Naočare za sunce | Club Paradiso
Radno vreme: 09h–20h, subotom 09h–14h
 

Naočare za sunce


NAOČARE ZA SUNCE

Ukoliko nigde ne izlazite bez naočara za sunce a često ih ne skidate ni kada je oblačno ili kada boravite u zatvorenoj prostoriji, znači da uživate da ste u centru pažnje i da svet posmatrate „iz zaklona“. I, što je još važnije, volite da izigravate veliku zavodnicu!
Noseći tamne naočare, kao da želite da poručite okolini: “Ja vas vidim, a vi mene ne!“ Takvo ponašanje otkriva želju za isticanjem i dopadanjem, ali takodje i intrigantnu mešavinu voajerizma i egzibicionizma, želju da posmatrate druge a da ne budete vidjeni, objašnjava italijanski psihoterapeut Masimo Soldati. Skrivajući pogled, ostavljate utisak misterioznosti. S druge strane, ukoliko nosite upadljive skupocene naočare, nesvesno šaljete poruku da želite da želite da ste u centru pažnje. Naočare su vaše oružje za zavodjenje: ostajući „sakriveni“ iza tamnih stakala, budite fantazije kod onoga ko vas posmatra. Ali, stalno skrivanje iza naočara otkriva takodje i izvesnu neprilagodjenost.

KOJI OBLIK BIRATE?

OKRUGLE
U koliko najadije nosite velike naočare koje prekivaju pola lica, znači da ste u odnosu prema drugima veoma površni, tvrde psiholozi.
Nasuprot tome, male naočare ukazuju na razvijen intelektualni senzibilitet.

KAO MASKA
Što veće naočare nosite, to je veći strah od drugih. Iza velikih naočara se skrivaju osobe
koje ne žele da drugima otkriju svoju dušu i autentični deo svoje ličnosti.

SPORTSKE
Sportska linija naočara naglašava jaku, nezavisnu i odlučnu osobu, uvek spremnu da brani vlastita ubedjenja.

ZAVODLJIVI POGLEDI U BOJAMA

Naocare za sunce postale su nezaobilazni modni detalj. Ove sezone pojavile su se u svim varijantama, dizajnirane po diktatu modne scene. Izbor je veći nego ikada, a pojedinim modelima i bojama zaista teško odoleti.


VIP MODELI
Holivudske lepotice već su izabrale naočare za ovo leto. Primetićete da su poznate dame birale isključivo raznobojne, ekcentrične i vrlo glamurozne modele. Pa, proverite da li bi neki od njih pristajao i vama. Meri Kejt Olsen se ne odvaja od svojih naočara u obliku srca, a sličan model je izabrala i Nikol Riči.

Veoma je atraktivan i ružičast okvir Paris Hilton, kao i naočare u retro stilu na nosu Miše Barton. Ako baš želite da ostavite utisak na okolinu, ugledajte se na Sienu Miler, njene naočare po obliku podsećaju na legendarne „rejban“.
Veliki okviri hit su i ovog proleća i leta. Najbitnije je da pronadjete savršenu kombinaciju – model koji vam odgovara, dobar kvalitet i interesantan okvir i da ne zaboravite na UV zaštitu.

Crveni okviri su opet u modi. Sa njima ne možete da pronadjete nezapaženo. Ali, ako već birate ove naočare treba nešto da znate – uz crveni okvir ne ide karmin iste boje. Uz ove modele obavezno birajte odeću nežnih boja.

Naočare sa belim okvirima nikada nisu bile moderne kao ove sezone. Deluju sofisticirano i elegantno. Ima ih u raznim oblicima, pa ćete lako naći model koji vam odgovara.

Naočare u stilu šezdesetih i sedamdesetih u trendu su i ove sezone. Modeli sa ogromnim okvirima u raznim bojama deluju pomalo upadljivo, tako da ćete sa njima izmamiti poglede gde god da se pojavite.

Modeli u stilu Dzeki Onazis i Bet Dejvis takodje privlače veliku pažnju. Uz ove načare birajte odeću u vedrim tonovima. Ako želite da ih istaknete, vežite kosu u rep ili je podignite trakom.

I okviri u dve boje kao i modeli sa raznim motivima, veoma su popularni. Ove naočare savšeno pristaju uz odeću jarkih boja.