Evropski gradovi -> Austrija -> Beč

Beč: U ritmu valcera

Noć muzeja u Beču

Potovanja Bec

Beč je aktuelna prestonica Austrije i nekadašnji glavni grad moćne Austrougarske imperije. Danas je i moderna turistička metropola na obalama lepog plavog Dunava sa vidnom namerom da svakog posetioca šarmira lepotom palata carskog Hofburga i šenbrunskih parkova, bogatim umetničkim kolekcijama i muzičkim nasleđem, ali i izvrsnim šopingom i provodom u mnogobrojnim restoranima uz obilje piva i domaćeg vina. Beč je i grad u kome su živeli i stvarali Gete, Frojd, Betoven, Ajnštajn, Mocart i mnogi drugi, a svaki Austrijanac će s ponosom istaći da je nemački koji oni govore najčistija i najmelodičnija varijanta tog jezika. U Beču je, zapravo, sve posebno, od lepote njegove panorame do ukusa kolača.


Evropski Gradovi - Beč

Noć muzeja u Beču
06.10. - 08.10.2017. 2 noćenja autobusom


1.dan (06.10.2017.) Beograd - Novi Sad - autlet Parndorf - Beč
Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 06.00h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Polazak autobusa u 06.30h. Vožnja preko Novog Sada, Horgoša, teritorijom Mađarske i Austrije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora. Dolazak u autlet centar Parndorf. Slobodno vreme do polaska za Beč. Dolazak u Beč. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


2.dan (07.10.2017.) Beč
Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada vodičem: Opera, Folksgarten, Muzej primenjene umetnosti, Prirodnjački muzej, Carska palata, Parlament, Rathaus, Gradska skupština, Burgteatar, Univerzitet, Zavetna crkva, Berza, Muzejska četvrt, zgrada Secesije, Karlova crkva, Muzikferajn… Šetnja starim gradskim jezgrom uz razgledanje znamenitosti: Katedrala Sv. Stefana, Mocartova rodna kuća, trgovačke ulice Kertner i Graben, zabavni park Prater… Slobodno vreme za inividualnu posetu mnogobrojnim muzejima koji će biti otvoreni u okviru manifestacije Noć muzeja. Noćenje.


3.dan (08.10.2017.) Beč - Novi Sad - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela i fakultativna poseta dvorcu Šenbrunu sa vodičem. Šenbrun, nekadašnja letnja rezidencija carske porodice, smatra se jednom od najlepših baroknih palata u Evropi, u kojoj su boravili moćni vladari Austrougarskog carstva. Stanovnici ovog zamka bili su Marija Terezija, Mocart (kao gost), Franc Jozef… Danas je, zbog svog istorijskog značaja, jedinstvene gradnje i veličanstvenog nameštaja, Šenbrun deo UNESCO kulturne baštine. Slobodno vreme do 14h i polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Austrije, Mađarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi: 145€

U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Beču, doručak – buffet servis (samoposluživanje)
- razgledanje prema programu
- usluge vodiča, troškovi organizacije putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato:
- dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi putnika
- fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Fakultativni izleti:
ulaznica za Šenbrun (ulaznica, vodič i slušalice) – 25€.


Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnom hotelu:
Design hotel Simm’s 4*, www.simmshotel.at
Moderan i elegantan hotel, nalazi se pored stanice metroa Cipererštrase na liniji U3, odakle se direktno može stići do Katedrale Svetog Stefana u samom srcu Beča. Ispred hotela nalazi se tramvajska stanica na liniji 71 koja vozi do palate Belvedere a zatim do Bečke državne opera. Hotel poseduje restoran, parking, wifi. Sve sobe su modern opremljene i poseduju klima uređaj, minibar, TV, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: noćenje sa doručkom – buffet servis (samoposluživanje).


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2017

Opera, zgrada Parlamenta, Trg Marije Terezije, Prirodnjački muzej (sadrži najveću kolekciju minerala na svetu), zgrada Burgeteatra, dvorac Hofburg, Belvedere, ulica Kertnerštrase, katedrala Stephansdom, Šenbrun (letnja rezidencija marije Terezije), Marijahilferštrase (glavna šoping ulica), boemska četvrt Grincig, Dunavski toranj (odakle se pruža prelep pogled na Beč), Berza, Prater, Španska jahačka škola.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928