Doček Nove Godine avio -> Nova godina Kipar avio 2019

Nova godina Kipar avionom 2019

Nova godina Kipar avio 2019

Doček nove godine Kipar avio 2019

Kipar – Larnaka je jedan od najstarijih gradova na Kipru, treći po veličini, u kojem se nalazi međunarodni aerodrom. U luku ovog luksuznog letovališta pristaju luksuzne jahte turista koji uživaju u svemu onome što Larnaka nudi – čistim plažama, kristalno plavom moru, bogatom noćnom životu, mnogobrojim festivalima. Kada biste da malo „odmorite“ od ležanja na plaži, tu su i druge aktivnosti da vaš dan učine ispunjenim: bioskopi, muzeji i istorijske atrakcije. Kada sunce zađe, svoje veče možete ispuniti plesanjem do ranih jutarnjih sati. U blizini Larnake je i Veliko slano jezero, svratište flaminga; zatim, grob svetog Lazara, srednjevekovni muzej iz 17. veka, Hala Sultan Teke, antički grad Kition.

Kipar avionom je najpopularniji i najtraženiji program u ponudi aranžmana Doček Nove Godine avionom.


Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom Doček Nove godine Kipar avionom

Nova godina Kipar avionom 2019

Polazak: 28.12.2018 – 02.01.2019. – 6 dana / 5 noćenja avionom
Polazak: 30.12.2018 – 02.01.2019. – 4 dana / 3 noćenja avionom

1. dan. Beograd – Larnaka
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja. Direktan let kompanijom Air Serbia Poletanje u 23:55. Sletanje na aerodrom u Larnaci u 03:25 (sledeci dan). Organizovan transfer do hotela. Ulazak u sobe odmah po dolasku u hotel. Noćenje.


2. dan – 3/7. dan Larnaca
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor, kao i za individualna razgledanja. Noćenje.


4/8. dan – Larnaca – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima. Organizovan transfer do aerodroma u Larnaci. Direktan let kompanijom Air Serbia. Poletanje u 04:05. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 05:45h. Kraj programa.


First minute cena aranžmana po osobi:
Hotel 3*
6 dana / 5 noćenja- od 475€
4 dana / 3 noćenja- od 435€
Hotel 2*
6 dana / 5 noćenja- od 445€
4 dana / 3 noćenja- od 415€


Cena aranžmana obuhvata:
– avionski prevoz na relaciji Beograd – Larnaka – Beograd, direktnim letom Air Serbia, sa uključenim svim aerodromskim taksama,
– smeštaj na bazi 3 ili 5 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu, u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama ili u sličnom hotelu iste kategorizacije i lokacije,
– troškove organizacije putovanja,
– ručni prtljag do 8 kg
– povratni transfer od aerodroma do hotela


Cena aranžmana ne obuhvata:
– veliki prtljag (jedan kofer) do 23 kg
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
– individualne troškove putnika,


Hoteli u ponudi:
Costantiana Beach Hotel Apartments 3* (website 🔗)
Costantiana Beach Hotel Apartments se nalazi na samo nekoliko koraka od peščane plaže Mekenzi na Kipru. Raspolaže smeštajnim jedinicama za samostalan boravak sa pogledom na more ili na okolinu. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Iz snek bara se pruža pogled na Sredozemno more. Svi studiji i apartmani nude prostor za sedenje i čajnu kuhinju sa frižiderom i pločama za kuvanje. Svaka smeštajna jedinica sadrži klima-uređaj, TV i sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Pojedine smeštajne jedinice imaju balkon. Dan gosti mogu započeti kontinentalnim doručkom, koji se svakog dana služi u trpezariji. Pića i lagani obroci na raspolaganju su u moderno uređenom snek-baru. Do restorana i prodavnica može se brzo stići pešice. Costantiana Beach Hotel Apartments je udaljen 4,5 km od centra Larnake i 4 km od međunarodnog aerodroma Larnaka. Dinamično letovalište Aja Napa udaljeno je 55 km. Usluga iznajmljivanja automobila takođe je u ponudi, a obližnji javni parking gosti mogu koristiti besplatno.


