Kokkino Nero apartmani i hoteli letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Kokkino Nero - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Velika
Sotiritsa
Koutsupia
Nea Mesagala

Kokkino Nero - Crvena voda

Letovanje Kokkino Nero 2024: vile i apartmani

Kokkino Nero je letovalište u oblasti Larisa, koje se nalazi na oko 40 km od njenog glavnog grada, i oko 36km od Nei Porija. Mesto, čije ime u prevodu znači crvena voda, je nazvano po izvorima u njegovoj blizini odakle izvire voda sa visokim procentom gvožđa. Ime je dobilo po izvorima mineralne vode sa visokim procentom gvožđa.

Mesto je čuveno po svom banjskom turizmu još sa početka XX veka. Lepo i mirno mesto sa puno drveća i hladovine – idealno je za odmor i samo odmor. Mesto ima dve prodavnice, jednu pekaru i par restorana na plaži. Mir, tišina i utisak da ste negde van civilizacije - to je Kokkino Nero. Šljunkovita plaža sa neverovatno bistrom i čistom vodom. Odmah pored je Platia Ammos – velika peščana plaža.

Ovde ćete naći sve što Vam je potrebno, postoje dve pekare/poslastičarnice, prodavnice, mesare, taverne i par kafića, a svakog dana kroz Kokino Nero prolazi kamiončić sa svežim voćem i povrćem. Boravkom u ovom mestu Vaša koža će postati prelepa jer se u mestu nalaze bazeni sa mineralnim lekovitim blatom i vodom, koji su nezaobilazna stanica svakog turiste.

 

Pogledajte detaljan vodič kako da stignete Kolima do Kokino Nera


Mesto je još 1912. godine postalo turističko, kada su ga zbog mineralne vode, koja blagotovrno deluje na zdravlje turisti počeli da posećuju i uživaju u njenim blagodetima. Mineralna voda koja dolazi sa planine sadrži visok stepen gvožđa i preporučuje za probavu, povećanje hemoglobina, disajne tegobe, lečenje impotencije... 

Nakon Prvog svetskog rata mesto praktično biva zaboravljeno, sve do početka 21. veka kada ponovo počinju da ga osvajaju turisti prvenstveno iz Poljske. Malom broju posetilaca, pored dobrih predispozicija (čisto more, plaže po svačijem ukusu, mineralne vode...) Kokkino Nero može da zahvali tome što je van glavnog putnog pravca Solun - Atina.