Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Žao nam je, ovo putovanje trenutno nije u ponudi.

Prag & Bratislava


Prag – s obzirom da ih ima 550, nazivaju ga gradom stotinu tornjeva. Grad je nastao u dolini reke Vltave tokom IX veka, kada su se doselili Sloveni. Još tokom srednjeg veka su ga smatrali jednim od najlepših gradova Evrope. Reka ga deli na 4 dela: Stari Grad, Novi Grad, Hradčani i Mala Strana. Danas je glavni grad Češke i u njemu živi oko 1,2 miliona stanovnika. Prag je stecište kulturnih spomenika, s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane mosta je Stari Grad, galerija različitih umetničkih stilova. Centar grada je smešten u UNESCO-vu listu 1992. godine i proglašen je svetskom kulturnom baštinom.

Poznat je i kao Zlatni Prag zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. Njegova je lepota inspirisala brojne pisce i muzičare za nastanak remek dela. Danas je Prag poznat po dobrom provodu, brojnim tržnim centrima i pivnicama u kojima se služi čuveno češko pivo.

Bratislava se nalazi u plodnoj dolini Dunava. Prva naselja podigli su Kelti i Rimljani, a Sloveni su se doselili u VI veku. Tokom vladavine Habzburgovaca, Bratislava je postala kraljevski grad Presburg, a svi su vladari krunisani u katedrali Sv. Martina, sve do 1830. godine. Glavni grad Slovačke postaje tek podelom Čehoslovačke 1993. godine.


Način prevoza: Autobuski prevoz

Broj noćenja: 4

Žao nam je, ovo putovanje trenutno nije u ponudi.