Hotel Flamingo Beach 3* (website 🔗) – Preporuka agencije!
Hotel Flamingo Beach je smešten preko puta čuvene plaže Makenzi, označenu Plavom zastavom i na svega deset minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Larnaka. U ponudi ima krovni bazen sa kojeg se pruža panoramski pogled na Sredozemno more. Prostrane i klimatizovane sobe uključuju trinaestočasovnu poslugu u sobi i sopstveno kupatilo. Sve sobe hotela Flamingo imaju TV sa satelitskim kanalima i bočni pogled na more. U hotelu se služi engleski doručak na bazi švedskog stola. U restoranu i baru hotela Flamingo Beach služe se pića, lagani obroci i grickalice. U hotelu se jednom nedeljno organizuju događaji koji uključuju lokalne etno večeri sa večerama na bazi švedskog stola. Koktel salon Vanilla Sky, smešten na krovnoj terasi hotela, radi svakog dana. U hotelu Flamingo Beach na raspolaganju su vam TV salon i igraonica. Pored toga, možete vežbati u fitnes centru u sklopu objekta. Restorani su udaljeni 5 minuta hoda od hotela. Osoblje dvadesetčetvoročasovne recepcije rado će vam pomoći oko iznajmljivanja automobila. U okviru objekta obezbeđen je i besplatan parking.


San Remo Hotel 3* (website 🔗)
Ovaj objekat je udaljen 12 min hoda od plaže. Hotel San Remo je smešten na manje od 500 metara od zaliva Larnake. Raspolaže otvorenim bazenom sa terasom za sunčanje i nudi klimatizovane sobe sa nameštenim balkonima. Sobe hotela San Remo imaju sopstvena kupatila i jednostavan nameštaj i opremljene su satelitskom televizijom. Fenovi za kosu se mogu dobiti na zahtev. Ujutru se u hotelu služi kontinentalni doručak. Hotel San Remo ima restoran pod vedrim nebom koji služi regionalnu kuhinju i bar koji nudi osvežavajuća pića. Možete gledati filmove u zajedničkom salonu ili posetiti igraonicu. San Remo poseduje i fitnes centar sa spravama za dizanje tegova. Hotel San Remo se nalazi na 2,5 km od plaže Finikudes. Međunarodni aerodrom Larnaka je na manje od 10 minuta vožnje. Besplatan privatni parking je omogućen u blizini.


Mogući načini plaćanja:
1) 60% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja,
2) 60% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.04.2019. uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou,
3) 60% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 mesečne rate karticama Banca Intesa,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Napomene o avio prevozu:
– Dva dana pre putovanja proveriti tačno vreme poletanja aviona.
– Besplatan prtljag – kod low-cost avio kompanija, kao što su easyJet, Wizz Air, Rayanair i druge, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajtove navedenih komapnija).
– Besplatni prtljag – kod komercijalnih avio kompanija, kao što su Air Serbia, Alitalia, Turkish Airlines i druge, podrazumeva jedan komad prtljaga koji se predaje (maksimum do 20kg) i jedan komad ručnog prtljaga koji se unosi u avion. Svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje.
– Naknada za prtljag – Čekirani (veliki) prtljag podleže dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije.
– Nije dozvoljeno imati oštre predmete (makaze, nož i sl.) ili tečnost preko 100 ml u ručnom prtljagu.


Opšte napomene:
– Rezervacije se rade na upit. Cene su podložne promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta na letovima i traženim hotelima.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka i sl.)
– Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak i sl.)
– U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
– Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4–8 nedelja unapred.
– Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
– Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
– Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave zemlje u koju putuju. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
– Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalja van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
– Putnici se mole da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.
– Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.
– Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika. Ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati.


