Evropski gradovi -> Rusija -> Krstarenje Volgom

Krstarenje Volgom

Brod Sergej Jesenjin - 12 dana već od 970€

Premeštanjem ruske prestonice u St.Peterburg 1712. godine, postaje druga prestonica. Osnovan 1148. godine, Uglič je jedan od najvoljenijih gradova stare Rusije. Posebno je pogled na grad lep sa Volge, sa koje se na horizontu vide Crkva Vaskrsenja i Crkva Svetog Jovana. Krajem 16. Veka Carica Marija Naga, sedma žena Ivana Groznog, živela je u egzilu u Ugličkom Kremlju. U dvorištu Kremlja nastradao je Carevic Dmitrij i na tom mestu je podignuta Crkva Svetog Mučenika Dimitrija, gde se nalazi i danas. U okviru Kremlja ce nalazi i najstarije zdanje u Ugliču - Palata Carevica Dmitrija.
Jaroslavlj, grad sa preko 600.000 stanovnika, koji leži na obe obale Volge, predstavlja važnu luku na Volgi. Grad je u XI veku osnovao princ Jaroslav Mudri, a i danas se mogu videti mnogobrojni vredni spomenici koji svedoče o njegovoj bogatoj prošlosti. Posebno su značajni veličanstveni Spaso-Preobaženski manastirski kompleks iz 13. veka, grupa Sabornih crkava iz 17 veka, elegantna Rotonda, ostaci drevnog trgovačkog centra. Verovatno i najlepša je Crkva Ilije Proroka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu. Freske na zidovima i svodovima crkve predstavljaju pravi muzej staroruskog slikarstva.
Kiži, ostrvo koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega, drugom po veličini u Evropi i jednom od najčistijih na svetu. U njemu ima oko 1650 ostrva i ostrvaca. Čuveni Arhitektonski muzej na otvorenom, sa desetinom objekata, prikupljenih iz različitih oblasti Rusije, složeni tako da prikazuju rusku prošlost. Kiži je pravi praznik za oči. Crkva Preobraženja, sa 22 kupole, pravo je remek-delo ruske crkvene arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili komada gvozdja, isključivo uz pomoć sekire i dleta.
Sankt Peterburg je grad u severozapadnoj Rusiji, koji nosi status federalnog grada i administrativnog centra Lenjingradske oblasti I Severozapadnog federalnog okruga. Posle Moskve, Sankt Peterburg je drugi po broju stanovnika, i drugi po važnosti ekonomski, industrijski, naučni I kulturni centar Rusije. Nalazi se na ušću reke Neve u Finski zaliv (Baltičko more), što ga čini i važnim transportnim i trgovačkim centrom.


Krstarenje Volgom, Putovanja Krstarenje Volgom Krstarenje Volgom, Putovanja Krstarenje Volgom Krstarenje Volgom, Putovanja Krstarenje Volgom Krstarenje Volgom, Putovanja Krstarenje Volgom Krstarenje Volgom, Putovanja Krstarenje Volgom Krstarenje Volgom, Putovanja Krstarenje Volgom

Krstarenje Volgom

Moskva- Uglič - jaroslavilj - Gorici - Zelena oaza - ostrvo Kiži - Sankt Peterburg

12 dana avionom + brod

1. dan: BEOGRAD - MOSKVA
Sastanak grupe na aerodromu Beograd, sva sata pre poletanja. Let za Moskvu SU 2091 u 13.25h. Dolazak u Moskvu u 17.10h po lokalnom vremenu. Transfer i smeštaj na brod. Večera. Noćenje.
Fakultativno: Moskovski metro noću, posebno neke od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture).


2. dan: MOSKVA
Doručak. Ručak - lanč paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku - Tverska ulica, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte), kao i fantastična panorama grada koja se pruža sa Vorobjovih brda.
Fakultativno: Kremlj: najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana Palata: riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak na brod. Večera. Noćenje.


3. dan: MOSKVA   (isplovljavanje u 17:30)
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.
Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Noćenje.


4. dan: UGLIČ   (16:30 – 19:30)
Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti  pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča - dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.


5. dan: JAROSLAVLJ   (08:00 – 12:00)
Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkog centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije  iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.


