Spakujte se bez nerviranja | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Spakujte se bez nerviranja


Jedna od najstarijih stvari kada su putovanja u pitanju jeste pakovanje. Najčešce je uzrok velike nervoze, a često može i da pokvari odmor, posebno ako Vam u kofer ne stane sve što ste hteli da ponesete, ili jos gore, ukoliko nešto zaboravite. Evo kako da gnjavažu svedete na minimum, a istovremeno da na godišnji ne nosite tri kofera.

Prvo i osnovno je da zapamtite sledeci redosled:

Na vrh kofera uvek spakujte kupace kostime i peškire za plažu, narocito ako putujete sa decom. Kad stignete u letovalište brzo ćete biti spremni za plažu bez nerviranja i preturanja po koferu.

Košulje idu na dno kofera, onda idu haljine i na kraju pantalone. Naslažite otvorene (ne savijene) majce i košulje, ali tako da one koje se manje gužvaju idu pri dnu, a one podložne gužvanju na vrh. Rukave presavite preko prednjeg (predeo grudi) dela košulje. Presavite košulju na pola i to odozgo. Sada ste formirali pravugaonik. Tako presavijene košulje naslažite jednu preko druge i stavite ih u kofer.

Dugačke haljine stavite raširene u kofer, tako da krajevi vire preko ivica. Pantalone i suknje položite na ravnu površinu i presavije ih na pola. Slažite ih jedne preko drugih, tako da stvari koje se više gužvaju idu dole, a stvari poput farmerki idu gore. Tu gomilu stavite u kofer preko haljina, a onda savijete krajeve haljina na gore, tako da ivice padnu preko naslaganih pantalona i suknji.

Kravate posebno urolajte, čarapama napunite cipele i patike, a donji veš stavite u posebnu kesu, ili u džepove kofera, tako da uštedete prostor. Svaki par obuće pakujte tako da peta jedne cipele legne na petu druge. Svaki par stavite u posebnu kesu i stavite ih uz ivice kofera. Kozmetiku spakujte u poseban neseser.