Letnja nega kože | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Letnja nega kože


Sunce na licu
Stručnjaci već godinama upozoravaju na sve rizike koje nosi štetno UV zraččenje. Usled širenja ozonskih rupa, globalnog zagrevanja i pratećih ekoloških poremećaja na zemlji – sunce postaje sve opasnije po zdravlje... Posebno po zdravlje kože, jer je ona stalno izložena suncu tokom vrelih letnjih meseci.

A ovo leto je, čini se, toplije nego ikada ranije. Mnogo vremena ćete provoditi napolju i na suncu. Kako biste zaštitili kožu lica od preteranog isušivanja, sprečili izbijanje bubuljica i prevremeno starenje, posebno povedite računa o sledećem:

1. Kozmetika

Redovna jutarnja i večernja nega i čišćenje lica kvalitetnim kozmetičkim sredstvima su izuzetno važne.
Najmanje pola sata pre izlaska iz kuće stavite kremu sa SPF (Sun Protecting Factor) zaštitnim faktorom. Posebnu pažnju posvetite zaštiti usana i predela ispod i oko očiju.
Kada birate šminku, pre se odlučite za blaže varijante i prirodniji izgled. Kada se šminkate za dan, bolji izbor su senke i puder u prahu, nego kremaste varijante, jer usled znojenja lica šminka koja je kremasta može dovesti do dodatnog začepljenja pora i pojačanog stvaranja bubuljica.
Puder u prahu nanosite više puta dnevno, kako biste izbegli prekomeran sjaj.

2. Tečnost

Pijte dosta vode tokom celog dana. Na taj način ćete pročistiti ceo organizam, ali i održati kožu hidriranom i zdravom.
Umivajte lice na svakih 2 -3 sata. Kada se umivate, pazite da voda ne bude ni previše topla, ni previše hladna, jer u oba slučaja može doći do pojave sitnih vidljivih kapilara. Voda će prijati vašoj koži u svakom obliku.
Izbegavajte gazirana i slatka pića. Najbolja je obična voda
Možete se odlučiti i za mleko. Pored toga što deluje kao antioksidans, mleko je puno hranljivih sastojaka koji će imati pozitivan uticaj na izgled i zdravlje kože

3. Ishrana

Izbegavajte tešku hranu, sa mnogo proteina i šećera, smanjite kisele i zrnaste namirnice.
Sezona je voća i povrća, pa iskoristite to. Za lep ten preporučuje se svo povrće koje u svom sastavu ima dosta vode, poput šargarepe, tikvica, zelene salate, celera.
Takođe – imate i veliki izbor soćnog voća koje se preporučuje za kožu, poput grožđa, bresaka, kajsija, manga i sl.
Dakle, koliko god da ste gladni, imajte na umu da će vašoj koži više prijati salata od teškog i začinjenog obroka ili parčeta torte.

4. Odmor

Opšte je poznato da stres i umor izazivaju bubuljice i beživotan izgled kože. Koliko god to teško izgledalo potrudite se da se ne nervirate i da ostavite sebi dovoljno vremena za odmor... Barem maksimalno moguće.
Kada osetite bes i frustraciju, odbrojte do 10, mislite pozitivno, pozabavite se nekom opuštajućom aktivnošću koja vam pričinjava zadovoljstvo.
Što se spavanja tiče – neka ono bude što duže i što kvalitetnije. Zamračite i rashladite spavaću sobu, koristite posteljinu od prirodnih materijala i kvalitetne, anatomske dušeke i jastuke, kako bi vaš položaj tokom sna bio što pravilniji.

5. Još neki dodatni saveti

Izbegavajte izlazak na sunce u najtoplijim delovima dana bar između 10 i 16h.
Ukoliko ipak morate da izlazite i kada je vrelina najjača, obavezno na lice stavite zaštitnu kremu, usne namažite balsamom, stavite naočare za sunce i šešir ili kačket koji će vas zakloniti od sunca.
Ukoliko se bavite sportom i rekreacijom – neka to bude rano ujutru ili kasno uveče.
Posebnu pažnju posvetite i stopalima – izbegavajte nošenje zatvorene obuće u kojima se ona mogu upariti – bolje se odlučite za sandale koje će im dozvoliti da „dišu“ i sprečiti neprijatne mirise.
Nakon boravka u vodi – obnovite sloj ulja ili kreme za sunčanje, a isto važi i ukoliko se ne kupate, ali boravite na suncu duži vremenski period.
Vodite računa – štetno zračenje sunca jako je i tokom oblačnih dana!

Naravno, sve ovo treba da postane deo jednostavne dnevne rutine. Ne dozvolite da Vam strah od sunca pokvari uživanje u lakoj i prijatnoj letnjoj atmosferi.