Evropski gradovi -> Nemačka -> Romantična Nemačka

Romantična Nemačka - Cena aranžmana već od 219€ po osobi

Romantična Nemačka – Romantische Straβe

Romantična Nemačka

Romantični put je čuvena turistička ruta u Nemačkoj koja se proteže kroz nekoliko Nemačkih saveznih pokrajina, Baden-Virtemberg, Bavarsku, Hesen, Rajnski Palatinat. Predstavlja put koji uokviruje najromantičnije predele i mesta u Nemačkoj. Ova turistička ruta dobro je poznata širom sveta, U želji da Vam otkrijemo Romantični put Nemačke, kreirali smo ovaj program putovanja koji uključuje najlepša i najpopularnija mesta na pomenutoj ruti.


Rotenburg je grad bajke… Njegove ulice kao da su iz nekog filma, a ljubiteljima Harija Potera, učiniće se zaista poznatima… Poseta ovom gradu odezeće Vam dah… Posetićemo univerzitetski grad Hajdelberg koji se ponosi svojim ogromnim srednjovekovnim zamkom koji nadvisuje stari istorijski centar Hajdelberga. Tibingen će Vas sasvim sigurno opčiniti svojom lepotom. Njegove ulice odišu koloritom i predstavljaju ambijente kojih se putnici dugo prisećaju… Izlet u dolinu Rajne je nešto posebno… Preko 30 zamkova načičkano je na putu dugom svega 30 km i ogleda se već vekovima u vodama prelepe reke Rajne… Priče o vitezovima će začiniti nestvaran pejzaž… Tu u dolini Rajne, nalazi se i čuvena stena Lorelaj, posvećena rečnoj sireni, inspiraciji Hajnrika Hajnea koji je stvorio najlepšu romantičnu pesmu Nemačke i nazvao je upravo “Lorelaj”… Poseta zamku Rajštajn biće kruna ovog izleta… Na kraju našeg putešestvija očekuje nas carski grad Nirnberg, rodno mesto čuvenog slikara Direra i rezidencijalni grad svetih rimskih imperatora.Evropski gradovi – Romantična Nemačka

6 dana autobusom/3 noćenja /hotel 4****
Rotenburg – Hajdelberg – Sankt Goar - Rajnštajn – Tibingen – Nirnberg


1. dan (Sreda 4. April / Petak 27. April / Četvrtak 28. Jun)
Polazak iz Beograda oko 17h i Novog Sada oko 18.30h. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. dan (Četvrtak 5. April / Subota 28. April / Petak 29. Jun) ROTENBURG – HOTEL
Dolazak u podnevnim satima u jedan od najromantičnijih gradova Nemačke ROTENBURG nad reckom Tauber. Razgledanje srednjovekovnog grada: kapija zamka, crkva Sv. Jakova, toranj Markus Plonlajn – jedan od najslikovitijih uglova Evrope,... Slobodno vreme do 15h. Nastavak putovanja do regije Manhajma-Darmštada-Hajdelberga-Majnca. Dolazak oko 17h. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.


3. dan (Petak 6. April / Nedelja 29. April / Subota 30. Jun) HAJDELBERG – TIBINGEN
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9-21h). Odlazak do univerzitetskog centra HAJDELBERG. Kraće razgledanje grada: Karlova kapija, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuća, Stari most na Nekaru, crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart,... Slobodno vreme do 14h za individualne aktivnosti i posetu čuvenom i grandioznom Hajdelberškom zamku. Putovanje do prelepog TIBINGENA. Kraći obilazak istorijskog centra grada sa razgledanjem: Toranj pesnika, Zamak Hohentubingen (panorama), Aleja Platana, trg Holcmarkt sa parohijskom crkvom, crkva Sv. Jovana, Gradska kuća. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.


