Mermerna plaža | Plaže na Tasosu | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Plaže na Tasosu: Mermerna plaža

Saliara ili kako je naširoko poznata Mermerna plaža je najlepša plaža Tasosa po mišljenju mnogih turista. Mermerna plaža se nalazi na severu Tasosa na oko 8 km od Limenasa i oko 47km od Potosa. Ovde ćete se osećati, više nego na bilo kom drugom mestu, kao da hodate zemljom antičkih bogova.

Mermerna plaža (Marble Beach) nije slučajno dobila to ime: njen fini pesak je pomešan sa milionima sitnih, sjajnih, belih kamenčića od mermera, od kojeg su i antički Grci ukrašavali hramove u čast svojim bogovima.

mermerna-plaza-tasos

Mermerna plaža je smeštena u jednoj maloj, usamljenoj uvali i teško je pristupačna putem. Put je izuzetno loš, jer njime veliki kamioni prevoze mermer. Za one koji žele da posete ovu plažu, trebalo bi da se usmere na susednu plažu i hotelsko-apartmanski kompleks Makriamos, od kojeg postoji zemljani, planinski put sa naznakom "Saliara Beach", odakle ima oko 5 kilometara. Možete se dobro pripremiti i do nje krenuti peške ili se usuditi da krenete kolima, uprkos neravnom, neasfaltiranom putu, rupama i beloj mermernoj prašini.

Plaža je na kraju puta a ono što budete videli je više nego dovoljna nagrada za vašu upornost-mermerni šljunak i nestvarno plavo more. Do pre nekoliko godina ovo je bila divlja plaža i samo su malobrojni znali za njeno postojanje.

Danas, Mermerna plaža je prekrivena ležaljkama i suncobranima, a na plaži se nalazi egzotični bar. Zabranjeno je unositi svoje suncobrane i ležaljke. Upotreba suncobrana i ležaljki je besplatna uz konzumaciju pića iz bar-a.

Ukupna dužina plaže iznosi 70ak metara, nema mnogo mesta i zbog toga se preporučuje raniji dolazak na plažu. Uprkos tome što pristup plaži nije nimalo lak, Mermerna plaža spada u atraktivniju plažu Tasosa i turisti je masovno obilaze, naročito tokom sezone.