Evropski gradovi -> Austrija -> Beč Salzburg

Carska tura - Beč i Salzburg

Carska tura - Beč i Salzburg

Bec

Beč (Grad muzike) je glavni grad Austrije. Razvio se kao keltsko naselje na obali Dunava i postao je najvažnija rimska baza u centralnoj Evropi. Danas u gradu živi oko 1,5 miliona stanovnika, podeljen je na 23 okruga i spada u najlepše gradove Evrope. U gradu „Na lepom plavom Dunavu“ se oseća barokna atmosfera Habsburgovaca. Beč je centar nekadašnje moćne carevine, prestonica austro-ugarskog carstva. Beč se prvi put pojavio u XII veku, kada je franački knez koji je vladao Austrijom, ovamo preselio svoju rezidenciju. Habsburgovci su stupili na scenu u XIII veku. Beč je u znaku Marije Terezije, koja je uspela da odbrani svoje carstvo od polovine Evrope.


Salzburg

Salzburg

Salzburg je drugi grad po veličini u Austriji. Salzburg u bukvalnom prevodu znaci "Slan grad". Salzburg se smatra „drugim Rimom“ zbog 80 fontana, 36 crkava i 5 manastira. U gradu živi oko 150.000 stanovnika. Salzburški festival se održava svake godine, još od 1920. i smatra se jednim od najvažnijih na svetu. Mocartova muzika je simbol festivala, a ceo je grad u duhu Mocarta i njegovih melodija. Salzburg je uspeo da se otisne u svet i popularisanjem Mocart kugli. Prvi tragovi naseljenosti ovog kraja sežu do neolita (1.000 g pne), pa ovaj kraj osvajaju Iliri, njih su istisli Kelti – koji su osnovali prvo naselje. Grad je dobio ime po soli, koja se ovde iskopavala između 900. I 40. godine pne, a danas su svi ti rudnici zatvoreni. To je bilo „belo zlato“ koje je obogatilo grad. Zahvaljujući soli, prvo je naselje na ovim prostorima nastalo u 7. godini pne, na obalama reke Salcah. Reka deli grad na dva dela – Stari i Novi grad. Rimljani su u XV veku pne na obali reke osnovali Juvavum. Salzburški nadbiskupi su se izborili za status prinčeva i od tada je Salzburg postao moćni principat.Evropski gradovi - Beč Salzburg

5 dana autobusom / 2 noćenja
Beč - Regija Vahau – Krems – Dirnštajn – Melk – Salcburg


1. dan (Četvrtak 5. April / Subota 28. April) NOVI SAD / BEOGRAD
Polazak iz Novog Sada i Beograda u večernjim satima. Noćna vožnja preko Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...


2. dan (Petak 6. April / Nedelja 29. April) BEČ
Dolazak u BEČ, prestonicu Austrije, u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi panoramski obilazak grada uz razgledanje iz vozila: Novi Beč, Prater – najstariji zabavni park Evrope, spomenik admiralu Tegethofu, rezidencija Johana Štrausa u kojoj je nastao čuveni valcer „An der schönen blauen Donau“, UNO City – savremena palata, sedište UN u ovom delu Evrope, Dunavsko ostrvo… Potom sledi vožnja čuvenim kružnim bulevarom Ring štrase uz razgledanje raskošnih palata koje su pronele širom sveta slavu o carstvujušćoj Vijeni: Državna Opera, Istorijski muzej, Prirodnjački muzej, Parlament, Burgteatar, Gradska kuća,… Odlazak do trga Marije Terezije i polazak u pešački obilazak grada koji će obuhvatiti najinteresantnije delove istorijskog centra Beča. Razgledanje: Hofburg – zimska carska rezidencija, crkva Sv. Mihajla, Kohlmarkt sa elegantnim radnjicama, Graben – ekskluzivna šoping zona grada, Katedrala Sv. Stefana – remek-delo gotike, Koruška ulica – glavna pešačka zona grada, Hotel „Saher“, Albertina… Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u regiji grada posle 16h. Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan (Subota 7. April / Ponedeljak 30. April) BEČ - DOLINA VAHAU/ KREMS – DIRNŠTAJN - MELK
Doručak. Odjava iz hotela do 9h i polazak ka regiji Vahau na Dunavu. Odlazak u KREMS. Kraća šetnja istorijskim centrom grada uz razgledanje: Štajner Tor – srednjovekovna ulazna kapija grada, Parohijska crkva Sv. Fejta, Pijaristička crkva,... Slobodno vreme (oko 2 sata). Nastavak putovanja živopisnom dolinom reke Dunav kroz regiju Vahau koju karakterišu vinogradi, prelepi mali gradići i sela... Kraće putovanje do srednjovekovnog grada DIRNŠTAJN. Po dolasku kraći obilazak uz razgledanje: Plava crkva, panorama Ričardovog zamka, Glavna ulica sa Gradskom kućom. Slobodno vreme (1,5 sat). Nastavak putovanja do MELKA. Po dolasku, kraći obilazak BenediktInske opatije, glavnog znamenja ovog grada. Slobodno vreme 3 sata za individualne aktivnosti i šetnju gradićem ili fakultativna poseta opatiji Melk sa specijalnom turom vođenja kroz unutrašnjost sa razgledanjem na desetine baroknih simbolističkih soba, ogromnom bibliotekom i opatijskom baroknom crkvom. Nastavak putovanja do regije SALCBURGERLAND. Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel/gasthof u regiji. Odmor. Noćenje.


