Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Žao nam je, ovo putovanje trenutno nije u ponudi.

Friuli Venezia Giulia + Murano i Burano


Udine se nalaze na severoistoku Italije, nedaleko od granice sa Slovenijom i Austrijom, a podno moćnog alpskog masiva. Grad je jedan od najlepših u tom delu Italije sa izuzetno lepim istorijskim centrom i sjajnim ambijentima. Predstavlja regionalni centar regije Furlanija, odnosno Frulji kako tu istorijski oblast nazivaju Italijani. 

Venecija – čudesna i jedinstvena, nedostižni original za gradove širom sveta koji samo podsećaju na nju, ili se s njom s ponosom porede. Jedna je od najvrednijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Grad je raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti zbog čega je prozvana „Serenissima“ (presvetla). Sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Burano je ostrvo u Venecijanskoj laguni, koje trenutno naseljuje oko 4.000 stanovnika, koje poput Venecije ima kanale koji dele ostrvo na manje delove. Udaljeno je oko 7 kilometera od Venecije, ili 40-ak minutna vožnje - "vaporettom". Burano je povezan sa susednim ostrvom Mazzorbo sa mostom. Burano je danas poznato po svojim živo obojenim kućama u kojima stanuju, ili letuju brojni umetnici. Burano je poznat i po svojoj crkvi San Martino, te Muzejem i školom čipkarstva.


Način prevoza: Autobuski prevoz

Broj noćenja: 2

Žao nam je, ovo putovanje trenutno nije u ponudi.