Radno vreme: 10h - 18h, subotom 09h - 14h
 

Žao nam je, ovo putovanje trenutno nije u ponudi.

Krstarenje Volgom


Premeštanjem ruske prestonice u St.Peterburg 1712. godine, postaje druga prestonica. Osnovan 1148. godine, Uglič je jedan od najvoljenijih gradova stare Rusije. Posebno je pogled na grad lep sa Volge, sa koje se na horizontu vide Crkva Vaskrsenja i Crkva Svetog Jovana. Krajem 16. Veka Carica Marija Naga, sedma žena Ivana Groznog, živela je u egzilu u Ugličkom Kremlju. U dvorištu Kremlja nastradao je Carevic Dmitrij i na tom mestu je podignuta Crkva Svetog Mučenika Dimitrija, gde se nalazi i danas. U okviru Kremlja ce nalazi i najstarije zdanje u Ugliču - Palata Carevica Dmitrija.
Jaroslavlj, grad sa preko 600.000 stanovnika, koji leži na obe obale Volge, predstavlja važnu luku na Volgi. Grad je u XI veku osnovao princ Jaroslav Mudri, a i danas se mogu videti mnogobrojni vredni spomenici koji svedoče o njegovoj bogatoj prošlosti. Posebno su značajni veličanstveni Spaso-Preobaženski manastirski kompleks iz 13. veka, grupa Sabornih crkava iz 17 veka, elegantna Rotonda, ostaci drevnog trgovačkog centra. Verovatno i najlepša je Crkva Ilije Proroka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu. Freske na zidovima i svodovima crkve predstavljaju pravi muzej staroruskog slikarstva.

Kiži, ostrvo koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega, drugom po veličini u Evropi i jednom od najčistijih na svetu. U njemu ima oko 1650 ostrva i ostrvaca. Čuveni Arhitektonski muzej na otvorenom, sa desetinom objekata, prikupljenih iz različitih oblasti Rusije, složeni tako da prikazuju rusku prošlost. Kiži je pravi praznik za oči. Crkva Preobraženja, sa 22 kupole, pravo je remek-delo ruske crkvene arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili komada gvozdja, isključivo uz pomoć sekire i dleta.

Sankt Peterburg je grad u severozapadnoj Rusiji, koji nosi status federalnog grada i administrativnog centra Lenjingradske oblasti I Severozapadnog federalnog okruga. Posle Moskve, Sankt Peterburg je drugi po broju stanovnika, i drugi po važnosti ekonomski, industrijski, naučni I kulturni centar Rusije. Nalazi se na ušću reke Neve u Finski zaliv (Baltičko more), što ga čini i važnim transportnim i trgovačkim centrom.


Način prevoza: Avio prevoz

Broj noćenja: 11

Žao nam je, ovo putovanje trenutno nije u ponudi.