4. dan (Nedelja 8. April / Utorak 1. Maj) SALCBURG
Doručak. Odjava iz smeštaja do 9h. Slobodno vreme, ili celodnevni, fakultativni izlet sa obilaskom SALCBURGA. Po dolasku u Salcburg, organizovano razgledanje istorijskog jezgra grada uz obilazak: Mirabel dvorac sa parkom, Mocartova rezidencija u kojoj je ovaj slavni kompozitor živeo, kuća čuvenog dirigenta fon Karajana, hotel „Saher“, Getrajdgase – glavna pešačka i trgovačka zona grada, Stara Gradska kuća sa sat tornjem, Mocartova rodna kuća, Rezidencija – sedište nadbiskupa prinčeva grada Salcburga, Katedrala sa veličanstvenom baroknom fasadom,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 14h realizacija fakultativnog programa: poseta zamku Hohensalzburg koji je smešten na steni iznad starog grada. Program uključuje obilazak crkve Sv. Petra sa starim grobljem i katakombama, kao i vožnju funikularom. Slobodno vreme za uživanje u sjajnim gradskim pivnicama (Augustiner, Steiner, Zippfer…), kao i za posetu Mocartovoj rodnoj kući i Muzejskom kompleksu „Dom Quartier“ (Rezidencija i gornja galerija katedrale – za termin polaska 28. aprila, poseta ovom objektu nije moguća, te kao zamena u tom terminu je poseta Novoj Rezidenciji). Polazak iz Salcburga ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.


5. dan (Ponedeljak 9. April / Sreda 2. Maj)
Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim/prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi: 149€


Specijalna ponuda - Paket izleta za uplate u agenciji:
Umesto 80€ samo 65€
Nevedena ponuda uključuje sledeće izlete:
- Poseta Opatiji Melk
- Celodnevni izlet za Salcburg prema programu
- Obilazak zamka Hohensalzburg sa vožnjom funikularom, ulaznicom za zamak i ulaznicom za katakombe Sv. Petra
- Ulaznica za Mocartovu rodnu kuću
- Ulaznica za Dom Quartier u Salcburgu (za termin 28. april, umesto Dom Quartier, posetiće se Nova Rezidencija)


Termini putovanja:
05.04 – 09.04.2018. – Uskršnji praznici
28.04 – 02.05.2018. – Prvomajski praznici


Aranžman obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Beča
- 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u regiji Salcburgerland – smeštaj u nekategorisanom objektu – „Gasthof“/Pansion ili hotelu sa 2*
- smeštaj u 1/2 sobe ili 1/2+1 sobe ili 1/2+2 sobe
- obilaske Beča, Kremsa, Dirnštajna, Melka, prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove


Aranžman ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din.protivvrednosti)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €


