Evropski gradovi -> Italija -> Torino

Torino - Grad reka, mostova i gondola

Torino

Torino je glavni grad italijanske regije Pijemont, koji će Vas nenametljivo osvojiti svojom lepotom, otmeno kako to mogu samo nekadašnje prestonice. Torino je grad automobila, čokolade, muzeja, filma, sporta… Jedini način da doživite njegovu slavnu istoriju, sadašnjost i budućnost, mistične ulice i predivnu baroknu arhitekturu jeste da budete deo toga, bar na trenutak.Evropski Gradovi: Torino


Torino - Venaria Reale - Lago Maggiore
20.09 - 25.09.2017 3 noćenja autobusom


1. dan: Beograd
Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 17.30h. Polazak autobusa u 18.00h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.


2. dan: Torino
U prepodnevnim satima dolazak u Torino, prestonicu italijanske regije Pijemont. Po dolasku panoramski obilazak grada: trg Kastelo – srednjovekovno srce grada, „kraljevski salon Savoje“, palata Madama izgrađena na mestu nekadašnje rimske kapije Pretorija, Duomo – veličanstvena katedrala u kojoj se čuva Isusov pokrov „Sacra Sindone“, Kraljevska palata – nekadašnja rezidencija dinastije Savoja, Mole Antoneliana – fantastična kupola visoka 165m sa panoramskom terasom na 85m visine, sa koje se pruža nestvaran pogled na grad, trg Sv. Karla – po mnogima najlepši gradski trg sa crkvama „bliznakinjama“. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan: Torino - Venaria Reale - Torino
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Torinu ili mogućnost fakultativnog odlaska na izlet u Reggia di Venaria Reale, udaljena od Torina nekoliko kilometara. Reggia di Venaria Reale je kompleks izgradjen u 17. veku za boravak i uživanje kraljevske dinastije Savojski. Unutar ovog kompleksa nalazi se dvorište časti, dvorska kapela, palata Diana, Stari zamak, Sat toranj. U kraljevskoj palati nalaze se raskošne odaje i galerijska postavka sa vrednim umetničkim delima. Sve to skupa okruženo je predivnim vrtovima sa fontanama i skulpturama. Obilazak zamka sa loklanim vodičem i nakon toga slobodno vreme za individualnu šetnju u bašti zamka. U dogovoreno vreme povratak u hotel. Noćenje.


4. dan: Torino - Lago Maggiore - Torino
Doručak. Nakon doručka slododno vreme u Torinu ili mogućnost fakultativnog odlaska na Lago Maggiore, drugo po veličini jezero u Italiji. Dolazak u Stresu – gradić poznat po vilama izuzetne arhitekture i vegetacije. Fakultativna vožnja brodom po jezeru sa posetom Boromejskim ostrvima: Isola Bella i Isola dei Pescatori. Isola Bella je ostrvo palata iz 1632. godine čiji se vrtovi stepenasto spuštaju i imaju 10 terasa. Isola dei Pescatori je ostrvo dugo 350m, široko 100m ima samo 57 stanovnika, koji žive od ribolova i turizma. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme povratak u Torino. Noćenje.


5. dan: Torino - Bergamo
Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak prema italijanskoj regiji Lombardija. Poseta jednom od najlepših gradova ove regije – Bergamo, koji se sastoji od Donjeg grada – moderno središte Bergama i Gornjeg grada – istorijski centar Bergama. Odlazak do uspinjače, koja predstavlja jednu od najstarijih u Italiji, datira iz 19. veka i vodi nas do Gornjeg grada, koji čuva predivnu srednjovekovnu arhitekturu. Šetnja gradom: Piazza Vecchia (Stari trg), Palazzo della Ragione, romanička crkva Santa Maria Maggiore, Duomo Nakon razgledanja slobodno vreme sve do okupljanja i polaska prema Srbiji. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje graničnih formalnosti.


6. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi 179€


Aranžman sadrži:
- prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji prema programu
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Torinu ili okolini, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
- obilazak gradova prema programu putovanja
- kartu za funikolare – uspinjaču u Bergamu
- usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.


Aranžman ne sadrži:
- obavezna boravišna taksa u Torinu – oko 3€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi putnika
- fakultativni izleti
- ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Fakultativni izleti:
- Venaria Reale (prijave i uplate u agenciji) – 35€, izlet obuhvata prevoz od hotela do Venarie Reale, ulaznicu i obilazak zamka sa vodičem - Lago Maggiore – 30€ - Karta za obilazak Boromejskih ostrva – 11€ (cena je podložna promeni).


Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:
- Idea hotel Torino Mirafiori 3* www.ideahotel.it/torino.html
Hotel je smešten u mirnom kraju, dobro je povezan sa centrom Torina. Hotel poseduje restoran, bar, salu za sastanke, wifi internet. Broj smeštajnih jedinica je 100. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. U blizini hotela nalaze se prodavnice, restorani, banke, apoteke i sportski objekti. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

- Hotel Residence Guido Reni 3* www.albergoguidoreni.it
Hotel je udaljen 5km od centra Torina. Broj smeštajnih jedinica je 64. Sobe imaju balkon, TV, telefon, sopstveno kupatilo, klima uredjaj, wifi internet. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

- Hotel Plaza 3* http://www.hotelplazatorino.it/ita/hotel-torino-centro.html hotel je udaljen 2km od železničke stanice Porta Nuova. Broj smeštajnih jedinica je 65. Sobe imaju TV, telefon, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, minibar. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2017

/

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928