Letovanje -> Banje u Grčkoj

Banje u Grčkoj

Banje u Grčkoj 2017

Osim nepreglednih plaža i bogate razuđene obale, Grčka je poznata i po banjama. Verovatno najpoznatija i najstarija banja je banja Edipsos, koja se nalazi na ostrvu Evia.Banje u Grčkoj 2017

Banje u Grčkoj

Grčka video

banje u grckoj - Metafomorfozis

Metafomorfozis

Metafomorfozis - Prava vazdušna banja Halkidikija. Metamorfozis se nalazi na zapadnoj strani Sitonije, zajedno sa Neos Marmarasom, Nikitijem, i Toronijem. Četinarska šuma koje ima u izobilju stvara posebnu mikroklimu ovog mesta. Izuzetan je i park koji je idealan za prijatne šetnje u pomešanim mirisima četinara i mora. Okolina parka je centar dešavanja u ovom malom i mirnom mestu. Tu se nalazi vecina taverni, kafica i restorana.
Pogledaj ponudu ->


banje u grckoj - Stavros

Stavros

Stavros posebnim čine gusta šuma, čist vazduh, blaga klima i dovoljno je reći za Stavros da je poslednjih godina dobitnik prestižnih nagrada za kvalitet u turizmu koje dodeljuje Evropska zajednica, i jedna je od vazdušnih banja Makedonije.
Pogledaj ponudu ->banje u grckoj - lutra

Lutra

Lutra - Lutra je banja (što i znači u prevodu s Grčkog) i nalazi se na kraju poluostrva, okrenuta ka Olimpu i Katerini. Pored prelepe prirode, stenovito - peščane obale, u Lutri se nalaze topli izvori termalne vode sa lepim renoviranom spa centrom. Klima je izuzetno prijatna zahvaljujući kombinaciji velikih površina borove šume, kristalno bistrog mora i vetrova sa pučine.
Pogledaj ponudu ->


banje u grckoj - Edipsos

Edipsos

Edipsos, ili kako se još naziva Lutra Edipsos je najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj, a karakteristična je po kombinaciji termalnih voda i momre. U prilog tome da je među najstarijim banjama ide i to da se spominjala u delima čuvenog grčkog filozofa Aristotela. Edipsos je jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta u Grčkoj, koje je poznato po svojim termalnim izvorima, koji se ulivaju direktno u more sa temperaturom od 34 do 70 stepeni. Sam Edipsos je lepo razvijeno turističko mesto, koje nudi dobru ponudi smeštaja, kao i mnoštvo kafića, restorana, i ostalih turističkih sadržaja.
Pogledaj ponudu ->


banje u grckoj - Kamena Vourla

Kamena Vourla

Kamena Vourla je jedno od najotmeniih letovališta, a ujedno i banja, koji ima svoje termalne izvore. Lekoviti izvori u okolini koriste se za lečenje brojnih oboljenja poput hronicnog reumatizma, artritisa, spondiloze kicme, iscasenja, zapaljenja zivaca, isijasa, i poremećaja rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Ima izrazito toplo more zbog izviranja podzemnih voda.
Pogledaj ponudu ->