Vreme je za sandale | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Vreme je za sandale


Pola sata za lepotu stopala

Stopala su slična rukama, ali na žalost, njima nikada ne posvećujemo podjednaku pažnju i negu. Ruke su uvek izloženije pogledima drugih, zbog čega ih više sređujemo, idemo kod manikira i negujemo raznoraznim kremama… Stopala su često zanemarena po ovom pitanju.

Vreme je za pojačanu negu

Došlo je leto - vreme kada su u otvorenoj obući i stopala izložena pogledima. Stopala koja nisu dovoljno negovana sa žućkastim i iskrzanim noktima, žuljevima i predelima sa zadebljalom kožom nisu baš pogodna za to… Pored toga, nakon nekog vremena zanemarivanja – postaje sve teže ulepšati ih. Pročitajte članak koji sledi i otkrićete da briga o stopalima može biti vrlo jednostavna i brza.

1. Dobro operite i istrljajte kožu stopala

Stopala treba dobro oprati pre nego se bacite na posao. Potopite ih u toplu vodu na 10 minuta. Tek zatim nasapunajte čitava stopala, do članaka, uključujući i svaki prst posebno.
Sada Vam je potrebna četka ili oštra lufa, kojom ćete dobro oribati nokte, gornju i donju površinu stopala. Bez žurbe: detaljno pređite kompletnu kožu stopala i uživajte u toploj vodi.

2. Nežno osušite stopala

Stopala je sada potrebno nežno osušiti. Nipošto ih nemojte trljati, jer će se na taj način koža ponovo perutati i početi da puca. Ovo se odnosi na kožu čitavog tela, a ne samo na stopala. Sada nije momenat da na nokte stavljate kremu ili ih sečete – to ostavljamo za kasnije.

3. Stavite losion na predele sa ogrubelom kožom

Uzmite malo vate i njome nanesite losion na grubu i suvu kožu stopala. Ne zaboravite na ostatke žuljeva, plikova i kožu oko noktiju. Losion ostavite da deluje 15 – 20 minuta. Tokom ovog vremena možete izmasirati butine ili iščupati i srediti obrve.

4. Zadebljalu kožu uklonite kamenom ili strugačem.

Uzmite kamen za pete ili specijalni strugač koji možete nabaviti u svakoj parfimeriji i nežno trljajte delove na koje ste stavili losion. Mrtvu kožu ćete lako ukloniti i pojaviće se mlad i zdrav sloj ružičaste kože.

5. Ponovo temeljno operite stopala

Vreme je da stopala ponovo dobro operete, kako biste sa njih uklonili sve ostatke losiona i izumrle kože. Zatim stopala ponovo nežno osušite.

6. Stavite losion za regeneraciju stopala

Vaša koža je sada ponovo meka i osvežena. Kako biste je takvom i održali, namažite je nekim od losiona za regeneraciju kože. Ne zaboravite pri tom na pete, bočni deo stopala i članke na nogama. U ovoj fazi – ne preterujte sa količinom losiona, ali ga isto tako nemojte ni štedeti.
Ukoliko je koža vaših stopala izrazito suva i ispucala, preporučujemo vam da je u ovoj fazi dobro namažete losionom, obujete pamučne čarape i tako prenoćite.
Ukoliko lakirate nokte, losion na ovaj način primenite tek kada se lak na noktima kompletno osuši.

7. Na redu su nokti

Za nokte uvek koristite makazice. Takođe, obavezno ih secite postepeno i nežno ka ivicama, tako da one ne budu preoštre. Ukoliko nokte odsečete previše, to će vas boleti – bolje ostavite milimetar ili dva više. U ovoj fazi takođe nemojte žuriti – obratite pažnju da svi nokti budu podjednake dužine i da ispod njih ne bude ostataka prljavštine.

8. Lak za nokte

Ukoliko vas očekuje neki poseban događaj, na nokte stavite lak u boji koja će se savršeno uklopiti sa vašom haljinom. Ukoliko nemate u planu ništa posebno, na nokte stavite providan lak ili neutralan, u boji kože. Kao i kod noktiju na rukama – i noktima na nogama je potrebno da neko vreme budu nenalakirani. Nokti koji su uvek pokriveni slojem jakog ili tamnog laka često dobiju žućkastu boju i počnu da se listaju.

9. Kremu za negu stopala stavljajte svake noći pred spavanje

Kako biste stopala održali lepim što duže, svakodnevno ih mažite nekim od losiona za negu. Isto važi i za kožu na rukama, laktovima i drugim izloženijim delovima tela, na kojima koža lako postaje gruba.