Aleksandropolis apartmani letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Aleksandropolis - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:

Aleksandropolis - Vrata istoka

Letovanje Aleksandropolis 2024: vile, apartmani, hoteli

Aleksandropolis se nalazi u severoistočnom delu Grčke, u oblasti Trakija. Do njega se stize novim, izuzetno dobrim autoputem Ignatija, pravcem prema Turskoj. Od Soluna do Aleksandropolisa (pored Kavale i Tasosa) je oko 300 kilometara i stiže se za manje od 3 sata. Do granice sa Turskom, koju čini delta reke Evros, ima oko 40 kilometra. S pravom se moze nazvati biserom Trakije, jer je u pitanju nov, moderan primorski grad koji ima egejsku dusu.

Aleksandropolis je izrastao iz starog ribarskog naselja Dedegač, a obrise grada formirao je u 19.veku. Planiran kao moderan grad, uspeo je da sačuva prednosti udaljene provincije. Ime je poneo, po kome drugom,nego po Aleksandru Makedonskom, koji na taj način, simbolično, pozdravlja putnike bilo da odlaze iz Grčke na istok, ili da sa istoka dolaze u njegovu kolevku. Krase ga peščane plaze čistim i toplim morem, spa centri i veliki broj arheoloskih lokaliteta. Pored samog grada, treba pomenuti živopisna sela koja ga okruzuju, kao i blizina prelepog ostrva Samotraki do kojeg je najlakše stići baš iz Aleksandropolisa. Simbol grada je svetionik visok 27 metara, sagradjen 1880.godine, koji se uzdiže na elegantnoj promenadi ovog lepog grada. To je razlog što ovaj grad nazivaju "svetionikom Grčke".

Pored glavne promenade sa velikim brojem tipičnih grčkih taverni je i glavna ulica koja je ujedno i shoping zona, tako da Aleksandropolis ima kompletnu ponudu jednog modernog turistickog centra. Ovaj grad, sa svojim izvanrednim hotelima, naša je preporuka za drugačiji i možda lepši odmor u Grčkoj od onih na koji smo navikli.

Oduševiće vas i manastir Bogorodice Spasiteljice, vizantijski akvadukt ili Velika fontana. A bele peščane plaže, uvale sa tirkiznom vodom ili šetalište uz more, ostaviće vas bez daha. Iz Trakije ćete poneti samo najlepše utiske.