Cena je rađena na dan 16.08.2018. i važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi. Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Organizatora je 5 dana pre početka putovanja.


Cenovnik br. 1. Važi od 16.08.2018.

Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu organizatora putovanja


1. Okružni arheološki muzej Larnake
Zanimljiva zbirka nalaza iz područja Larnake, datira od neolita do rimskog razdoblja.


2. Muzej Pierides
Izvanredna privatna zbirka kiparskih starina, koju je sakupio Demetrios Pierides (1811–1895), a zbirku su proširili članovi njegove porodice.


3. Tvrđava
Tvrđava u Larnaki se nalazi na samoj obali. Izgrađena je 1625, i korišćena je kao zatvor u prvim godinama britanske vladavine. U njoj se danas nalazi mali arheološki muzej sa iskopinama iz Kitiona i Hala Sultan tekije. Tvrđava se takođe koristi kao kulturni centar opštine Larnaka.

Larnaka zamak


4. Crkva Agios Lazaros
Veličanstvena crkva sagrađena od strane cara Leona VI u IX veku. Obnova je sprovedena u XVII veku po originalnim nacrtima, a crkva je pravi primer vizantske arhitekture. Ispod crkve se može videti i grob Lazara, koji je, nakon što ga je Isus podigao iz mrtvih u Betaniji, došao na Kipar, živeo ovde još trideset godina i bio posvećen kao arhiepiskop Kitiona Sv. Barnaba i Sv. Marka. Ikonostas koji odvaja oltar od glavne crkve je izvrstan primer barokne umetnosti rezbarenja. U neposrednoj blizini crkve su nadgrobni spomenici Evropljana koji su živeli u Larnaki, od XVII do XVIII veka. Osam dana pre Vaskrsa, ikona Sv. Lazara se iznosi iz crkve i prolazi glavnim gradskim ulicama.

Crkva Agios Lazaros


5. Kition
Oko 500 metara severoistočno od Arheološkog muzeja, nalazi se arheološki ostaci jednog od najvažnijih antičkih kraljevstava, koji datiraju iz XIII veka pre Hrista. Oko 1200 godina pre Hrista, područje je obnovljeno od strane Mikena (Ahajskih Grka), a mogu se videti i ostaci kiklopskih zidova od divovskih kamenih blokova, i kompleks od pet hramova.

Kition Larnaka


6. Promenada palmi (Phinikoudes)
Šetalište uz more se nalazi između velikih palmi, a ovaj kraj vrvi od kafića, konoba, prodavnica i barova.

Larnaka šetaliste


7. Larnaca Marina
Marina u Larnaki može da usidri 450 jahti i privlači mnoge brodove kao siguran zimovnik.


8. Kamares
Akvadukt iz 18 veka.

1. Hala Sultan Tekke
Tri kilometra zapadno od Larnake, na putu prema gradu Kiti, a blizu aerodroma, na obali slanog jezera, nalazi se džamija Hala Sultan. Izgradnja je počela 1760, a završena je 1817. nad grobom Um Haram, koja je poginula na tom mestu 647. tokom arapske opsade Larnake. Prema predanju, Um Haram je pomajka proroka Muhameda. Tekke ili tekija u imenu objekta ukazuje na to da su se u njoj ranije okupljali derviši.


2. Crkva Angeloktisti (Kiti, 11 km zapadno od Larnake)
Angeloktisti znači „izgrađena od strane anđela“. Ova vizantijska crkva iz XI veka izgrađena je na jednoj uništenoj ranohršćanskoj bazilici. Apsida, koja je preživela burna vremena zajedno sa crkvom, ima jedan od najlepših mozaika vizantijske umetnosti iz VI veka. Na mozaiku je oslikana Devica Marija sa Isusom kao detetom, između arhanđela Mihajla i Gavrila, koji je sličan mozaicima u Raveni.


