Evropski gradovi -> Francuska -> Korzika

Korzika - Napoleonovo ostrvo

Korzika

Korzika

Korzika je od pamtiveka predstavljala spoj izuzetnosti i raznolikosti: ostrvo ponositih ljudi i neokrnjenih prirodnih lepota, očuvanih tradicija i nebrojenih čari. Blaga mediteranska klima, sa dugim sunčanim letima i blagim kišnim zimama, pogoduje razvoju bujne vegetacije – ostrvo je prekriveno mediteranskim šumama i makijom. Gradska jezgra na Korzici nude izvanredan spoj istorije, lokalnog kolorita, zanimljive arhitekture i brojnih gastronomskih uživanja. Granitni planinski masiv koji sa severozapada preseca ostrvo ka jugoistoku, duge peščane plaže, brojni festivali i svetkovine, čine da rodno mesto čuvenog vojskovođe Napoleona Bonaparte privlači turiste iz cele Evrope. Korzika sa svim svojim lepotama predstavlja nekorzikaženi biser koji poziva na otkrivanje i nezaboravno putovanje..

Verovatno najslavnija ličnost koja je sa ovog magičnog ostrva jeste Napoleon Bonaparta koji je rođen na Korzici, tačnije u gradu Ajado. Ovo predivno francusko ostrvo nalazi se na oko 200 kilometara od francuske rivijere i skoro pa u samom centru mediteranskog mora. Korzika sa njenim neverovatnim pejzažima, arhitekturom, nasleđem, rezervatima, prelepim plažama i načinom života svojih stanovnika svakom posetiocu pruža jedinstven osedaj. Ovo ostrvo na kome imate osedaj kao da je vreme stalo ima preko 1.000 km obale na kojoj su smeštena izvrsna odmarališta a ono što ga čini magičnim je skoro netaknuta priroda i predstavlja savršeno mesto za izlete, vožnje brodidima do skrivenih morskih uvala, planinske i pešačke ture, nautičke aktivnosti ili jednostavno uživanje u hotelima na samim plažama i u francuskoj hrani i dobrim vinima.


Korzika, Korzika slike Korzika, Korzika slike Korzika, Korzika slike Ajaccio, Ajaccio slike Ajaccio, Ajaccio slike Ajaccio, Ajaccio slike Ajaccio, Ajaccio slike Bastia, Bastia slike Bonifacio, Bonifacio slike Corte, Corte slike Calvi, Calvi slike Porti Vecchio, Porti Vecchio slike

Evropski gradovi - Korzika

Korzika avionom 4 dana/ 3 noćenja


1. dan (četvrtak, 18.oktobar 2018.) Beograd – Ajaćo
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Ajaccio kompanijom Air Serbia u prepodnevnim časovima. Po sletanju u Ajaccio, panoramsko razgledanje grada sa vodičem, komercijalna luka, bulevar Napoleona, trgovi kardinala Feša i De Gola. Nakon toga pešačka tura obilaska starog jezgra grada: pešačka i šoping ulica kardinala Feša (ujaka Napoleona Bonaparte) i istoimeni muzej koji posle Luvra ima najbogatiju kolekciju slika italijanskih majstora, potom u srce starog grada u kome se nalazi rodna kuća Napoleona Bonaparte, danas pretvorena u muzej. Slobodno vreme u starom gradu u kome se nalazi mnoštvo kafea i prijatnih malih restorana. U 14h transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.


2. dan (petak ,19.oktobar 2018.) Ajaćo – Sarten – Bonifačo
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni celodnevni izlet u Sarten i Bonifačo. Polazak u 09:00 h i vožnja od oko sat vremena do gradića u unutrašnjosti južnog dela ostrva. Poznat je po odličnim vinima, starim kućama-tvrđavama , lavirintima uskih ulica i prolaza kao i po neuobičajenoj procesiji koja se događa svake godine na veliki petak pred Uskrs-Katenaču. Kratka šetnja do glavnog trga i crkve Sen Mari i slobodno vreme od oko sat vremena. Nastavak puta do Bonifača, najjužnijeg mesta ostrva Korzike. Bonifačo se nalazi na poluostrvu od belog krečnjaka, što čitavom mestu daje blještavilo koje se ne sreće na drugim mestima. Između poluostrva i kopna Korzike smeštena je sakrivena luka nekada gusarska baza i ratna luka Đenovljanske mornarice, danas moderna marina sa mnoštvom jahti i jedrilica. Pored luke je divno šetalište ( kej Kompareti) sa luksuznim prodavnicama ali i slatkim ugostiteljskim radnjama (prepokruka – sladoled u Bonifaču). Do gornjeg starog grada u zidinama vodi stepenište ili turistički vozić ( 5 EUR po osobi). Vožnja turističkim vozićem po želji, kratka šetnja po utvrđenom gornjem gradu i slobodno vreme za ručak i uživanje. Povratak u hotel oko 17:00 h . Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan (subota, 20.oktobar 2018.) Ajaćo – Korte – Bastij
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u Korte I Bastiju. Polazak u 09:00 I vožnja do Kortea (1h45min), “srce Korzike”. Korte je bio prestonica nezavisne Korzike u kratkom period samostalnosti ovog ostrva I pečat gradu je ostavio otac nacije Paskal Paoli, najpoštovaniji od svih stanovnika Korzike. Ovde se nalazi I muzej Korzike u nekadašnjoj Đenovljanskoj citadeli sa preko tri hiljade artefakta koji vam dočaravaju život Korzikanaca kroz istoriju I njihove osobenosti. Kratka šetnja glavnom ulicom od trga Paoli do trga Hercoga od Padove. Slobodno vreme uz mogućnost produžetka šetnje sa onima koji žele da se popnu do citadele i muzeja Korzike. Oko 12:00h nastavak vožnje u Bastiju, staru prestonicu Korzike i drugi po veličini grad na ostrvu. Najživopisnija je stara luka koja odiše italijanskim šarmom sa kućama koje se spuštaju do mora. Kratka šetnja do trga Svetog Nikole kroz ulice starog jezgra koji nosi naziv “tera vekia”. Zatim crkva Sv Jovana krstitelja u najstarijem delu Bastije sve do stare luke i slobodno vreme. Povratak u hotel oko 19:00h. Noćenje.


