Afitos - Najlepše selo na Kasandri | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Afitos

Afitos - Najlepše selo na Kasandri


Živopisno i turističko poznato mesto na istočnoj obali Kasandre, Afitos, gde čak i u naletu turizma i novogradnje, klasični grčki stil ne odstupa. Na samo 6km južno od mesta Nea Fokea, 3km od severno od mesta Kalieta i 80km jugoistočno od Soluna, mesto Afitos će vas zaseniti svojom raznolikošću.

afitos

Kroz celo selo Afitos raspoređeni su kako taverne i restorani u kojima odiše klasična grčka kuhinja i ukusni riblji specijaliteti, tako i prodavnice suvenira sa raznim predmetima ručne izrade. Duga peščana plaža puna barova, ležaljki i suncobrana, sa kristalno čistom vodom, nazvana po samomselu Afitos, nalazi se ispod zelenih brda.

Do Afitos plaže možete doći pešaka, a ukoliko putujete sa decom možete iskoristiti i jednu od atrkacija – vozić koji će vas prebaciti direktno do plaže i vratiti vas nazad u selo. Međutim, nekoliko stotina metara severno od plaže možete pronaći nekoliko nestvarno zanimljivih i prelepih uvala. Ono što je zaista zanimljivo kod Afitos plaže jeste činjenica da samo na ovoj plaži, na celoj Kasandri, možete primetiti i pronaći ravne i glatke stene po ulasku u more, ali i na različitim lokacijama u samom moru.

Budite oprezni ukoliko budete boravili na plaži sa decom – stene mogu biti popriličlno klizave, a dubina mora se naglo povećava.

afitos

Sigurni smo da biste želeli da posetite i neka zanimljiva mesta blizu Afitosa. U samom selu možete pronaći veliki broj organizovanih grupnih izleta, te tako možete posetiti Svetu Goru, svratiti do Soluna, otići do pećine Petralon, ili 'pak krstariti po Toronskom zalivu i oko Svete Gore. Ukoliko ste u potrazi za zabavom i provodom, mladima, ali i onima koji se tako osećaju, preporučujemo odlazak do Kalitee. Na samo 3km udaljenosti od Afitosa, u Kalitei, noćni život se zasniva na prepunim kafićima i barovima u kojima ćete čuti, videti i osetiti pravu grčku atmosferu.

Afitos kroz godine uspešno odoleva modernizaciji, što ga i čini jedinstvenim mestom za idilčan odmor, te ga i mi preporučujemo kao divnu destinaciju za celodnevni izlet tokom letovanja na Halkidikiju, ili kao početnu/konačnu tačku vašeg dugoplaniranog letovanja.

afitos


Afitos vile i apartmani letovanje 2023