Evropski gradovi avionom -> Češka -> Prag

Prag - Grad stotinu tornjeva

Prag

Putovanje Prag

Prag – s obzirom da ih ima 550, nazivaju ga gradom stotinu tornjeva. Grad je nastao u dolini reke Vltave tokom IX veka, kada su se doselili Sloveni. Još tokom srednjeg veka su ga smatrali jednim od najlepših gradova Evrope. Reka ga deli na 4 dela: Stari Grad, Novi Grad, Hradčani i Mala Strana. Danas je glavni grad Češke i u njemu živi oko 1,2 miliona stanovnika. Prag je stecište kulturnih spomenika, s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane mosta je Stari Grad, galerija različitih umetničkih stilova. Centar grada je smešten u UNESCO-vu listu 1992. godine i proglašen je svetskom kulturnom baštinom. Poznat je i kao Zlatni Prag zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. Njegova je lepota inspirisala brojne pisce i muzičare za nastanak remek dela. Danas je Prag poznat po dobrom provodu, brojnim tržnim centrima i pivnicama u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek !


Prag popusti putovanja 2018 Prag popusti putovanja 2018 Prag popusti putovanja 2018 Prag popusti putovanja 2018 Prag popusti putovanja 2018 Prag popusti putovanja 2018

Evropski Gradovi: Prag

Prag – Karlove Vari – Drezden (5 dana/ 4 noćenja) – 285€

1. dan: (sreda) Beograd - Prag
Dolazak putnika dva sata pre poletanja, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, na šalteru za čekiranje. Poletanje aviona za Prag sa JU 610 u 06:50h. Sletanje na aerodrom u Pragu u 09:05h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


2. dan: (četvrtak) Prag - Hradčani
Doručak, posle doručka polazak na razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodiča na srpskom jeziku. Obilazamo dvorac na Hradčanima sa monumentalnom katedralom sv. Vida iz X veka sa kapelom sv. Venceslava i grobnicom čeških kraljeva, staru Kraljevsku palatu, baziliku sv. Đorđa, zatim nastavljamo razgledanje kroz Malu Stranu, prelazimo Vltavu Karlovim mostom, Staru kulu na mostu, spomenik Karlu IV i Karlovom ulicom dolazimo u Staromjestske namjesti na Starogradski Trg sa astronomskim satom „Orloj” i Tinskom crkvom. Nakon razgledanja predviđen je (fakultativno) odlazak na vožnju brodom po Vltavi (panorama Praga) sa ručkom. Slobodno popodne u centru Praga. Noćenje.


3. dan: (petak) Prag - Dresden
Doručak, slobodan dan u Pragu ili (fakultativno) odlazak na celodnevni izlet u Dresden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.


4. dan: (subota) Prag - Karlove Vari
Doručak, posle doručka (fakultativno) odlazak na izlet u Karlove Vari. Obilazak i razgledanje Karlovih Vari, najpoznatijeg srednjoevropskog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Obilazmo čuvene banjske lekovite izvore termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp, crkvu sv. Marije Magdalene, rusku pravoslavnu crkvu sv. Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuje Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to nećemo propustiti da probamo čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, karlovarske oblande, vodu sa lekovitih izvora... Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno popodne i veče u centru Praga. Noćenje.


5. dan: (nedelja) Prag - Beograd
Doručak. Napuštanje soba do 10:00h. Transfer od hotela do aerodroma u 18:00h. Poletanje iz Praga sa JU 615 u 20:35h. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla” u 22:30h. (Kraj usluga)


CENA ARANŽMANA PO OSOBI - 5 dana / 4 noćenja
POLAZAK (sreda): 12.10. 19.10. 26.10. 02.11. 09.11. 16.11. 23.11. 30.11. 07.12. 14.12. 21.12.
Povratak (nedelja): 16.10. 23.10. 30.10. 06.11. 13.11. 20.11. 27.11. 04.12. 11.12. 18.12. 25.12.
Hotel 3* 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€

Aranžman sadrži:
- avio prevoz na relaciji Beograd-Prag-Beograd, redovnom linijom AIR SERBIA
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Pragu
- smeštaj u hotelu 3* u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom, buffet-servis (samposluživanje)
- razgledanje Praga uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku
- troškove organizacije i vođenja aranžmana.


Aranžman ne sadrži:
- troškove aerodromskih i avio sigurnosnih taksi u Beogradu i Pragu - 87€ (plaćanje u agenciji)
- međunardno zdravstveno osiguranje (609 rsd)
- individualne troškove
- doplatu za jednokrevetnu sobu - na upit
- fakultativne izlete.


Cene fakultativnih izleta:
- Večera u nacionalnom restoranu - 10€
- Krstarenje Vltavom uz buffet ručak u trajanju od 2h - 20€
- Drezden - 30€
- Karlove Vari - 25€.

Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta (zajedno sa autobuskom grupom), u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2018 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  „tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2018

Hradčanski trg sa palatama (Swrcenberg, Toskanska, martinicki, nadbiskupska, stib kuge), Praški dvorac (rezidencija češkog predsednika), katedrala sv. Vida, bazilika sv. Đorđa, Lubkovič palata, crna kula, panorama Praga, Valdštajnska palata (sa parkom iz XVII veka), Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, Mala Venecija, Certovka, Kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinium (narodna biblioteka), Starogradski trg (sa čuvenim astronomskim satom Orloj), Karlov univerzitet, pozorište i Vaclavski trg sa narodnim muzejom.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928