Banje u Grčkoj | Letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Banje u Grčkoj 2024


Osim nepreglednih plaža i bogate razuđene obale, Grčka je poznata i po banjama. Verovatno najpoznatija i najstarija banja je banja Edipsos, koja se nalazi na ostrvu Evia.
Edipsos je najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj, a karakteristična je po kombinaciji termalnih voda i momre. U prilog tome da je među najstarijim banjama ide i to da se spominjala u delima čuvenog grčkog filozofa Aristotela. Edipsos je jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta u Grčkoj, koje je poznato po svojim termalnim izvorima, koji se ulivaju direktno u more sa temperaturom od 34 do 70 stepeni
Metafomorfozis - Prava vazdušna banja Halkidikija. Metamorfozis se nalazi na zapadnoj strani Sitonije, zajedno sa Neos Marmarasom, Nikitijem, i Toronijem. Četinarska šuma koje ima u izobilju stvara posebnu mikroklimu ovog mesta. Izuzetan je i park koji je idealan za prijatne šetnje u pomešanim mirisima četinara i mora.

Letovanje Metamorfozis 2024: vile, apartmani, hoteli

Na 95 km od Soluna, skoro na samom pocetku Sitonije, nalazi se Metamorfozis, mesto koje ce Vas, kako i sam naziv kaze, preporoditi. A kako i ne bi, kada ga s pravom nazivaju vazdušnom banjom Halkidikija. Metamorfozis se nalazi na zapadnoj strani Sitonije, zajedno sa Neos Marmarasom, Nikitijem, i Toronijem. Četinarska šuma koje ima u izobilju stvara posebnu mikroklimu ovog mesta. Izuzetan je i park koji je idealan za prijatne šetnje u pomešanim mirisima četinara i mora.

Okolina parka je centar dešavanja u ovom malom i mirnom mestu. Tu se nalazi vecina taverni, kafica i restorana. Ako želite da negde pobegnete od guzve i vreve onda je Metamorfozis pravi izbor. Ako Vam nece smetati nedostatak noćnog života i burnijih sadržaja, eto samo još jedne potvrde da ce Vas se očarati, a sasvim sigurno i preporoditi i opustiti. U zavisnosti od dela plaže koji posmatrate mozemo reci da Metamorfozis ima različite prilaze vodi, od pešcano-šljunkovitih preko krupno šljunkovitih, do kamenih (samo pri ulasku u more), ali celu plažu greje zapadno sunce koje omogućava uzivanje na plaži do kasnih poslepodnevnih sati.


Metamorfozis

Pogledaj ponudu smeštaja


Letovanje Stavros 2024: vile, apartmani, hoteli

Stavros se nalazi na obodu poluostrva Halkidiki iznad monaške Republike Svete gore na 75 km od Soluna. Stavros je nastao u 18. veku i sagradjeno je na obroncima planine Stratonikos sa čijeg vrha Agnandija se pruža prelep pogled na zaliv Strimoni. To je tipičan turistički gradić za pravi odmor koga odlikuje pešcana plaža duga 10 km sa brojnim barovima, kao i iz prodavnica, restorana, diskoteka i drugih sadržaja neophodnih za ugodan odmor.

Stavros posebnim čine gusta šuma, čist vazduh, blaga klima i dovoljno je reći za Stavros da je poslednjih godina dobitnik prestižnih nagrada za kvalitet u turizmu koje dodeljuje Evropska zajednica. Pored Stavrosa, regiju Rendina, ili Stimonikos čine još i Asprovalta i Nea Vrasna. U našoj ponudi za Stavros se nalaze hoteli i apartmani, od kojih su poslednjih godina sve traženiji Stavros apartmani sa bazenom, kao i apartmani u Stavrosu kod plaže Platani.


