Skala Prinos hoteli letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Skala Prinos - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:

Skala Prinos

Letovanje Skala Prinos 2024: hoteli

Skala Prinos se nalazi na severozapadnoj strani ostrva Tasos, udaljena oko 20 kilometara od grada Tasosa. Ovo turističko mesto i luka su poznati po tome što odatle kreću hidrogliseri ka luci Kavala, na severoistočnoj obali Grčke. Skala Prinos je postala poznata nakon otkrića nafte u blizini.

Prinos je najveće selo na Tasosu i ekonomski najjače. Zahvaljujući predivnim plažama i gustim borovim šumama, ovde je izgrađeno dvadesetak hotela. Mesto nudi šetalište uz obalu, te brojne taverne i restorane. Područje Prinosa obuhvata sela Mikros, Prinos i Kazaviti, kao i drugu po veličini i značaju luku na Tasosu, Skala Prinos. Prinos se nalazi u planinskom području, dok je Skala Prinos uz obalu.

Luka je udaljena 2 km od Prinosa. Severozapadno od Skale Prinos nalazi se jedno od poslednjih tradicionalnih brodogradilišta u Grčkoj, koje je još uvek u potpunosti operativno. Ovo brodogradilište služi za popravku, renoviranje i nadogradnju malih ribarskih brodova, većih brodova i letelica, koje se zatim bezbedno vraćaju u more. Takođe se mogu videti drveni čamci, ručno izrađeni od strane iskusnih brodograditelja. U selu se takođe nalazi Muzej maslina i maslinovog ulja posvećen uzgoju maslina i proizvodnji maslinovog ulja, gde se može videti izložba fotografija, različite vrste ulja i sam proces proizvodnje maslinovog ulja.

Skala Prinos hoteli letovanje 2024