3. Chapelle ROYAL (Pyrga selo, 35 km južno od Nikozije, 32 km od Larnake)
Izgrađen od strane Lusinjanskog kralja Jenusa 1421. sadrži zidnu sliku kralja sa svojom suprugom, Charlotte de Bourbon, na jednom od svojih zidina. Smatra se jednim od najzanimljivijih struktura preživelih iz franačkog razdoblja, obnovljena je 1977.


4. Stavrovounl samostan (9 km na putu – Limassol Nicosia, 40 km od Larnake)
Smešten na stjenovitom vrhu, 750 metara iznad mora. Stavrovouni znači planina od krsta, a prema tradiciji osnovala ju je Sveta Jelena, majka Konstantina Velikog, koji je ostavio fragment Svetog Krsta u manastiru. Bratstvo je vrlo pobožno, imajući zavete koji su strogi kao i oni na Svetoj gori Atosu. Ženama nije dozvoljen ulazak u manastir. Muškarci mogu posetiti samostan dnevno, od zalaska sunca, osim od 12:00 do 13:00 (15,00 sati u letnim mesecima). Tu je impresivna svečanost i proslava 14. Septembar, na dan veličanja Svetog Krsta. Manastir Agia Varvari (Sveta Barbara) nalazi se u podnožju brda Stavrovouni, i lako je dostupna. Monasi, kao i u Stavrovouni imaju visoku reputaciju u ikono-slikarsvu.


5. Khirokitia (48 km južno od Nikozije, na putu Limassol Nicosija i 32 km od Larnake)
Neolitsko naselje datira iz 6800 godina prije Hrista. Iskopavanja su doneli na videlo jedan od najranijih neolitičkih kultura u svetu. Nalazi iz Khirokitia se nalaze muzeju u Nikoziji.


6. Lefkara (8 km od Skarinou, na putu Limassol Nicosia puta, 40 km od Larnake)
Slikovito naselje, delom obnovljeno i zaštićeno, poznato po svojoj lokalnoj čipki znanoj kao 'Lefkaritika' I izradi srebrnih escjaga . Prema tradiciji, Leonardo Da Vinci je posetio selo i kupio oltarnik, koji je donirao katedrali u Milanu. 'Lefkaritika' je dostupna u trgovinama u svim gradovima. Kuća Patsalos koja je obnavljena je muzej čipke i srebra u Lefakari. Crkva Arhangela Mihaila u Kato Lefkari je od jednobrodna crkva sa kupolom. Fresko slikarstvo datira iz 12. Veka. U Pano Lefkari je crkva Svetog Krsta s prekrasnim ikonostasom iz 18. Veka i jedinstvenim srebrnim krstom iz 13. Veka. Slava koja se održava na 13-14 Septembar, posvećena je veličanju Svetog Krsta.


7. Agios Minas (manastir Blizu Lefkare)
Ženski Manastir iz 15. Veka s crkvom u središtu koji je poznat po ikonoslikarstvu I proizvodnji meda.

Larnaka može da se pohvalim sa bogatim noćniim životom. U ponudi ovog grada su barovi, kafići, diskoteke i klubovi. Verovatno najpoznatiji klub je "Club Deep", koji je smešten u ulici Finikoudes Promenade. Pored njega tu su i ostali kubovi poput "Geometry club", The Meeting Pub & Cafeteria, Vogue Exclusive Club.

Beach bar "Ammos" na Macenzie plaže je pravo mesto za Vas ukoliko volite da pijuckate koktele uz uzbudljive house electro zvukove. Poznato kao mesto koje predstavlja avangardnu muziku, ovaj lokal je i ujedno atraktivni noćni klub, koje redovno posećuju međunarodni bendovi i pevači, koji stvore sjajnu atmosferu. Odlično je mesto za privatne žurke. Pošto je bar uvek vrvi od ljudi, preporučujemo Vam da unapred izvršite rezervaciju.
Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928

Uz ovaj cenovnik važe program i Opšti uslovi putovanja Club Paradiso OTP 149/2010