Sorento | Letovanje Italija 2020 | Club Paradiso
Radno vreme: 10h - 18h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Dragi putnici obaveštavamo Vas da agencija počinje sa radom na daljinu od 11.05.2020. Dolazak u agenciju još uvek nije moguć. Za sada odgovaramo na Vaše pozive i email upite. Radno vreme agencije je od 10h - 18h.

Sorento - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Rimini
Lido di Jesolo

Sorento - Zemlja sirena

Letovanje Sorento 2020

Sorento je jedan od najlepših i najposećenijih gradova Napuljskog zaliva. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Pejzaž je nešto što je jedinstveno samo ovom gradu. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Grad cveća, opojnih lijandera, morskih plodova, ptica i mediteranskog voća, grad svedok prolaska mnogih civilizacija. Podignut je na vulkanskoj steni, nastaloj nakon erupcije Vezuva. Ime (Surrentum-u prevodu Zemlja sirena ) dobio je još u vreme rimskih imperatora. Prema legendi đavoli su lepoj devojci dodali rep ribe da bi napakostili mornarima. Između ostrva Gali i Sorenta mornari očarani njihovom pesmom gubili bi kurs.

Danas je Sorento grad sa nešto više od 17 000 stanovnika. Najveći procvat grad je doživeo u 18. i 19.veku. Tada su u njemu živeli mnogi slavni pesnici, pisci, kompozitori i plemići: Torkvato Taso, Bajron, Gete, Dikens, Ibzen, Gorki... Zavučen u kamene hridi, odiše toplinom i opuštenošću. Glavni trg, u koji se slivaju sve ulice je Piaca Tasso. Leto u Sorentu ne treba da provedete stacionirani u hotelu i ležeći na plaži. Ovo je destinacija koja mami na razgledanja i obilaske. Plaže su nešto što usput dođe, kada poželite da malo siđete i do obale. Tada silazite strmim putićima do mora, koje je čisto, tirkizno plavo i veoma bistro. Kada dođete do plaže...pogled na Sorento iz vode je nešto što se teško može opisati. To Vam prepuštamo da doživite sami...