Tasos avionom | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Tasos

Kako na Tasos avionom?


Putovanje do Tasosa avionom

Bez obzira što u blizini Kavale, tačnije na 40 km od Kavale u mestu Hrisupoli, je aerodrom, iz Srbije nije uspostavljena direktna avio linija. Avionom je iz Beograda moguće stići samo do Soluna ili Atine. Od Soluna do Kavale postoji mogućnost prevoza autobusom. Sa aerodroma do glavne autobuske stanice u Solunu putnike prevozi redovna autobuska linija broj 78 koja u letnjim mesecima ide na svakih 15 do 30 minuta, dok su u zimskom periodu intervali polazaka na svakih 30 – 45 minuta i koja za 50 minuta prelazi navedenu relaciju. Iz Atine postoji mogućnost presedanja na avion za Kavalu, iako je ova varijanta svakako vrlo nepovoljna u svakom smislu zato što košta više i traje duže

Kada iz pravca Atine odnosno nekog drugog evropskog grada pristignete na aerodrom u Kavali preporuka je da se prevezete do luke u Keramotiju, koja je bliža aerodromu nego luka u Kavali, te da odatle predjete trajektom na Tasos, odnosno u grad Limenas. Od aerodroma do Keramotija se možete prevesti jedino taksijem. Kako od aerodroma do Keramotija ima desetak kilometara, ova vožnja ne bi trebalo da traje duže od desetak minuta i ne bi smela puno da košta.

Putovanje iz Keramotija trajektom na Tasos (u Limenas) traje oko 35 minuta. Cene za putničke automobile i osobe su u zavisnosti od prevoznika, kojih ima više. Kada putujete trajektom iz Kavale do 15 km udaljenog Limenasa, vožnja će onda trajati oko 90 minuta. Ako auto-putem dolazite iz pravca Soluna, razume se da, nema potrebe ni ulaziti u Kavalu nego nastaviti prema Xanti-ju a zatim skrenuti prema Keramotiju, kada se naidje na tablu. U Keramoti dolazite za ukupno 40 minuta. Putovanje trajektom na Tasos iz Kavale ima smisla samo ako volite da se vozite trajektom.

Da kažemo i to da avio kompanija “Germanwings” iz Nemačke ima direktne linije iz više evropskih gradova za Kavalu, od kojih je nama najbliži Zagreb.

Tasos vile i apartmani letovanje 2024

Limenas

Apartmani i hoteli

Potos

Apartmani i hoteli

Skala Potamia

Apartmani i hoteli

Golden beach

Apartmani i hoteli

Kinira

Apartmani i hoteli

Limenarija

Apartmani i hoteli

Pefkari

Apartmani i hoteli

Skala Prinos

Apartmani i hoteli

Skala Rahoni

Apartmani i hoteli

Skala Sotiras

Apartmani i hoteli

Trypiti beach

Apartmani i hoteli