Fakultativni izleti:
- Izlet za Salcburg – 25€
- Obilazak zamka Hohensalzburg, poseta Mocartovoj rodnoj kući i ulaznica za Dom Quartier - 30 €
- Opatija Melk – 25 €


Opis hotela:
- HB1 SEEHOTEL BOCK BRUNN 3*** Beč www.hb1.at ili sličan
Hotel se nalazi u široj zoni grada Beča, nedaleko od hotela Piramida i šoping centra SCS. Sa centrom Beča povezan je linijom gradskog saobraćaja. Hotel izlazi na malo veštačko jezero i okružen je lepom prirodnom zonom. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi, aperitiv bar, restoran. Doručak se poslužuje tipa „švedskog stola“. Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, WiFi u sobama, mini bar, telefon, grejanje…

- GASTHOF/PANSION ili HOTEL IBIS 2** regija Salcburgerland
Gasthof je tradicionalni objekat tipa pansiona sa skromnim nivoom usluge i sadržajem. U prizemnom delu se nalazi tradicionalni restoran sa rustičnim ambijentom. Sobe su veoma skromno opremljene sa starinskim nameštajem, čiste su i pristojne. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC (stare instalacije).
Hotel Ibis je „budget“ kategorije sa 2* pa time i ograničenim sadržajima i nivoom usluge. Sve sobe su sa kupatilom.Sastavni deo aranžmana su i posebne napomene agencije organizatora koje se nalaze u prostorijama agencije, ili na web sajtu. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika. Pročitajte ih.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

/

/

/

Uskrs u parizu
Obilasci Beča, Salzburga i Minhena
08/15.04.2015. - 8 dana autobusom / 4 noćenja

1. dan (08.04.): Beograd - Beč
Polazak iz Beograda u 20:00 časova sa  dogovorenog mesta. Noćna vožnja kroz Mađarsku ka prvom odredistu Beču.

2. dan (09.04.): Beč - Salzburg - Minhen
Dolazak u Beč ranim jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanja grada autobusom: Bečka opera, Parlament, Trg Marije Terezije sa muzejima Istorije umetnosti i Prirodnjačkim muzejem, Muzejski kvart, Narodno pozorište, Hofburg, Uranija, Gradski park, Švarcembergov trg… a potom laganom šetnjom krećemo na pešačku turu srcem Beča: Hofburg, Albertina, Katedrala Sv. Stefana, ulica Kertner, čuveni Saher hotel… Slobodno vreme do 11:00 časova kada nastavljamo put za Salzburg. U poznati austrijski grad Salzburg stizemo oko 15:00 časova. Po dolasaku obilazak grada: Katedrala, Glokenšpil, Nadbiskupska plata, Mocartova kuća, Mirabel dvorac i vrt...Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Minhenu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (10.04.): Minhen - Pariz
Nakon doručka, oko 09:00 časova, nastavak puta za Pariz. Dolazak u Pariz u večernjim časovima. Mogućnost panoramskog razgledanja grada. Smeštaj u hotel. Noćenje

4. dan (11.04.): Pariz
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom nakon čega nastavljamo laganom šetnjom srcem Pariza, od Trijumfalne kapije, niz Jelisejska polja (pored čuvenog Lida, prestižnih auto salona i prodavnica, parfimerije Sefora...) stićićemo do Velike i Male palate, preći Senu preko zlatnog Aleksandrovog mosta, videti Dom Invalida i završiti šetnju na prelepom trgu Konkord. Osveženje od šetnje i puta potražićemo u Tiljeri parku, omiljenom odmorištu Parižana iz kog se pruža predivan pogled na Luvr. Poseta muzeju Luvr. U popodnevnim časovima obićićemo Luksemburšku palatu i park, zatim Pantenon, prošetati pored čuvene Sorbone, obići Latinsku četvrt, posetićemo Notre Dame, zatim Hotel de Vil, prošetati avenijom Rivoli i šetnju završiti na trgu Bobur. Slobodno vreme. Nakon napornog dana opustićemo se na Montmatru, videti baziliku Sv.Srca, trg Tetr, uživati u prelepom pogledu na usnuli Pariz i shvatiti zašto ga zovu gradom svetlosti. Uz muziciranje uličnih svirača i muziku iz kafea uzduž naše rute, laganom šetnjom spustićemo se do Pigala i Mulen ruža. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

5. dan (12.04.): Pariz
Doručak. Nakon doručka oko 10:00 časova, odlazak u Versaj i obilazak letnje rezidencije Burbonjaca -  zlatne palate Luja XIV. U popodnevnim časovima sa Ajfelovog tornja videćete Pariz kao na dlanu, zatim idemo na noćno krstarenje Senom gde ćemo uz zvuke francuskih šansona uživati u Parizu iz sasvim drugog ugla. Slobodno veče. Noćenje.

