/index.html

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/wc. Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno.

NAČINI I USLOVI PLAĆANJA:
- GOTOVINSKI - uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
- PLATNIM KARTICAMA (VISA, VISA Electron, DINA card, MASTER CARD, MAESTRO)

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima TWC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije Poljske. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.aquatravel.rs
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto - manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata  (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Turistička agencija Aqua travel - Licenca OTP 93/2013

Kraljevska palata, Sigismundov stub, Univerzitet, Univerzitetska biblioteka, Kipovi Sv. Marije i drugih svetaca, palata Ostrogski sa spomenikom Šopenu, crkva Svetog Krsta (u stubu ove crkve je ugrađeno Šopenovo srce, koje je iz Pariza preneto u Varšavu 1850. godine), palata Lacjenki – sa spomenikom Šopenu, spomenik ustanku u varšavskom getu, Novi Svjat (trgovačka ulica).

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928