4. dan (Subota 7. April / Ponedeljak 30. April / Nedelja 1. Jul) RAJNSKA ROMANSA
Doručak. Celodnevni, fakultativni izlet ka oblasti Rajne (9-19h). Putovanje preko Majnca, a potom odlazak do Romantičnog puta koji vodi uz Rajnu... Prolazak kraj bakovitih predela oblasti Rajnskog Palatinata i Hesena... Panoramski osvrt na Bingenski Mišiji toranj smešten na slikovitom ostrvu u Rajni, zatim prolazak kroz niz živopisnih rajnskih sela i panoramski osvrt na zamak Pfalcgrafenštajn na ostrvu. Jednočasovna pauza u malom, romantičnom mestašcu BAHARAH za koje se veruje da je mesto rođenja čuvene Lorelaj. Odlazak do mesta SANKT GOAR i uživanje u panoramskom pogledu na čuvenu stenu Lorelaj... Legenda o vodenom duhu, sireni Lorelaj, jedna je od najčuvenijih u Nemačkoj... Slobodno vreme u St. Goaru (3 sata) za posetu zamku Rajnfels, najvećem utvrđenju na Rajni. Povratak dolinom Rajne i poseta zamku RAJNŠTAJN koji je postavljen u bajkovitom pejzažu na steni iznad Rajne. Rajnski zamak je podignut početkom 14. veka i poseduju tipičnu srednjovekovnu strukturu. Poseta uključuje razgledanje vrta Burgunder koji nosi ime po vinovoj lozi iz Burgundije koja ovde raste, zatim odaja sa starim nameštajem i umetničkim predmetima, Sale Vitezova... Individualno razgledanje. Povratak u hotel najkasnije do 19h. Noćenje.


5. dan (Nedelja 8. April / Utorak 1. Maj / Ponedeljak 2. Jul) NIRNBERG
Doručak. Odjava iz hotela u 08.00h. Odlazak u jedan od najlepših gradova Bavarske NIRNBERGA. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: panorama Burga –tvrđava, Hauptmarkt – Glavni trg sa Gradskom kućom i Bogorodičinom crkvom, živopisna četvrt oko Carskog zamka i rodne kuće čuvenog slikara Albrehta Direra... Slobodno vreme za šetnju romantičnim centrom grada. Preporuka: posetite muzej Albrehta Direra; posetite Carski zamak svetih rimskih imperatora. Polazak ka Srbiji oko 20.30h. Noćna vožnja preko Austrije i Mađarske…


6. dan (Ponedeljak 9. April / Sreda 2. Maj / Utorak 3. Jul)
Dolazak u Novi Sad / Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi: 219€


Specijalna ponuda - Paket izleta za uplate u agenciji:
Umesto 90€ samo 70€
Nevedena ponuda uključuje sledeće izlete:
- Izlet za Hajdelberg i Tibingen sa obilaskom prema programu
- Izlet Rajnska romansa sa obilascima prema programu i ulaznicom za zamak Rajnštajn


Termini putovanja:
04.04 – 09.04.2018. – Uskršnji praznici
27.04 – 02.05.2018. – Prvomajski praznici
28.06 – 03.06.2018.


Aranžman obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u regiji Majnc-Manhajm-Darmštad-Hajdelberg. Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
- obilazak Rotenburga i Nirnberga prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove


Aranžman ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6€ u din.protivvrednosti)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 75 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €


Fakultativni izleti:
- Hajdelberg - Tibingen – 45 €
- Rajnska romansa sa ulaznicom za zamak Rajnštajn – 45 €


Opis hotela:
- HOTEL „ACHAT COMFORT“ 3***, Russelsheim www.achat-hotels.com ili sličan
Hotel pripada velikom nemačkom lancu hotela „Achat“ i ima standardizovani sadržaj i uslugu. Nalazi se u malom gradiću Ruselshajmu na Majni, u regiji gradova Majnca i Frankfurta. Hotel se nalazi oko 3 km od centra Ruselshajma i obale reke Majne. Hotel poseduje prostrani lobi sa dnevnim boravkom, recepcija je otvorena 24 sata i poseduje info pult i help desk. WiFi je obezbeđen i u sobama i u javnim prostorijama hotela. U lobiju se nalazi i aperitiv bar. Restoran za posluženje doručka nalazi se na prizemlju i servira doručak tipa „buffet” („švedski sto”). Hotel poseduje ukupno 108 komfornih soba. Sve sobe poseduju kupatilo sa fenom za kosu i tuš-WC, TV Sat, telefon, klima uređaj.Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928