Pefkari apartmani i hoteli letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Pefkari - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Popust:


Povezana mestsa

Limenarija
Limenas
Potos
Trypiti beach

Pefkari - Borova plaža Tasosa

Pefkari letovanje 2024: vile, apartmani, hoteli...

Pefkari, nekada ribarsko, a danas mesto sa jednom od najlepših plaža na ostrvu Tasos. Ovo šarmantno malo odmaralište se prostire duž lepog peščanog zaliva i potpuno je okruženo zelenim borovima. Samo mesto se zove Pefkari što u prevodu znači "Borova šuma", tako da budite sigurni da ćete i po mirisu imati onaj čarobni doživljaj morskog odmora. Nalazi se na jugozapadu ostrva, udaljena samo 1 km od Potosa, u pravcu ka Limenariji i na oko 40 km od Limenasa.

Desni deo plaže, gledano sa obale,  nosilac je Plave zastavice, zbog izuzetne uređenosti, čistoće i kvaliteta vode. Zbog svega ovoga, veoma je zanimljiva i ljubiteljima ronjenja i snorkinga. Ovaj deo plaže dug je nekoliko stotina metara, na obali je pesak, a u vodi ima peska, šljunka i kamenih ploča oko kojih može da se nađe i po neki jež, pa je ulaz u vodu malo nezgodan. Ipak, postoji i jedan manji deo koji je bez kamenja u vodi. Na plaži se nalaze ležaljke i suncobrani koji se iznajmljuju, tuševi, kafići, restorani, kao i centar za razne vodene sportove, pa je ova plaža idealna za njihove ljubitelje.

Levi deo plaže se nalazi ispred kampa *Pefkari* i proteže se do luksuznog hotela *Alexandra beach*. Nema ležaljke i suncobrane (osim dela koji je za goste hotela). Plaža je šljunkovita, u vodi je šljunak i kamenje, ali postoje i stazice do peskovitog dela. Plaža je široka, pa je pogodne za sportove na pesku. Na ovom delu plaže nikada nema gužve, pa je odlična za one koji vole da uživaju i opuštaju se u miru, kao i za ljubitelje kampovanja.

Pefkari vile i apartmani letovanje 2024