Evropski gradovi -> Grčka -> Krf

Krf - Ostrvo na Božijem dlanu

Uskrs na Krfu

Uskrs Krf

Na Grčkom ostrvu Krf, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstveni događaj koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu hrišćansku veru, paganske običaje, venecijansko nasleđe, brojne litije uz pratnju filharmonijskih orkestra i opojni dah proleća“

Najveći hrišćanski praznik Uskrs, posebno se obeležava na Ostrvu Krf, gde nekoliko desetina hiljada ljudi, pre svega Atinjana ali sve više i stranih turista i gostiju, dolazi ne bi li doživeli po svemu jedinstveni praznik. Centralni događaj Uskrsa na Krfu je Velika subota, kada se nakon iznošenja moštiju Sv. Spiridona i svečane litije u 11h odigrava ceremonija bacanja vrčeva sa zgrada na centralnom trgu - Spianada.


Uskrs na Krfu Uskrs na Krfu Uskrs na Krfu Uskrs na Krfu Uskrs na Krfu Uskrs na Krfu Uskrs na Krfu Uskrs na Krfu Uskrs na Krfu Uskrs na Krfu

Uskrs na Krfu

Uskrs na Krfu
Solun - Zejtinlik - Krf – Ostrvo Vido - Meteori – Crkva i izvor Svete Petke
Autobusom 7 dana / 4 noći 12.04.2017 – 18.04.2017

Program putovanja:
1. dan - Sreda – 12.04.2017
Okupljanje grupe u 20.00h na parkingu preko puta „Buvljaka“ ( Novi Beograd). Polazak autobusa u 20:30h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.


2.  dan - Veliki četvrtak -  13.04.2017
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko ragledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna.Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. U popodnevnim satima polazak iz Soluna do luke Igumenica, novim najsavremenijim putem i ukrcavanje na feribot do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u večernjim časovima. Smeštaj u Hotel. / Večera / Noćenje.


3. dan - Veliki petak -  14.04.2017
Doručak. Okupljanje grupe  u ranim jutarnjim časovima i  polazak za grad Krf. Veliki petak je najstarija ceremonija koja se slavi još od 16.veka, na taj dan se iznosi plaštanica i prave se litije po celom gradu. Prisustvovanje litiji kao i  poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati naš ljubazni domaćin i kustos muzeja Srpske kuće, G-din Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak kosturnice kao i polaganje venca u Plavu grobnicu. Na povratku u hotel, obilazak mesta Guvija i spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo Krf. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Druženje. Noćenje.


4. dan - Velika subota -  15.04.2017
Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Jednistvena je prilika prisustvovati  svečanoj litiji i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krf. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva. Po završetku ceremonije, odlazak u razgledanje zaliva Garica i Kanona, odakle se pruža prelep pogled na  crkvu Bogorodice Vlaherne i čuvenog mišijeg ostrva – Pontikonisi. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe  u 20:00 h i odlazak do grada Krfa.Na  jednom od najlepših trgova u Evropi- Spianada , zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća bićemo deo veličanstvene i jedinstvene proslave Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra sa nezaboravnim vatrometom koji će upotpuniti ovo magično veče. Povratak u hotel. Noćenje.


5.dan - VASKRS - nedelja - 16.04.2017
Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima.Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf.Vreme za obilazak ostrva i razonodu. Odlazak do najlepšeg zaliva na Mediteranu - Paleokastica koji se nalazi na zapadnoj obali ostrva. Poseta manastiru presvete Bogorodice.Fakultativno poseta Ahileon palete.Povratak u Hotel.U večernjim časovima fakultativna organizacija  grčke večeri u tradicionalnoj taverni na Krfu. Povratak u Hotel. Noćenje.


6. dan  - Ponedeljak -  17.04.2017
Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i polazak do luke, ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Polazak za Meteore. Poseta radionici za izradu ikona. Panoramsko razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, u svetu poznatog geološkog fenomena. Poseta jednom od manastira u monaškom gradu zasnovanom još u 11. veku. Mogućnost fakultativnog odlaska na ručak. Posle pauze za obrok nastavljamo put dolinom reke Pinios ka kapelici Svete Petke u kanjonu Tempi između planina Olimp i Osa (Kasivos). Poseta crkve i izvora Svete Petke. Nastavak putovanja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.


7. dan – Utorak – 18.04.2017
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa


Cena aranžmana po osobi: 215€

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, klima, DVD);
- Smeštaj  u hotelu 3* , koji se nalazi u mestu Dasija na bazi 4  noćenja sa uključenim doručkom (švedski sto) u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama;
- Svi obilasci po ostrvu;
- Trajekt i vožnja  brodićem do ostrva Vido;
- Ulaznice za posetu manastira na Meteorima;
- Obilazak Soluna prema programu;
- Panoramsko razgledanje prema programu;
- Pratnja stručnog vodiča tokom celog putovanja na srpskom jeziku;
- Troškovi organizacije  putovanja;


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Grčko veče  28 €;
- Ahileon palata 12 €;
- Zdravstveno osiguranj;
- Ručak u restoranu u blizini Kalambake 10 €;
- Lični troškovi putnika;


Popusti i doplate:
- Dete do 2 godine – ne plaća smeštaj, plaća samo 70 € za sedište u autobusu);
- Dete od 2-12 godina ima popust 20 € od cene aranžmana; Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu.
- Doplata za 1/1 sobu – 40 €;
- Povratna autobuska karta sa trajektom uključenim u cenu iznosi 100 € (ako je u pitanju samo prevoz).
- Povratna autobuska karta za  dete do 2 god. iznosi 70 € .
- Za sopstveni pevoz cena se umanjuje za 30 €, a sve stranke dobijaju vaucer sa kojim ostvaruju 50% popusta na trajekt;


Za realizaciju programa potrebno je minimum 45 putnika. Krajnji rok za prijavu: do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Organizatora je 5 dana pre početka putovanja

Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj proogram važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Love 2 travel.

Građevine koje preporučujemo da posetite tokom Vašeg boravka na Krfu su: Jonska akademija, Stara i nova tvrđava, Katedrala, vizantijska crkva Svetog Jasonosa i Sosipatrosa, crkva Svetog Spiridona, osnivača i zaštitnika Krfa, Muzej arheologije, sa postavkom od neolita do rimskog perioda, te Muzej azijske umetnosti i Muzej Vizantije, tunel ljubavi. Detaljnije na Atrakcije na Krfu

/

Krf je čuven po bogatom noćnom životu. Glavni grad ima mnoštvo barova sa zabavom i muzikom za svačiji ukus. Van glavnog grada, u turističkim naseljima Kavos, Roda, Ypsos, Gouvia i Dassia nalaze se brojni barovi koji se naveče praktično pretvaraju u velike klubove sve do ranog jutra. Detaljnije Krf Noćni život.


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928