Evropski gradovi -> Italija -> La vita e Bella

La vita e Bella - Cena aranžmana već od 159€ po osobi

La vita e Bella - sasvim drugačija Toskana

„Ovo je jednostavna priča koju je teško ispričati… Kao u bajci… Ima tuge, i kao svaka bajka puna je čuda i radosti…„ Ukoliko ste romantik, želite svojim očima da podarite malo lepote, onda je ovo putovanje za Vas! Vidici oivičeni čempresima, divni Fiezole koji je nadahnuo Crnjanskog, nestvarna Pienca stvorena kao „idealni grad“, mistična Voltera sa ambijentima ispunjenim posebnom magijom, prelepa Kortona koja sa svog vrha gleda na doline zatalasane Toskane, divni Areco sa svojim pričama o Gvidu, njegovoj prinćipesi i malenom Đozuu… Na kraju i usne će biti ispunjene… Ispunjene kapljicama oporog „Montepulciano Nobile“ vina koje se postavlja u red najkvalitetnijih crvenih vina na svetu! Putovanje za sva čula!


Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana

Evropski Gradovi - La vita e Bella

6 dana autobusom / 3 noćenja
Fiezole – Kjanćiano – Pienca – Voltera – Kortona – Areco – Montepulčiano


Termini putovanja 18. - 23. SEPTEMBAR 2018.


1. dan: (Utorak 18. Septembar)
Polazak iz Novog Sada i Beograda u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. dan: (Sreda 19. Septembar) Fiezole – Kjanćiano terme
Jutarnja vožnja preko oblasti Furlanija, Veneto, Emilija ka Toskani... Odlazak u idilično fiorentinsko naselje FIEZOLE u kojem je boravio naš veliki književnik Miloš Crnjanski. Fiezole je poznato po arheološkom parku sa Grčkim teatrom, najlepšim pogledom na Firencu i prelepim srednjovekovnom ambijentu oko trga Mino da Fiezole. Nakon posete varošici (poseta traje 2,5 sata), nastavak putovanja. Odlazak do banjskog centra na jugu Toskane KJANĆIANO TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.


3. dan: (Četvrtak 20. Septembar) Pienca – Voltera
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Toskane… Polazak na izlet u 9.30h. Poseta malom živopisnom gradu PIENCA smeštenom na vrhu jednog toskanskog brdašca u sred najlepše toskanske doline Val d'Orćija. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Pija II sa prelepom Katedralom, Korzo Roselino – glavna trgovačka zona grada, palata Pikolomini – nekadašnja rezidencija pape Pija II, palata Amanati... Slobodno vreme do 13h. Nastavak putovanja ka srcu Toskane i prelepom srednjovekovnom gradiću VOLTERA. Kraći obilazak grada: katedrala Vaznesenja Presvete Bogorodice iz 12. veka, palata Publiko – sedište uprave, palata Priori,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 19h (preporučujemo posetu Etrurskom muzeju). Povratak u hotel do 21h. Noćenje.


4. dan: (Petak 21. Septembar) Kortona – Areco
Doručak. Polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u prelepi mali gradić KORTONU oko 11h. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Republike – srce grada, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali, trg Sinjoreli, Teatar Sinjoreli, Duomo,… Slobodno vreme (3 sata) za individualne aktivnosti. Kraće putovanje do ARECA, jednog od najlepših toskanskih gradova. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca i koji je poslužio kao scenografija za čuveni film „La Vita e Bella“, Lođa Bratstva, Duomo – sjajna katedrala posvećena Sv. Donatu, crkva Sv. Franje sa čuvenom freskom Pjera dela Frančeske („Legenda o časnom krstu“; individualna poseta), Petrarkina kuća – mesto gde je rođen jedan od najvećih italijanskih pesnika Frančesko Petrarka (priča o pesniku i njegovoj Lauri uz neizbežne stihove),... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Areca u 19h. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.


5. dan: (Subota 22. Septembar) Montepulčiano
Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Polazak na tročasovni fakultativni izlet do obližnjeg MONTEPULČIANA, poznatog vinskog gradića. Po dolasku, sledi kraći obilazak grada i šetnja do prelepog trga Grande na kojem se nalazi gradski Municipio i Katedrala, kao i mnogobrojne raskošne plemićke palate. Slobodno vreme do 13h. Polazak ka Srbiji. Putovanje preko pokrajina Emilija, Veneto, Frulji… Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


6. dan: (Nedelja 23. Septembar)
Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.


First minute cena aranžmana po osobi: 169€
(za prijave i revervacije do 01.08.2018)

Redovna Cena aranžmana po osobi: 189€ po osobi


Specijalna ponuda - Paket izleta za uplate u agenciji:
Umesto 90€ samo 70€
Nevedena ponuda uključuje sledeće izlete:
- Izlet za Piencu i Volteru prema programu putovanja
- Izlet za Kortonu i Areco prema programu putovanja
- Izlet za Montepulčiano prema programu putovanja


Aranžman obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u hotelu sa 4* u Kjanćano Termama
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
- obilazak Fiezola prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove


Aranžman ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 €
- Doplata za dodatno sedište u autobusu – 100 €
- Obaveznu doplatu za gradsku taksu koja iznosi cca 1,5 € dnevno po osobi (ukupno cca 4,5 € za sva tri noćenja) – plaća se na recepciji hotela!
- Posetu istorijskom vinskom podrumu u Montepulčianu sa uključenom degustacijom vina brenda „Montepulciano Nobile“ – 15 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta; poseta vinskom podrumu nije uključena u paket izleta niti u cenu pojedinačnog izleta za Montepulčiano!)


Fakultativni izleti:
- Izlet za Piencu i Volteru – 35 €
- Izlet za Kortonu i Areco – 35 €
- Izlet za Montepulčiano – 20 €


Opis hotela:
- HOTEL „ALEXANDER PALME“ 4****, Kjanćiano Terme www.alexanderpalme.it ili sličan
Hotel je pozicioniran u centru banje. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, barovi, marketi, suvenirnice…. Od starog grada hotel je udaljen oko 2 km, a od banjskih termi oko 500 m. Hotel se nalazi u jednoj od najlepših „belle epoque“ palata u Kjanćanu. Prelepo okruženje, divan vrt sa bazenom i izuzetno prijatna atmosfera, nekako vraćaju svakog gosta u neka davna vremena… U lobiju se nalazi divno stilizovani salon za dnevni boravak sa kaminom i romantičnom atmosferom. Od sadržaja, hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka („buffet“; skroman, jednoličan, kako je to i uobičajeno u Italiji), vrt sa bazenom i letnjom terasom… Politika lepog i opuštenog odmora ovde se teško napušta, te iz tog razloga postojeći WiFi često je van upotrebe! Sobe su komforne i lepo uređene. Sve poseduju kupatilo sa fenom za kosu, TV, klima uređaj, mini bar. Hotel svakako nije luksuzan, ali je komforan i izuzetno prijatan. Potpuno u skladu sa našim putovanjem.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.09.2018. godine (za polaske u maju); do 20.10.2018. godine (za polaske u junu i julu); do 20.12.2018. godine (za polaske u avgustu i septembru); do 20.01.2019. godine (za polaske u oktobru); do 20.04.2019. godine (za polaske u novembru i decembru), uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 3 mesečnih rata bez kamate;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928