Utisci prvih turista koji su već u Grčkoj | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 10h - 15h, subotom
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Utisci prvih turista koji su već u Grčkoj


Utisci prvih turista koji su već u Grčkoj

Grupa turista u karantinu! Testovi na granici! Putnici iz aviona pod policijskom pratnjom sa aerodroma odvedeni u Covid hotel! Panika u Grčkoj, virus se širi po plažama!

Da li ste poslednjih dana viđali ovakve naslove? Zvuče zastrašujuće, zar ne? Da li je ovo istinito?

Pre nekoliko dana ova vest je bila udarna

Inače, istini za volju, grad Ksanti je od obale mora udaljen 50km! A pomenuto selo Ehinos, koje je stavljeno u karantin, je daleko od svih popularnih letovališta gde naši turisti vole da letuju! A evo i koliko:

Strimonikos: Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna - 135km
Atos: Jerisos, Nea Roda, Amuljani - 185km
Sitonija: Sarti, Neos Marmaras, Nikiti - 250km
Kasandra: Hanioti, Pefkohori, Polihrono - 300km
Olimpska regija: Paralia, Olympic beach, Leptokarija - 300km
Jonsko more: Parga, Sivota Vrahos - 530km
Ostrva: Lefkada, Kefalonija, Zakintos - 600km

Da li u Grčkoj ima turista?

Naravno da ima. Turisti koji putuju sopstvenim prevozom svaki dan idu na najlepše plaže Sredozemnog mora. Autobuski ture polaze svaki dan. 

Znate li čega nema u Grčkoj?
❌Nema testova
❌Nema karantina
❌Nema ograničenja osoba u automobilima, avionima, autobusima

Znate li čega ima?
✔Beskrajno morsko plavetnilo
✔Sunce
✔Čiste plaže

Šta kažu turisti koji su već u Grčkoj?

Prenosimo Vam neke utiske putnika koji su svoja iskustva objavljivali na društvenim mrežama. Link do grupe na društvenom mreži facebook.

Da li je bezbedno letovati u Grčkoj?

✔ Grčka je blagovremeno preduzela sve neophodne i najrigoroznije mere i na taj način uspela da suzbije ekspanziju virusa. Na 15 ostrva bilo je ukupno 20 Covid-19 pozitivnih osoba.
✔ Srpski državljani su jedni od retkih kojima će biti omogućen ulazak u Grčku i neometana turistička kretanja (nalazimo se na listi od samo 18 zemalja koje će za sada biti u mogućnosti da letuju u Grčkoj). Procenili su da smo mi bezbedni za njih, isto kao što su oni bezbedni za nas.
✔ Hoteli i smeštajni kapaciteti su u procesu sertifikacije, pojačane su higijenske mere, svi će morati da poštuju nove protokole – koji neće u velikoj meri ometati vaš odmor.
✔ Plaže su otvorene – za sada su na snazi preporuke socijalnog distanciranja i postoji propisana udaljenost između ležaljki- što obezbeđuje veći komfor!