Letovanje u Egiptu | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Egipat
Hurgada
Soma bay
Makadi bay

Letovanje u Egiptu


Da li odmor zamišljate kao: Sunce tokom cele godine, toplo i čisto more, kratak put?

Egipat je "zemlja sunca" u pravom smislu reči. Klima u letovalištima je prijatna i suva tokom cele godine, s temperaturama u rasponu od 20°C do 25°C u zimskim mesecima, dok leti temperature dosežu najviše do 35°C, tako da letnja sezona u Egiptu traje skoro cele godine. Skoro 365 sunčanih dana, topla voda, relativno kratko vreme letenja i odličan odnos cene i ponude razlozi su zašto je Egipat jedna od omiljenih destinacija turista iz celog sveta. Egipat nudi čaroban godišnji odmor za svaki tip putnika.

hurgada

Egipat je zemlja na severu Afrike i jedna od najposećenijih destinacija crnog kontinenta. Njegova bogata istorija, zajedno sa prelepim plažama i toplim morem, godinama privlači turiste iz celog sveta. U Egiptu je rođena jedna od najstarijih civilizacija, koja fascinira putnike iz celog sveta i svih starosnih grupa. Njeni opipljivi znaci su piramide, sfinge, ostaci drevnih gradova i bezbrojni artefakti i priče koji su se sačuvali do današnjih dana. Stoga turisti gotovo uvek planiraju posete piramidama u Gizi, Kairu i njegovim muzejima, Dolini kraljeva, Karnaku, Luksoru i drugim hramovima.

Brojni, raskošni hoteli i rizorti smešteni u više letovališta duž obale Crvenog mora, okruženi cvećem i zelenilom, peščane plaže i hlad pod razigranim palmama pružaju potpuni užitak tokom letovanja u Egiptu. Službeni jezik je arapski, a zvanična valuta je egipatska funta. Egipat je najpoznatiji kao dom drevne egipatske civilizacije sa velelepnim hramovima, hijeroglifima, mumijama i iznad svega jedinstvenim piramidama i sfingama.

Letovanje u Hurgadi

Hurgada je prvo mesto u Egiptu koje je ponelo epitet letovališta. Još pre tridesetak godina počelo je drastično da menja svoj izgled i tu su nicali prvi hoteli. Danas je ovo mesto mešavina starijih hotela i novih modernih rizorta, tradicionalnog života i razvijenog turizma. Obala Crvenog mora je neverovatna, kao i podvodni svet, te su tu razne škole surfovanja, ronjenja, turistički biroi koji Vam nude obilazak samog grada, kao i krstarenja do obližnjih peščanih sprudova.

hurgada

Plaže su peščane, čiste i porast dubine u moru je postepen, što je idealno za porodice sa malom decom. O čistoći i toploti mora nije potrebno ni pisati, sve je zaista savršeno za Vaše letovanje. Ovo mesto je, za razliku od novih i modernih lokacija, zadržalo još nešto od svog egipatskog šarma i osim pristupačne cene nudi i uvid u egipatski istoriju i kulturu.

Let do Hurgade traje oko 3h. Već iz aviona se može videti da se radi o jednoj čarobnoj zemlji i da će Vam letovanje biti nezaboravno. Crveno more je dobilo naziv po koralima koji iz aviona moru daju crvenu boju. Čim sletite na aerodrom osećate da ste na drugom kontinentu. Sve je drugačije u odnosu na ono što mi poznajemo.

hurgada

Lokalna kuhinja

Lokalna kuhinja je vrlo ukusna, a ljubitelji mesa, kao i vegetarijanci, imaju veliki izbor mogućnosti. Kuhinja Egipta sadrzi razne začine, pa se obavezno počastite nekim lepim i ukusnim specijalitetom. Koshari i Foole Meddamis su dva najpopularnija jela. Koshari se priprema od testenine i sočiva sa dodatkom ljutog ili blagog sosa. Foole Meddamis se priprema od Fava pasulja. Fava pasulj se konzumira svakog dana. Voće, povrće i razne žitarice su takođe jako zastupljene. Ukoliko ste ljubitelj slatkiša ne propuste da probate baklavu sa medom, sutlijaš sa raznim interesantnim začinima, ali i puding.