Evropski gradovi -> Nemačka -> Minhen

Minhen - Sjajna zvezda Bavarske

Minhen

Minhen

Kako bi Minhen bio jedan od najlepših gradova u Nemačkoj i Evropi, bavarski prestolonaslednik je ozbiljno započeo izgradnju grada 1825.godine. Njegovi su sledbenici nastavili započeto i u Minhen su unosili kulturu i arhitekturu narednih vremena. Reka Izar vijuga gotovo 14km kroz zelene delove Minhena i osvežava Engleski park. Prvi podaci o Minhenu potiču iz VI veka, kada su Bavarci osnovali više naselja duž reke Izar. Krajem X i početkom XI veka, monasi su osnovali manastir koji se zvao Apud Munihen, odakle današnji naziv grada i vodi poreklo. U XII veku Minhen postaje rezidencija kraljevske porodice. Tokom vladavine kralja Ludviga, grad se najviše razvio i kralj je želeo da grad postane kulturno i duhovno središte i sprečavao je industrijalizaciju, tako da je danas Minhen jedan od retkih gradova Nemačke koji je zadržao fabrike dalje od svoje teritorije. Nakon Berlina i Hamburga, Minhen je treći grad po veličini u Nemačkoj i u njemu živi oko 1,3 miliona stanovnika. Minhen je tokom starog i srednjeg veka predstavljao bitnu raskrsnicu kopnenih puteva, on to i danas to jeste, ali je pored kopnenih saobraćajnica raskrsnica i vazdušnih puteva. Minhen je kulturni i boemski centar,grad brojnih spomenika koji nam pričaju o bogatoj istoriji i dinastijama koje su se u gradu smenjivale. Grad krase remek dela moderne tehnologije i arhitekture. U svetu je poznat po Oktobarfestu (festival piva), ali i po bavarskim kobasicama, kolenicama i sveže točenom pivu.


Minhen, Putovanja Minhen Minhen, Putovanja Minhen Minhen, Putovanja Minhen Minhen, Putovanja Minhen Minhen, Putovanja Minhen Minhen, Putovanja Minhen Minhen, Putovanja Minhen Minhen, Putovanja Minhen

Evropski gradovi - Minhen

Program putovanja Strazbur - Pariz - Minhen


Strazbur - Pariz - Minhen

Termin putovanja: 23.-29.10.2015;10-16.11.2015. godine. 7 dana autobusom

1.dan – Polazak u u 22:00 iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive. Noćna vožnja do Strazbura sa usputnim
pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti...


2. dan - ... dolazak u Strazbur i polazak u razgledanje grada: Spomenik Gutnbergu, Katedrala Notr Dam, Rohanska palata, četvrt Mala Francuska, trg Republike. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima polazak u hotel na smeštaj. Noćenje.


3. dan – Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Parizu. Dolazak u Pariz oko 16:00 časova i polazak u panoramsko razgledanje grada. Polazak u hotel na smeštaj. Noćenje.


4. dan – Doručak. Nakon doručka polazak u obilazak grada metroom: Dom Invalida, Vojna akademija, Palata Rojal, Gradska kuća, Parlament, Latinska četvrt, Sorbona, Panteon, veličanstvena katedrala Notr Dam, Trg Republike, Vandom, Trg Konkord, čuvena avenija Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsova polja. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Fakultativna večernja vožnja brodom po Seni. Povratak u hotel metroom. Noćenje.


5. dan – Doručak. Dan predviđen za individualan obilazak grada, preporučujemo fakultativnu posetu Luvru, bivšem kraljevskom dvorcu, danas jednom od najvećih i na najpoznatijih muzeja na svetu i fakultativna poseta dvorcu Versaj, rezidencija francuskih kraljeva Luja XIV, Luja XV i Luja XVI, dvorac-spomenik je čuven u svetu po svojoj lepoti. U večernjim časovima polazak za Minhen... Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.


6. dan - ... dolazak u Minhen u jutarnjim časovima. Polazak u razgledanje grada: Karlova kapija, Nova gradska kuća, Stara gradska kuća (muzej igračaka), Pivnica Hofbrauhaus, šoping zona Maximilian štrase... Slobodno vreme za individualna razgledanja. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti.


7. dan -... dolazak u Novi Sad u jutarnjim časovima u zavisnosti od zadržavanja na granici.


Cena aranžmana po osobi: 249€


Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz visokopodnim turistickim autobusom visoke turističke klase (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama, vozači iskusni na ovim relacijama,
- smeštaj u hotelu Esplanade 2*+/3* ili sličan u Strasburu na bazi 1 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto) u sobama sa 2 i 3 ležaja sa sopstvenim kupatilom,
-  smeštaj u hotelu Campanile Paris Est Porte de Bagnolet 2*+/3* ili sličan , na periferiku-Pariz na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto) u sobama sa 2 i 3 ležaja sa sopstvenim kupatilom,
- svi obilasci po programu putovanja,
- stručno turisticko vođstvo puta,
- organizacioni i drugi troškovi agencije.


Cena aranžmana ne obuhvata:
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- komunalne takse (oko 1 € po noći) nisu u ceni aranžmana i plaćaju se na licu mesta vodiču ,
- doplata za 1/1 sobu 90 €,
- metro karta u Parizu


fakultativne izlete i posete muzejima: fakultativna poseta dvorcu Versaju - 23,€ (uključuje prevoz autobusom, parking za autobus, ulaznicu, rezervaciju), fakultativna poseta Luvru - 15,€ (ulaznica se kupuje na licu mesta), fakultativna vožnja Senom – 13,5€,


Plaćanje:
-30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,
- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.Napomena:
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja
zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka
 putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni ispravnost putnih i drugih isprava.
- Putnici koji poseduju strani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
- Preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 - 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ili kasnijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost. To isključivo zavisi od hotela.
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...).
- Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
- Organizator putovanja nesnosi odgovornostz za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik moze da osigura svoj prtljag kod nadleznih osiguravajucih kuca po uslovima istih.Kalkulacija je rađena na bazi 45 prijavljenih putnika sa polaskom iz Novog Sada.

Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj proogram važe Opšti uslovi putovanja OTP Grand Tours, licenca OTP 293/2010.

Engleski park (sa stablima starim 200 godina), kraljevska pivnica, Keningsplac, Odeonplac, Ludvigštrase, Pinakoteka, Feldernal, Sigstor, Rumeshale, barokni dvorac Nimpenburger (letnja rezidencija bavarskih vladara), crkva Teatiner, Asanova crkva, crkva Sv. Ane, tvrđava Amalienburg, pozorište, Monopterusi („Sunčev hram“), Italijanski trg, Švabing (umetnička četvrt), Maksimilianštrase, Leopoldštrase, crkva Majke Božije, Alians arena, Parlament, Marien plac, vojni muzej, kreditna banka, palata pravde, bavarska berza, zgrada umetnika, anđeo mira, nemački muzej, mostovi Izara.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928