Belek hoteli letovanje 2022 | Letovanje Turska | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Belek - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Alanja
Antalija
Kemer
Side

Belek - Turski raj

Letovanje Belek 2022: vile, apartmani, hoteli

Belek je grad sa svojom opštinom, čiji je centar. Opština Belek se nalazi u Serik distriktu u provinciji Antalija, od koje je udaljen 30 km istočno. Kada nije sezona godišnjih odmora, Belek je grad od oko 750 stanovnika, dok tokom sezone, kada dođe veliki broj turista taj broj raste i do 10.000 stanovnika. Belek je jedan od brojnih turističkih centara Turske, sa preko 30 hotela sa 4 i 5 zvezdice, apatmanima i mnogim vidovima zabave. Belek se razvio u centar golfa i 2012. godine je bio domaćin najvećeg turnira u golfu u čitavoj Turskoj.

U blizini Beleka se nalazi helenistički grad Perge, koji je odmah nakon Efesa, kao i veliki amfiteatar Aspendosiz rimskog perioda, koji može da primi preko 15.000 gledalaca. U njemu se održavaju koncerti klasične muzike, baletske predstave i operski festivali. U blizini se nalazi i jedan od najpoznatijih mesta iz perioda klasicizma, Side. Belek je poznat po prelepoj prirodi, šumama bora i eukaliptusa u pozadini. Predstavlja prirodnu oazu za velik broj ptica, a posebno sova, koja je simbol i zaštitni znak grada. U centru Beleka se nalazi đžamija, spomenik i vodopad, koji uvode u šoping oblast grada, koji se prostire u 3 velika bulevara.

Ukoliko ukombinujete peščane plaže sa tirkizno plavim morem, planinsko zaleđe sa eukaliptusovim i borovim šumama i ukoliko tome dodate toplu i prijateljsku dobrodošlicu i ljubaznost, dobićete egzotičan Turski raj - Belek. Belek ima neke od najlepših hotela na svetu. Svaki hotel je grad za sebe, a jedan od njih ima kopije ulica u kojima su smeštene najpoznatije građevine iz celog sveta. Za decu su u većini hotela organizovane igraonice i dnevni boravci, kao i delfinarijum sa animatorima.