6. dan: GORICI - Zelena oaza   (10:00 – 14:00)
Doručak. Uplovljavanje u Gorici - tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.
Fakultativno: Poseta Kirilo-Belozerskom manastiru iz XIV veka. Muzej ikona.


7.dan OSTRVO KIŽI   (16:30 – 20:00)
Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Ono je drugo po veličini u Evropi i jedno od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.


8. dan: VERHNJIJE MANDROGI   (11:00 – 14:30)
Doručak. Dolazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Verdant. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.


9. dan: SANKT PETERBURG   (uplovljavanje u St.Peterburg u 09.00)
Doručak. Ručak - lanč paket ili na brodu. Fakultativno: Peterhof, letnja carska rezidencija, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak dvorca, Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa pozlaćenim skulpturma. Jusupov dvorac. Večera. Noćenje.


10. dan: SANKT PETERBURG
Doručak. Ručak - lanč paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica "Aurora", manastir Smoljni (bez ulaska u objekte). Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa... Vožnja kanalima i Nevom, specifičan pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke.  Večera. Noćenje.


11. dan: SANKT PETERBURG
Doručak - lanč paket. Transfer do aerodroma. Let za Moskvu u 06:15 časova (let SU 33). Dolazak u 07:30 časova. Poletanje za Beograd u 10:25 časova (let SU 2090). Dolazak u  Beograd u 12:20 časova. Kraj usluge.


Cena aranžmana - po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležaji):

TERMIN PUTOVANJA 08.09 – 18.09
II paluba   (Main Deck) 949€
 III paluba  (Upper Deck) 999€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja

DOPLATE:
1/1 soba – 50% na cenu aranžmana.


 

Cene fakultativnih izleta u Eur (minimum za realizaciju 10 putnika)

ST. PETERBURG  
   Peterhof – dvorac i park sa fontanama 44 EUR
   Jusupov dvorac 34 EUR
   Vožnja rekama i kanalima 24 EUR
   Ermitaž 35 EUR
GORICI  
   Kirilo-Belozerski manastir 19 EUR
   Muzej ikona 19 EUR
MOSKVA  
   Kremlj + Oružana palata 54 EUR
   Moskovski metro noću 22 EUR
   Tretjakovska Galerija 29 EUR

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta se vrši samo pre polaska, na licu mesta nije moguće.

Cena aranžmana uključuje:
- Avioprevoz kompanije Aeroflot na relaciji Beograd-Moskva / St. Peterburg-Moskva-Beograd;
- Obroke prema programu
- Prtljag - besplatno 23kg;
- Smeštaj u odgovarajućim kabinama;
- Transfere prema programu;
- Razgledanje grada i izleti sa ulaznicama prema programu;
- Usluge lokalnog vodiča i pratioca;


Dopunske usluge koje su uključene u cenu:
- Welcome cokctail - prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;
- Gala Kapetanska večera;
- za ručak i večeru - mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;
- zabavni program na brodu - igre, filmovi, časovi ruskog jezika, poseta kapetanskom mostu;
- živa muzika u baru svako veče;
- tri koncerta, uključujući jedan folklorni.


Cena aranžmana ne uključuje:
- Fakultativne programe;
- Aerodromske takse (oko 126 EUR, podložne promeni);
- Bakšiš za posadu broda u iznosu od 50 EUR po osobi.


Opisi brodova:
Brod „Andrej RUBLJOV“
Brod je sagrađen u Nemačkoj 1981. godine, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljašnje. Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2. Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika.
Usluge: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica. U kabini su: klima uredaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar.


Brod „Vasilij SURIKOV“
Brod je sagradjen u Austriji 1975.godine, a kompletno renoviran 2007.godine. Ima cetiri palube. Brod raspolaze sa 44 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 32 trokrevetne kabine. Sve kabine su spoljasnje. Tehnicke informacije: duzina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se jos nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima... Svaka kabina ima: klima uredjaj, kupatilo, elektricna uticnica (napon u kabini 220V), plakar. Dimenzije kabina:Standard: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2. Kreveti za jednu osobu su 185x80 cm.


Napomene:
- Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.)
- Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mesec dana pre polaska.

Mogući načini plaćanja:
1) 40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja
2) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa)

Minimum za realizaciju programa je 30 putnika.

Napomena:
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010

/

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928