Top plaže Tasosa | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Tasos

Top plaže Tasosa


Top peščane plaže Tasosa

Tasos je ostrvo koje je toliko bogato sa plažama, da ih je teško sve pobrojati. Lepota Tasosa ogleda se i u raznovrsnosti plaža, a ima ih za svačiji ukus; peščane, kamenite, divlje, organozovane, sa debelim prirodnih hladom... Na Tasosu je nemoguće ne naći plažu koja Vam odgovara. Za ljubitelje peščanbih plaža izdovjili smo one najpopularnije. Dakle, ukoliko posećujete Tasos, ove plaže bi obavezno trebali da posetite:

1. Paradise beach - 30 km od Potosa ili 24km od Limenasa
Rajska plaža, i sa pravom je prva na spisku. Pesak je jako sitan, i u vodi i na obali, a plićak je dugačak 30m. Za porodice sa malom decom nema bolje plaže na celom Tasosu. Ukoliko hoćete dobru zabavu i izbacivanje negativne energije kroz skakanje i borbu sa talasima, onda je Paradise beach idealna. Levi deo plaže je rezervisan za nudiste, ali poslednjih godina u tom delu radi kantina i postavljene su ležaljke pa su nudisti bili prinuđeni da se sklone iza stena. Prilaz do plaže nije baš najbolji. Put je zemljani i strm, u nekim delovima uzak. Zbog toga mnogi parkiraju svoj auto pored magistrale, iako postoji parking tik uz plažu. Na plaži se nalazi jedan restoran i jedan kafić.

paradiso

2. Golden beach - oko 40km od Potosa, istočnom obalom i 14km od Limenasa
Golden beach je jedna omiljenih plaža zato što na njoj povremeno ima talasa kao i na plaži Paradise beach, i zato što je pešcana Za mnoge je Golden beach najbolja i najkvalitetnija plaža na ostrvu. Na plaži ima bezbroj kafića i restorana, ležaljki i suncobrana. Najlepši deo plaže je u blizini kampa, jer u tom delu plaža nije uska.

golden-beach

3. Mermerna (Saliara) - 4km od Makrijamosa
Mermerna, Saliara ili Marble beach je plaža koja je stvarno rugačija od svih ostalih. Lepoto Mermerne plaže je zaista teško opisati rečima. Čitava plaža je prekrivena sitnim belim mermernim kamenčicima. Obala je toliko bela da imate utisak da ste na snegu. Pravi užitak nastaje tek kada uđete u vodu. Njena boja je nestvarno plava, kao da ste na nekoj egzotičnoj plaži. Sve dok budete bili u vodi nećete prestati da se divite boji. Osećaj je zaista neopisiv! Ako nastavite jos 500m, nailazite na plažu Porto Vathy, a ako vozite jos 10-ak minuta i na Vathi koja je takođe lepa.

Do nje ćete doći tako što od rampe za ulazak na Makrijamos skrenete desno. Do plaže vodi prašnjavi put dužine otprilike 4km. Plaža je polu-organizovana, na njoj se nalazi kafeterija sa brzom hranom i ležaljke.

mermerna-plaza

4. Makriamos - 2km istočnom obalom od Limenasa
Makrijamos je jedina plaža za koju se plaća ulaz. Nalazi se na 2km od Limenasa ka istoku. To je zapravo lepo uređeni kompleks u kojem se nalaze bungalovi, zabavni park, bazen i razne vrste sportova. Idealan je za porodice sa decom. S obzirom da je većina plaža na Tasosu divlja, dobro je da postoji i nešto ovakvog tipa. Ulaz se naplaćuje 3 evra po osobi za odrasle, dok je za decu do 12 godina 1,5 evra, a i cene unutar kompleksa su više nego na drugim mestima na Tasosu. Boja vode je zelena zbog guste borove šume u zaleđu. Plaža je lepa i peščana, plićak je dugačak, ali ako vam nije do plaćanja postoje i lepše plaže na spisku koje su besplatne.

makriamos

5. Psili Amos - 7km od Potosa istočno
Psili Amos je veoma popularna plaža i poslednjih godine na njoj je sve veća gužva. Pesak je drugačiji nego na ostalim plažama, mekan je i jako prijatan. Voda je za nijansu hladnija nego na ostalim plažama, ali to u julu i avgustu prija. Voda ima neku neobičnu boju vode, dubina je postepena, a zalasci sunca predivni. Psili Ammos je jedna od retkih plaža na kojima ćete čuti muziku.

6. Pahis - 10km od Limenasa zapadno i 42km od Potosa
Ukoliko ste ljubitelji prirodnog hlada ovo je definitvno najbolji izbor za vas, jer su duž obale borovi. Osim toga, možete iznajmiti i ležaljke. Plaža je peščana, a voda plitka. Idealna je za porodice sa malom decom. Na plaži se nalaze dva lepa kafića i jedan restoran. Od 2015. godine i ova plaža je gotovo čitava pod ležaljkama što joj je narušilo prirodnu lepotu.

pahis

7. La Scala (Šećerna) - 4km od Limenasa prema Limenariji
La Scala je uređena tek 2014. godine i odmah je postala jedna od najpopularnijih plaža na ostrvu. Plaža je prvenstveno za mlade, jako je popularna i posećena. I to sa debelim razlogom. Za La Scalu slobodno možemo da kažemo da je Premium beach bar, i jedan od najboljih u severnoj Grčkoj. Plaža nije velika, more je kristalno čisto, a ono što najviše privlači turiste jeste moderno uređen kafić, veliki parking, dosta hlada, bazen za decu, restoran, muzika, kvalitetne ležaljke. Ova plaža je za ljubitelje organizovanih i modernih plaža i beach barova.

la sclala

8. Trypiti - 2,5km od Limenarije prema zapadu
Tripiti se nalazi na poslednjem mestu zbog kamenja u vodi. Ova plaža se nalazi na 2,5km od Limenarije prema Marijesu. Velika je i široka, a na njoj nikada nema velike gužve. Na desnoj strani je sitan šljunak, dok je ostatak plaze kamenit. Tripiti odiše nekim mirom i zaista je uživanje boraviti na njoj. Stvorena je za plivače, ronioce i sve koji ne vole gužvu. Suncobran, ležaljka, knjiga u ruci i pravac Tripiti kad god se uželim mira. 

trypiti-beach



Ukoliko planirate letovanje na Tasosu, pogledajte našu ponudu:

Tasos vile i apartmani letovanje 2024