6. dan (13.04.): Pariz - Diznilend - Minhen
Doručak do 08:30 časova a zatim odjavljivanje iz hotela. Slobodan dan ili odlazak u Diznilend, šoping ili ostali sadržaji i obilasci po želji. Okupljanje oko 21:00 čas na dogovorenom mestu i povratak za Beograd preko Minhena. Noćna vožnja.

7. dan (14.04.): Minhen - Beograd
Dolazak u Minhen u jutarnjm časovima. Glavni grad najbogatije pokrajne Bajern ima mnogo toga da ponudi: čuvenu gradsku kuću na Marienplacu, Bogorodičinu crkvu sa dva tornja, Rezidencijalnu palatu, Bavarski Parlament, Operu, Odeon plac, Engleske parkove, Asam crkvu (remek delo rokokoa)... svašta za oko i ponešto za dušu: čuvene minhenske pivnice gde se pije najbolje pivo uz kolenice i bele pivske kobasice. Okupljanje nakon 9 sati pauze  na dogovorenom mestu i povratak za Beograd.

8. dan (15.04.): Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.


Cena aranžmana po osobi iznosi: 275€


Last minute cena 245€


ARANŽMAN OBUHVATA:
- Prevoz turističkim autobusima (audio/video oprema, klima, WC) na navedenim relacijama, sve putarine, takse i parkinge u zemlji i inostranstvu
- Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom i to:
- 1 noćenje/doručak (doručak - švedski sto) u hotelu sa 3* u Minehnu tipa ,,Gasthof Zur post” ili slicni
- 3 noćenja/doručak (doručak - kontinentalni švedski sto) u hotelima sa  2* u Parizu  tipa “IBIS” ili “Premier Class” uz napomenu da je u 1/3 sobi treći krevet na sprat. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Hoteli se nalaze na liniji  gradskog prevoza, udaljeni oko 20 minuta od centra. Tacno ime  hotela bice poznato 7 dana pred put
- Razgledanja prema programu
- Usluge stručnog turističkog vodiča
- Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Medjunarodno zdravstveno putno osiguranje
- Fakultativne izlete i ulaznice
- Individualne troškove

DOPLATE:
- Doplata za 1/1 sobu iznosi 50% od cene aranžmana

Cene fakultativnih izleta po osobi:
Krstarenje senom - 15 €
Dvorac versaj -  30 €
Luvr  - 20 €
Ajfelov toranj (ii nivo) -  15 €
Diznilend -  60 €
Paket 1 (versaj + luvr) = 45€
Paket 2 (ajfelov toranj + krstarenje senom) = 25 €
Paket 1 i 2 = 65 €
Paket 1 i 2 + diznilend: deca od 2 do 12 godina: 100 €;  deca od 12 do 18 godina = 105 €; odrasli: 125 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Zbog rezervacija ulaznica, OBAVEZNA je prijava i uplata od 50%  cene fakultativnih izleta  NAJKASNIJE DO 05.02.2015. godine. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova   rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Minimum broj putnika koji je neophodan za realizaciju fakultativnih izleta je 30. Izleti se mogu realizovati i sa manjim brojem putnika ali uz korekciju cena.

NAČIN PLAĆANJA: U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke na dan uplate i to:
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.06.2015.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka
- Platnim karticama  (Dina, Master, Maestro, Visa)

OPŠTE NAPOMENE:
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima kupatilo. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave. Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije. Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE). Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.

Organizator putovanja: Turistička agencija “Luksim” Licenca OTP 171/2010

Cenovnik br. 1 od 03.11.2014.Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928