Pratite nas na:

First minute

Last minute

Grčka apartmani

Grcka apartmani

Regija Tesalija

Letovanje Koutsupia

 • Koutsupia
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Letovanje -> Letovanje Grčka -> Larisa -> Kokkino Nero

  Kokkino Nero - "Crvena voda"

  Letovanje Kokkino Nero 2019

  Kokkino Nero apartmani

  Kokkino Nero 2019 je letovalište u oblasti Larisa, koje se nalazi na oko 40 km od njenog glavnog grada, i oko 36km od Nei Porija. Mesto, čije ime u prevodu znači crvena voda, je nazvano po izvorima u njegovoj blizini odakle izvire voda sa visokim procentom gvožđa. Ime je dobilo po izvorima mineralne vode sa visokim procentom gvožđa. Mesto je čuveno po svom banjskom turizmu još sa početka XX veka. Lepo i mirno mesto sa puno drveća i hladovine – idealno je za odmor i samo odmor. Mesto ima dve prodavnice, jednu pekaru i par restorana na plaži. Mir, tišina i utisak da ste negde van civilizacije - to je Kokkino Nero. Šljunkovita plaža sa neverovatno bistrom i čistom vodom. Odmah pored je Platia Ammos – velika peščana plaža.

  Mesto je još 1912. godine postalo turističko, kada su ga zbog mineralne vode, koja blagotovrno deluje na zdravlje turisti počeli da posećuju i uživaju u njenim blagodetima. Mineralna voda koja dolazi sa planine sadrži visok stepen gvožđa i preporučuje za probavu, povećanje hemoglobina, disajne tegobe, lečenje impotencije...
  Nakon Prvog svetskog rata mesto praktično biva zaboravljeno, sve do početka 21. veka kada ponovo počinju da ga osvajaju turisti prvenstveno iz Poljske. Malom broju posetilaca, pored dobrih predispozicija (čisto more, plaže po svačijem ukusu, mineralne vode...) Kokkino Nero može da zahvali tome što je van glavnog putnog pravca Solun - Atina.


  More je čisto i toplo, boja se menja od tirkizne, zelene, plave pa sve do tamne. Plaža je šljunkovito-kamenita. U neposrednoj blizini Kokino Nera, na samo 2-3 km udaljenosti, nalaze se dve veće plaže – nestvarno lepa Platia Amos i prilično živahna Kucupija, sa nekoliko beach barova. Ovde ćete naći sve što Vam je potrebno, postoje dve pekare/poslastičarnice, prodavnice, mesare, taverne i par kafića, a svakog dana kroz Kokino Nero prolazi kamiončić sa svežim voćem i povrćem. Boravkom u ovom mestu Vaša koža će postati prelepa jer se u mestu nalaze bazeni sa mineralnim lekovitim blatom i vodom, koji su nezaobilazna stanica svakog turiste. Za ljubitelje prirode i avanturiste, ovo je idealna destinacija, jer ovde mogu uživati u netaknutoj prirodi, u ronjenju, šetnji planinskim stazama, paraglajdingu, vožnji bicikla ili kanua, a u izuzetnoj klisuri Kalipso, iznad samog mesta, nalazi se najveći vodopad planine Osa, visok 70 m.


  Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje

  Kokkino Nero vile i apartmani 2019

  Kokkino Nero mapa

  Kokino Nero patrola – Kolima do Kokino Nera

  Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Kokino Nera. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


  KOLIMA DO KOKINO NERA

  Kokkino Nero video

  Kokkino Nero atrakcije leto 2019

  Mesto je 104 godine poznato turistima, kada su zbog mineralne vode koja blagotvorno deluje na zdravlje, počeli ovde da dolaze. Mineralna voda preporučuje se za probavu, povećanje hemoglobina, disajne tegobe, lečenje impotencije... Bazeni sa lekovitom vodom su na otvorenom i dostupni svakom posetiocu.

  Kokkino Nero plaže leto 2019

  Plaža je šljunkovita, sa ponekim većim kamenom, a postoji deo sa sitnijim šljunkom. Pešice se može doći do velike peščane plaže Platia Ammos i do susednog mesta Kucupia koje takođe ima peščanu plažu sa prirodnim hladom.

  Kokkino Nero izleti leto 2019

  * Larisa - Na udaljenosti od oko 40 km se nalazi grad Larisa koji je glavni grad ove oblasti, Tesalije. Inače poznat po neverovatnom broju kafića, a tu se nalazi i vojna baza. Nešto više o ovom gradu saznaćete ako odete na izlet koji se organizuje


  * Meteori - Više informacija pogledajte ovde Izlet na Meteore


  * Planina Osa - Šetnja od oko sat vremena iz mesta Kokino Nero, preporučujemo celodnevni izlet.


  Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje Kokkino Nero letovanje

  Kokkino Nero noćni život i zabava leto 2019

  /

  Vila Nikos

  Leto 2019

  Vila Vasilis

  Leto 2019

  Novo! Vila Hlidi

  Leto 2019

  Novo! Vila Afrodita

  Leto 2019

  Vila Ivona

  Leto 2019

  Novo! Vila Katarina

  Leto 2019

  Vila Elefteria

  Leto 2019

  Vila Hrisa

  Leto 2019