4. dan (nedelja, 21.oktobar 2018.) Ajaćo – Beograd
Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Ajaču do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.


Hotel Tip Usluga 18.10 - 21.10
Castel Vecchio 3* Dvokrevetna soba BB 595€
Treća osoba 575€
Jednokrevetna soba (na upit) 699€
Fesch 3* Dvokrevetna soba BB 605€
Treća osoba 589€
Jednokrevetna soba (na upit) 739€
Mercure 4* Dvokrevetna soba BB 690€
Jednokrevetna soba (na upit) 870€
Napoleon 4* Dvokrevetna soba BB 695€
Jednokrevetna soba (na upit) 829€

Specijalna ponuda - Paket izleta za uplate u agenciji:
Umesto 90€ samo 78€
Nevedena ponuda uključuje sledeće izlete:
- Sarten i Bonifaćo
- Korte I Bastija


Aranžman obuhvata:
- avionski prevoz na relaciji Beograd - Ajaćo - Beograd direktnim čarter letom (prevoznik Air Serbia),
- smeštaj u izabranom hotelu kategorije 3* i 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama,
- transferi na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom prema programu,
- panoramsko razgledanje grada, gradska taksa,
- usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.


Aranžman ne obuhvata:
- aerodromske takse (oko 66,18 evra na dan objavljivanja programa- 22,18 evra Beograd, 44 evra Ajaćo, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata),
- fakultativni izleti,
- ulaznice u objekte,
- vožnja turističkim vozićem u Bonifaču 5 evra po osobi (plaćanje na licu mesta),
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje


Fakultativni izleti:
- Prijava I plaćanje u agenciji Cena po osobi–prijava I plaćanje na licu mesta*
- Sarten i Bonifaćo 40€
- Korte I Bastija 50 € *za prijavu izleta na destinaciji, ne garantujemo slobodna mesta


Opis hotela:
- Hotel Castel Vecchio 3*, 7 rue Paul Colonna D’Istria, www.hotel-castelvecchio.com
Lokacija: hotel se nalazi u blizini marine i aerodroma, na oko 2 km od glavne ulice Cours Napoleon. Najbliža stanica gradskog prevoza je udaljena cca 150m (linija 2, 3, 10). Sadržaj: hotel raspolaže sa 100 soba, recepcija, lift, parking, Wi Fi internet, otvoren bazen, salu za doručak, room service, bar. Sobe cca 16 m2: kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, Wi Fi internet. Usluga: noćenje sa doručkom.

- Fesch Hotel 3*, rue Cardinal Fesch, Ajaccio,www.hotel-fesch.com
Lokacija: smešten u starom gradu Ajačija, u srcu istorijskog centra, hotel Fesch 3* će Vam pružiti toplu dobrodošlicu i opuštenu atmosferu. Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, Wi Fi , salu za doručak, javni parking u blizini. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima. Sobe: hotel ima 80 soba – 3 za osobe sa posebnim potrebama. Svaka soba ima kupatilo, LED SAT TV, telefon, WiFi, klima uređaj, sef, mini bar. Usluga: noćenje sa doručkom.

- Hotel Mercure 4*, 115 cours Napoléon 20090, www.accorhotels.com/gb/hotel-1358-mercure-ajaccio-hotel/index.shtml
Lokacija: hotel se nalazi u blizini marine i aerodroma, na oko 2 km od glavne ulice Cours Napoleon. Najbliža stanica gradskog prevoza je udaljena cca 100m (linija 2, 3, 10). Sadržaj: hotel raspolaže sa 44 sobe, recepcija, lift, parking, Wi Fi internet, restoran sa panoramskim pogledom na marinu i Ajaccio, room service, bar. Sobe: kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, SAT TV, telefon, Wi Fi internet. Usluga: noćenje sa doručkom.
-Hotel Napoleon 3*, 4 Rue Lorenzo Véro, Ajaccioo, www.hotel-napoleon-ajaccio.fr
Lokacija: ovaj moderan i komforan hotel se nalazi u srcu grada Ajaćo, u mirnoj i diskretnoj uličici, na oko 100 metara od glavne ulice, Cours Napoleon. Interesantno je to da je logo ovog hotela Napoleonov potpis iz ’’Ugovora o miru’’ između Francuske i Rusije. Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, malu ostavu za prtljag, lift, zatvoren parking, Wi Fi internet, salu za doručak, room service, bar. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima. Sobe: hotel ima 62 sobe raspoređene na 7 spratova. Svaka soba sadrži kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, Wi Fi internet. Usluga: noćenje sa doručkom


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.09.2018. godine (za polaske u maju); do 20.10.2018. godine (za polaske u junu i julu); do 20.12.2018. godine (za polaske u avgustu i septembru); do 20.01.2019. godine (za polaske u oktobru); do 20.04.2019. godine (za polaske u novembru i decembru), uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 3 mesečnih rata bez kamate;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2018 od 25.01.2018. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928