Evropski gradovi -> Austrija -> Salzburg

Salzburg - Muzika i umetnost življenja

Salzburg

Salzburg je drugi grad po veličini u Austriji, a u bukvalnom prevodu znaci "Slan grad". Salzburg se smatra i „drugim Rimom“ zbog 80 fontana, 36 crkava i 5 manastira. U gradu živi oko 150.000 stanovnika. Salzburški festival se održava svake godine, još od 1920. i smatra se jednim od najvažnijih na svetu. Mocartova muzika je simbol festivala, a ceo je grad u duhu Mocarta i njegovih melodija. Salzburg je uspeo da se otisne u svet i popularisanjem Mocart kugli. Prvi tragovi naseljenosti ovog kraja sežu do neolita (1.000 g pne), pa ovaj kraj osvajaju Iliri, njih su istisli Kelti – koji su osnovali prvo naselje. Grad je dobio ime po soli, koja se ovde iskopavala između 900. I 40. godine pne, a danas su svi ti rudnici zatvoreni. To je bilo „belo zlato“ koje je obogatilo grad. Zahvaljujući soli, prvo je naselje na ovim prostorima nastalo u 7. godini pne, na obalama reke Salcah. Reka deli grad na dva dela – Stari i Novi grad. Rimljani su u XV veku pne na obali reke osnovali Juvavum. Salzburški nadbiskupi su se izborili za status prinčeva i od tada je Salzburg postao moćni principat.


Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje Salzburg, Salzburg putovanje

Evropski gradovi - Salzburg

Svet Kristala
Salzburg - Insbruk - Halštat
4 dana/ 3 noćenja autobusom


1. dan(06.04.2018.) Beograd - Salcburg
Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 06.30h. Polazak autobusa u 07.00h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Vožnja preko Novog Sada i Horgoša sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora. Dolazak u Salcburg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


2. dan(07.04.2018.) Salcburg - Insbruk
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme. Polazak autobusom ka Insbruku. Po dolasku u glavni grad Tirola koji je smešten u samom srcu Alpa sledi razgledanje romantičnog istorijskog jezgra. Šetnja glavnom pešačkom ulicom pored katdrale Sv. Jakova, Hofburga, panorama čuvenog Zlatnog krova najveće atrakcije Insbruka – čuvenog balkona na staroj gradskoj kući iz doba cara Maksimilijana koga krase gotički ukrasi i više od dve hiljade pozlaćenih pločica. Smeštaj u hotel. Noćenje.


3. dan(08.04.2018.) Insbruk - Vatens (Swarovski) - Insbruk
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni polazak prema Vatensu u kome je smešten čarobni svet Swarovski kristala koji se krije ispod ogromnog vodopada koji je napravljen u obliku glave. Unutar njega oduševljenje izaziva največa kristalna kupola na svetu koja je sačinjena od 595 najfinijih komada kristalnih ogledala. Svetlost koja se reflektuje unutar kupole predstavlja veliki doživljaj za sve posetioce. U sklopu Swarovski sveta nalazi se i najveća prodavnica kristala na svetu. Povratak u Insbruk. Slobodno vreme. Noćenje.


4. dan(09.04.2018.) Insbruk - Halštat - Beograd
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i nastavak putovanja ka jednom od najlepših mesta Austrije, Halštat, na obali istoimenog jezera. Razgledanje romantičnog gradića preko glavnog trga do ribarskih kuća. Slobodno vreme za uživanje i šetnju jezerom. Polazak za Beograd. Vožnja terirorijom Austrije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.


Redovna Cena aranžmana po osobi: 209€

Termini putovanja:
06.04. - 09.04.2018. – Uskršnji praznici


Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* i 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak – buffet servis (samoposluživanje)
- razgledanje prema programu
- usluge vodiča, troškovi organizacije putovanja.


Aranžman ne obuhvata:
- dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi putnika
- fakultativni izleti
- ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Fakultativni izleti:
- ulaznica za čarobni svet kristala – 25€.


Opis hotela:
- Salcburg – Austria Trend Salzburg Mitte 3* www.austria-trend.at Insbruk – Alpin Park Hotel 4* www.alpin-park.at
- Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje kupatilo, svaki hotel poseduje restoran, bar, recepciju.Salzburška katedrala, Mocartova kuća, vidikovac Kapucinerberg, dvor Helbrun, dvorac Mirabel, Festung Hohensalzburg, Getreidegasse, Steingasse, Nonnberg Abbey, Franjevačka crkva, muzej moderne umetnosti, Barokni muzej, Katedralni muzej.

/

/Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928