Stavros

Pogledaj ponudu smeštaja


Letovanje Loutra 2024: vile, apartmani, hoteli

Na jugozapadnom delu poluostrva Kassandra svega 130 km od Soluna smešteno je tek otkriveno letovalište i banjsko odmaralište sa termalnim izvorima, Lutra. Naziv nosi po grčkoj reči Loutro što je u prevodu kupanje, banjanje. Ima izuzetan geografski položaj jer je praktično banja na moru i pruža se duž malog zaliva u čijem zaleđu je borovina. Loutra ima sav neophodan sadržaj za miran i udoban odmor i u njoj stanuje lepota koja smiruje dušu i opušta čula. To je živopisno seoce čiji žitelji se bave ribolovom, proizvodnjom meda, maslinovog ulja... Zahvaljujuči divnim peščanim plažama, kristalnom i bistrom moru te svežemi povetarcu koji dolazi sa okolnih brda Loutra važi za atraktivnu turističku destinaciju u kojoj ćete iživati u vrhunskoj gastronomiji i boravku


Loutra

Pogledaj ponudu smeštaja


Letovanje Edipsos 2024: vila, apartmani, hoteli

Edipsos, ili kako se još naziva Lutra Edipsos je najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj, a karakteristična je po kombinaciji termalnih voda i momre. U prilog tome da je među najstarijim banjama ide i to da se spominjala u delima čuvenog grčkog filozofa Aristotela. U rimsko doba je ugostila i rimske imperatore Hadrijana, Septimija Severa i Marka Aurelija. Iz tog doba su poznata rimska kupatila – Sila. Banju je razrušio vizantijski imperator Teodosije kao objekat okupljanja pagana. Danas grad broji desetak hiljada stanovnika, 198 hotela od čega su 18 sa spa programima.

Edipsos je jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta u Grčkoj, koje je poznato po svojim termalnim izvorima, koji se ulivaju direktno u more sa temperaturom od 34 do 70 stepeni. Sam Edipsos je lepo razvijeno turističko mesto, koje nudi dobru ponudi smeštaja, kao i mnoštvo kafića, restorana, i ostalih turističkih sadržaja. Činjenica da grad živi i leti i zimi čini ga idelanim za posete tokom cele sezone.

Dolazak do Ostrva Evia je vrlo jednostavan, iz pravca Soluna i Severne grčke, idete autoputem Solun Atina, te nakon 250km dolazite u lučki grad Glifa, odakle se trajektom prelazi do Agiokamposa, odakle je Edipsos udaljen 20-ak km. Detalje o trajektu možete pogledati na sledećem linku:
http://www.ferriesglyfa.gr/prices-glyfa-ferries.php


Edipsos

Pogledaj ponudu smeštaja


Kamena Vourla hoteli 2024

Kamena Vourla se nalazi na istočnoj obali centralne Grčke, preko puta ostrva Evia. Smeštena je između planina i mora što mestu daje poseban izgled. Ima najbolju lokaciju za odlaske na izlete do Korintskog kanala, Atine, Mikene, Meteora, ostrva Skiatos, Evie, Alonisosa i puno manjih ostrva i plaza. Kamena Vourla je jedno od najotmeniih letovališta, a ujedno i banja, koji ima svoje termalne izvore. Lekoviti izvori u okolini koriste se za lečenje brojnih oboljenja poput hronicnog reumatizma, artritisa, spondiloze kicme, iscasenja, zapaljenja zivaca, isijasa, i poremećaja rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Ima izrazito toplo more zbog izviranja podzemnih voda, čiste plaže, restorane, kafiće. Mesto je održavanja brojnih festivala i revija. Grad je smešten na ivici šumovitog predela, koji se završava prelepom plažom. U blizini se nalazi lokalitet Termopili. Duž obale se nalaze picerije, kafe barovi,poslastičarnice,taverne, mali porodični restorani. Mesto nudi i druge aktivnosti kao što su krstarenje, ronjenje oko malih ostrva


Kamena Vourla

Pogledaj ponudu smeštaja